26-08-2013, 23:30
|
|
|
חבר מתאריך: 24.05.07
|
|
בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "הפואנטה היא שההשוואה לא רלוונטית - למי שאינו חייל משוחרר"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ai22
אם ניקח את ישראל - שעונה לתיאור במידה מסויימת (רק בשנות ה90 התחלנו להשקיע בתשתיות מודרניות). מה עכשיו הסתיים או נבנה:
משקיעים בבניית כביש מהיר מאזור ערד עד עכו וקריית שמונה, כביש מהיר נוסף מחיפה עד עכו, הפיכת הכבישים הראשיים בפריפרייה לדו-מסלוליים עם מחלפים,
בונים רכבת שתחבר את ירדן וג'נין עם חיפה, רכבת מנהרות וגשרים שתקצר את הדרך לירושלים, בונים רכבות קלות בחיפה וירושלים, בונים מכוני התפלה, בונים 3 נמלי ים חדשים ומודרניים.
בונים תחנות כוח על בסיס גז, ותשתיות הולכת גז נרחבות. בונים גדר חכמה בכל הגבולות.
בקיצור - משקיעים ממש המון בתשתיות.
למה? כי ישראל הייתה חייל עני - ופתאום יש לנו כסף להשקיע.
עכשיו - תחשוב מה קורה עוד 10 שנים. אחרי שהתשתיות האלו נבנות, ואפילו משפרים עוד קצת פה ושם.
ישראל כבר לא תהיה אותו חייל עני. ישארו פרוייקטים ספורים, יקרים מאוד ומפוקפקים מאוד מבחינה כלכלית: רכבת מהירה לאילת, רכבות לנצרת וכרמיאל, תעלת הימים, תחנות כוח סולאריות עצומות.
במצב הזה, השקעות של "אני חולה על קרמיקה!!!" יכולות לגרום לנזק גדול וארוך טווח לכלכלת ישראל.
כבר היום טוענים על חלק מהפרוייקטים שהיעילות שלהן גבולית ויכולה להתברר כהפסד (התפלה העלתה את מחיר המים, לא ברור אם ירדן והרשות ישתמשו ברכבת, בנמלים תשאר עודף יכולת משמעותי, ולא ברור אם הרכבת הקלה היא הצלחה או כישלון)
יפן, ארה"ב ואירופה (למעט מדינות הגוש הסובייטי וגרמניה) הן לא חייל עני שהשתחרר לא מזמן.
קשה להן למצוא השקעות מקומיות טובות אמיתיות - ולכן יש מדינות שנמצאות בחובות וקריסה כלכלית עקב השקעות מגוחכות, ויש מדינות שנמנעו מהן ופורחות כלכלית.
|
אוקי, אני מבין את הנקודה שאתה מציין זה כמובן מכונה תפוקה שולית פוחתת. אבל יש לך טעות טרגית בניתוח ואנסה להוכיח לך אותה ממוצע ההשקעה במדינות OCED בתשתיות הוא כ-3% בישראל הוא כ2% כלומר למרות כל הפרויקטים שציינת אנחנו משקיעים פחות מיתר המדינות המערביות. איך תסביר זאת ?.
חשוב להבין שבנייה תשתיות תורמת לצמיחה העתידית במשק והיא מבורכת הבעיה היא לא במציאת השקעות אלה בבעיית המחסור ויוקר המחייה כתוצאה מכך.
איך אני יכול לעלות תמונות לאתר ? אני יוכל להוכיח את מרבית הטענות שלי בגרפים. ולחסוך לעצלנים חיפוש סרטונים ביוטיוב.
נערך לאחרונה ע"י mikiller בתאריך 26-08-2013 בשעה 23:32.
|