19-08-2013, 16:01
|
|
|
חבר מתאריך: 02.08.13
|
|
אני לא שוטר, אבל אני מכיר את הנהלים, הטייזר מסוגל לפעול גם כשוקר(כשהוא מוצמד לגוף), במקרה כזה, המתח שמעביר הטייזר הרבה פחות גבוה והרבה פחות כואב, המצב השני הוא החיצים, הטייזר יורה 2 חיצים שמסוגלים להגיע למרחק 8 מטרים, ולהעביר דרך גוף הקורבן 50,000 וולט, מתח חשמלי כזה הוא לא רק מאוד מאוד כואב, הוא גם משתק וגם מסוכן, ברגע שאתה חוטף מכה במתח כזה השרירים שלך משתתקים לכמה דקות, אתה לא מסוגל לזוז וניראה לי שגם לא לדבר, אתה נופל על הרצפה ושוכב בלי יכולת לזוז בכלל.
אסור להשתמש באפשרות של החיצים מטווח נמוך מ2 מטר, כלומר אם האקדח שלך במרחק קצר מ2 מטר, האפשרויות הם או לתפוס מרחק ולחשוב מה לעשות מחדש, או להתקרב למגע פיזי, להצמיד אותו לגוף ולהשתמש בשוקר, בסרטון רואים את העבריינים במדים, במרחק של 30 ס"מ יורים את החיצים, שימוש שהוא בכל מקרה פסול אסור ומסוכן, אם העבריין היה חייב להשתמש בטייזר במקרה שלפניו(והוא לא!) הוא היה צריך להצמיד אותו לגוף להשתמש באפשרות של השוקר.
טייזר אמור לשמש להגנה עצמית, אסור לכוון אותו לראש, אלא למסת גוף, לדוגמא, אם רץ אליך חשוד עם סכין ביד, יריה אחת והוא משותק ונופל, למעשה, השיתוק של הטייזר הוא כל כך מידי, שאם מישהו מכוון אליך אקדח, יריה של החיצים תשתק אותו כל כך מהר שהוא לא יספיק לסחוט את ההדק ולירות...
יש עוד סרטון מפעם שמראה חשוד בורח משוטרים(בלי לפגוע או לנסות לפגוע בהם), וכדי לעצור אותו, העבריינים העצלנים האלה מעדיפים במקום לרדוף אחריו, לירות עליו בטייזר ולשתק אותו כדי שלא יוכל לברוח... מיותר לציין שהבנת כבר ששימוש כזה הוא אסור בתכלית האיסור...
בכל מקרה, אסור אסור ואסור להשתמש בטייזר ככלי לשכנוע("בוא איתנו עכשיו או שתחושמל"), שימוש כזה הופך את השוטר ללא פחות גרוע ממאפיונר, בדיוק כמו שלא יעלה על הדעת שוטר שמכוון אקדח אל אזרח לא חמוש רק כדי לשכנע אותו לבוא איתו, כמו שלא הגיוני לרסס בפלפל חשוד ששוכב על הרצפה, כך גם לא הגיוני לחשמל אותו כדי להוריד את כוח ההתנגדות שלו, המקרה הזה הוא חמור באותה מידה ששוטר היה יורה לחשוד כדור ברגל כדי להפחית מכוח ההתנגדות שלו, זאת שיטה של מאפיונרים, לא שוטרים...
|