23-08-2013, 09:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי פסטן
תלוי באיזה נשק כימי מדובר, אבל יש כל מיני נשקי תעברה שמגיעים לטמפרטורות שבהן משמידים נשק כימי באופן מבוקר.
זה נשמע על פניו הגיוני, אולם בחישוב די פשוט אפשר להדגים שעל מנת להשמיד ביעילות מסה של חל"כ עליך להשקיע אנרגיה הרבה יותר גדולה מה שניתן להפיק מאמצעי תבערה למיניהם, כולל נשק תרמובארי, בכמויות שמקובל להטיל בתקיפה אווירית.
הבעיה היא כמובן שבהשמדה המבוקרת מפרקים את כלי הנשק ושורפים רק את ה-chemical agent עצמו, ואילו בהפצצה הפגיעה תהיה בחומר שיזלוג מהכלי הנשק שייפגעו בהפצצה. זה טוב פחות, בהחלט.
אתה יכול להפנות למקורות שבדקו עד כמה פחות ומראים שזה עד כדי כך לא יעיל שזה "משיג את ההפך"?
לצערי - התשובה היא בנוסח נשיאנו הנכבד: "כן ולא". כן, כי ישנו חומר בנושא זה. לא, כי המחשב שלי, על כל בסיס המידע הרב שבו, מת מוות קליני, וייקח זמן עד להחייאתו המוצלחת.
|
מלבד זאת, ברצוני להוסיף משהו לדיון המעניין שהתקיים כאן:
א. לעניין עקרון ה- MAD: לא הייתי מתייחס לכך כאל משוואה סימטרית, כגון מצב הנשק הגרעיני בידי מעצמות העל בשנות השישים. הרתעה יכולה להיווצר גם אם לצד אחד יש נשק להשמדה המונית, ולשני אין. די בכך, למשל, אם הסורים יידעו שמולם ישנו יריב שיכול, באמצעים לגמרי קונבנציונליים, לגרום להם לפגיעות קשות (למשל הרס תשתיות חיוניות) ברמה בלתי נסבלת.
ב. כל המשוואות הפשוטות של מלחמות העבר, עד מלחמת העולם הראשונה - השתנו. כבר במלחמת העולם השנייה נעשה שימוש נרחב בתעמולה ובל"פ. למזלנו, לא הייתה אז תקשורת כפי שהיא קיימת היום. התקשורת מהווה שדה קרב חשוב לא פחות, ולצערי אנחנו לא הוכחנו בו את עצמנו כלל. כאשר לדעת הקהל יש חשיבות לא פחותה מאשר לנשק חם, השימוש, ואפילו המוגבל, בנשק להשמדה המונית, יכול להשפיע בצורה לא פרופורציונית.
ג. השימוש בחל"כ בלחימה לא סימטרית, וככלי טרור יכול להשיג תוצאות שאינן ביחס ישר לכמות הנפגעים בפועל. אינני יודע לבטח מי השתמש במה ובכמה, בסוריה, אולם די ברור לי שישנו שם פוטנציאל לא קטן לשימוש בחימוש זה ככלי מניפולטיבי יעיל מאד.
ד. הרבה מעבר לנזק ולהשפעה המקומית והמיידית של נשק זה, הוא הנזק שבתגובה הרופסת של "העולם". מתן לגיטימציה שבשתיקה עלולה לעודד שימוש בנשק שכזה בקנה מידה רחב, היות וייצורו לא מסובך, ולא יקר במיוחד. (אגב - מדינה שאימצה גישה זו מזמן, ומחזיקה בתעשיה כימית מפותחת ובמאגרי נשק גדולים, מתוך וויתור מוצהר על הנתיב הגרעיני, היא בורמה.)
|