08-07-2013, 16:18
|
|
|
חבר מתאריך: 05.10.12
|
|
ראשית, הרבה יותר קל להילחם במשהו שעדיין לא קרה מאשר להילחם בתהליך חי ובועט. זו כנראה אחת הסיבות שבגללן אתה שומע פחות או לא שמעת אף פעם תלונות על השימוש של צה"ל במידע הזה.
שנית, זה לא האישיו פה. כדי להבין ממה נובעת התרעומת על המאגר, אתה צריך להבין את ההבדלים בינו לבין המאגר הצבאי. נתחיל בהגדרת הצורך. הצבא צריך את המידע הזה לצורך זיהוי גופות: יש את אמצעי הזיהוי הראשוני - הדסקיות - שהוא לא אמין בכל המקרים וצריך אמצעי זיהוי נוסף לזיהוי ודאי, טביעת אצבע. האמצעי השני גם כן לא תמיד מועיל, כי טביעות אצבע לעיתים נשרפות ואז לא ניתן לבצע זיהוי באמצעותן, אז משתמשים בצילום שיניים. ובכן, גם זה לא תמיד עוזר, כי לפעמים צריכים לאסוף חלקי גופות - לא נעים לומר - בשקיות, ואז צריך להשתמש בדנ"א כדי לקשר בין חלקי הגופות. כרגע אין תחליף ראוי לאמצעי הזיהוי האלה, ועל כן הפגיעה בפרטיות של חיילים נסבלת. אני לא אומר שהיא לגמרי מוצדקת, אבל בהחלט נסבלת.
נחזור לענייננו. להבדיל מהצורך של הצבא, לצורך של משרד הפנים יש תחליף פחות פולשני: לא חייבים להקים מאגר בשביל למנוע זיוף תעודות, כמו שכתבתי כבר לפחות פעמיים באשכול, אז במקרה הזה אין שום הצדקה להקמת מאגר פולשני. אני לא מבין מה כל כך בעייתי בטיעון הזה.
מה גם שכל העסק סביב המאגר מסריח לחלוטין. האלטרנטיבה המוצעת היא הרבה יותר יעילה במניעת זיופים, אין בה כמעט סיכון, כי המידע הביומטרי לא מרוכז בשום מקום, היא הרבה יותר זולה מבחינה לוגיסטית. למרות הכל, משרד הפנים בעידודו של מאיר שטרית, שר הפנים לשעבר, ממשיכה לקדם את רעיון המאגר בהתמדה מחשידה משהו. במקום אותם אנשים שלא רואים בעיה בעצם קיומו של מאגר הזה, הייתי מתנגד לו רק בגלל בזבוז המשאבים.
נערך לאחרונה ע"י Vladin בתאריך 08-07-2013 בשעה 16:27.
|