|
09-06-2013, 02:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
הודעות: 9,751
|
|
2.0104 איסור נסיעה בטרמפים
2.0104 איסור נסיעה בטרמפים
הגדרות1. בפקודה זו:א. "שוחר" - כהגדרתו בהק"א 37-02-01.
ב. "קווי נסיעה" - כל קווי ההסעות שמפעילות חברות ההסעה הציבוריות, לרבות רכבת ישראל.
ג. "טרמפ" - נסיעה עם אדם זר.
ד. "אותה שעה" - תוך 60 דקות.
ה. "אותו מקום" - מרחק של שני קילומטרים מהמקום בו נמצא החייל, השוחר או עובד צה"ל.
ו. "מפקדה ממונה" - כהגדרתה במילון למונחי צה"ל.
ז. "מפקדה ראשית" - כהגדרתה במילון למונחי צה"ל.
ח. "המועד" - שבתות ומועדי ישראל, כהגדרתם בהפ"ע 3.0903. איסור נסיעה בטרמפים2. אסור לחייל, לעובד צה"ל או לשוחר לנסוע בטרמפ, אלא בהתקיים אחד מהתנאים המפורטים להלן, ובכפוף להוראות המפורטות בסעיפים 3 עד 5:
תוקף סעיפי משנה א עד ג מה- 26 בספטמבר 2006 א. אם באותה שעה ובאותו מקום אין קו נסיעה המקרב אותו ליעדו, למעט באיו"ש, כמפורט בסעיף משנה ג להלן.
ב. אם הרכב נע בתוך מחנה צבאי או יוצא ממנו, למעט באיו"ש, כמפורט בסעיף משנה ג להלן.
ג. כאשר הנסיעה הינה בתחומי איו"ש, והחייל נושא נשק אישי, כהגדרתו בפ"מ 2.0101, בתנאים המצטברים המפורטים להלן:1) הרכב נע בתוך או יוצא מאחד המקומות המפורטים להלן:א) מחנה צבאי;
ב) יישוב יהודי. 2) יעד נסיעתו של הרכב הינו אחד המקומות המפורטים להלן:א) מחוץ לאיו"ש;
ב) אל מחנה צבאי;
ג) אל יישוב יהודי. הוראות בדבר התנהגות בנסיעה בטרמפים3. אסורה נסיעה ברכב אשר הינו בעל לוחיות רישוי כמפורט להלן:א. מספר זר.
ב. מספר סגל דיפלומטי (לדוגמא: CD או CC).
ג. מספר הרשות הפלסטינית.
ד. מספר או"ם.
ה. לוחית זיהוי צהובה המחוברת לרכב באופן מעורר חשד (לדוגמא: חיבור זמני לרכב שלא באמצעות ברגים, לוחית חדשה על רכב ישן או לוחית ישנה על רכב חדש וכד'). 4. בנסיעה בטרמפ על-פי סעיף 2, סעיף משנה א לעיל:א. אסורה נסיעה ברכב מסחרי.
ב. אין למסור את יעד הנסיעה לנהג או ליושבים ברכב לפני קבלת מידע מנהג הרכב בדבר הדרך בה הוא עתיד לנסוע ליעדו.
ג. אסורה לחיילת, לשוחרת או לעובדת צה"ל הנסיעה בטרמפ בשעות החשיכה.
ד. אסורה נסיעה ברכב שיושבים בו שלושה נוסעים מבוגרים או יותר.
ה. אסורה נסיעה ברכב שעצר ביוזמתו.
ו. אסורה נסיעה ברכב אשר הינו רכב שכור, לרבות רכב צבאי שכור.
ז. טרם הכניסה לרכב יש לקיים שיחה מקדימה בת מספר משפטים עם נהג הרכב או הנוסע הנוסף, וזאת על מנת לנסות ולהבחין האם הנהג או הנוסע הינם חשודים. 5. העמידה על הכביש אסורה, ויש להמתין מאחורי המיגון בתחנות הסעה ממוגנות או על שפת המדרכה כאשר אין מיגון. מבצעים המדמים חטיפת חיילים6. המשטרה הצבאית תבצע מבצעים המדמים חטיפת חיילים, שוחרים ועובדי צה"ל (להלן: "מבצע מדמה"), על-פי המדיניות שתיקבע על ידי מקמצ"ר ואמ"ץ-חטיבת המבצעים (להלן: "חטיבת המבצעים"). נתונים על המבצעים שנערכו יוצגו על ידי מקמצ"ר לחטיבת המבצעים על-פי בקשתה.
7. מקמצ"ר-רע"ן השיטור והמבצעים או חטיבת המבצעים רשאים להורות על ביצוע מבצע מדמה. הוראה כאמור תינתן מראש ובכתב ותפרט את הגורם האחראי למבצע, את האזור ואת המועד שבו יבוצע המבצע. כמו כן, תישלח הוראה של מקמצ"ר כאמור לידיעת חטיבת המבצעים לפחות יומיים לפני מועד תחילת המבצע.
8. מבצע מדמה יבוצע, לאחר הוצאת הוראת ביצוע כאמור בסעיף 7 לעיל, על ידי שוטרי המשטרה הצבאית.
9. שוחר אשר נמצא כי במהלך מבצע מדמה הפר את ההוראות הקבועות בסעיפים 2 עד 4 לעיל, או חייל או עובד צה"ל אשר קיבלו דוח משוטר צבאי במהלך מבצע מדמה בגין הפרת ההוראות הקבועות בסעיפים 2 עד 4 לעיל, ידווח על כך למפקדו תוך 12 שעות מעת שנמצא כי אינו ממלא אחר ההוראות הקבועות בסעיפים 2 עד 4 לעיל או מעת שקיבל דוח, לפי העניין.
10. רח"ט המבצעים מוסמך להורות לפיקודים, לזרועות ולאגפים לערוך מבצעים המדמים חטיפת חיילים. אין באמור בסעיף זה כדי להעניק סמכויות נוספות לחיילים אשר יערכו את המבצעים או כדי לראות במבצעים אלה מבצע מדמה, כמשמעותו בפקודה זו. תוקף סעיף 11 מה- 9 במאי 2007
שיפוט מהיר - חיילים 11. חייל שהוגש נגדו דוח עבירה במהלך מבצע מדמה, אשר התבצע על-פי האמור בפקודה זו, כשהוא אינו ממלא אחר ההוראות הקבועות בסעיפים 2 עד 4 לעיל, יועמד לדין משמעתי בפני קצין שיפוט שדרגתו אל"ם, לפחות (להלן: "קצין השיפוט המיוחד"). קצין השיפוט המיוחד יהיה מיחידתו של החייל או מהמפקדה הממונה על יחידתו. חייל אשר משרת ביחידה מחוץ לסד"כ (ימ"ל) יישפט על ידי קצין שיפוט מאמ"ש בדרגת אל"ם ומעלה.
12. חייל אשר נמצא כי אינו ממלא אחר ההוראות הקבועות בסעיפים 2 עד 4 לעיל, שלא במהלך מבצע מדמה, יועמד לדין משמעתי, בנוהל הרגיל הקבוע בפקודות הצבא.
13. העמדתו לדין של החייל, כאמור בסעיף 11 לעיל, תתבצע תוך 72 שעות מעת שקיבל את הדוח מהשוטר הצבאי. החייל יתייצב למשפטו במועד ובמקום שנקבעו לכך על ידי לשכתו של קצין השיפוט המיוחד.
14. במקרה בו נבצר מקצין השיפוט המיוחד מיחידתו של החייל או מהמפקדה הממונה על יחידתו לשפוט חייל תוך 72 שעות מעת שקיבל את הדוח מהשוטר הצבאי, כאמור בסעיף 13 לעיל, יהיה רשאי קצין שיפוט מיוחד מהמפקדה הראשית של יחידתו של החייל לשפוט את החייל תוך 120 שעות מעת שקיבל את הדוח מהשוטר הצבאי. לעניין זה, תיחשב מפקדת אמ"ש כמפקדה הראשית של יחידתו של חייל המשרת מחוץ לסד"כ.
תוקף ביטול סעיף 15 מה- 9 במאי 2007
15. הסעיף מבוטל. תגובה מנהלתית - עובדי צה"ל16. עובד צה"ל שנמצא כי אינו ממלא אחר ההוראות הקבועות בסעיפים 2 עד 4 לעיל במהלך מבצע מדמה, אשר התבצע על-פי האמור בפקודה זו, ינוהל כנגדו תהליך של תגובה מנהלתית, על-פי האמור בפ"מ 41.0707, תוך 72 שעות מעת שנמצא כי אינו ממלא אחר ההוראות הקבועות בסעיפים 2 עד 4 לעיל. על אף האמור בסעיף 7 לפ"מ 41.0707, תהליך של תגובה מנהלתית יהיה בפני מפקד שדרגתו אל"ם, לפחות. כמו כן, על אף האמור בסעיף 13, סעיף משנה א לפ"מ 41.0707, ערעור על תהליך של תגובה מנהלתית כאמור יהיה בראשות מפקד מרכז תע"ץ.
17. עובד צה"ל שנמצא כי אינו ממלא אחר ההוראות הקבועות בסעיפים 2 עד 4 לעיל, שלא במהלך מבצע מדמה, ינוהל כנגדו תהליך של תגובה מנהלתית, בנוהל הרגיל הקבוע בפ"מ 41.0707. בירור משמעתי - שוחרים18. שוחר שנמצא כי אינו ממלא אחר ההוראות הקבועות בסעיפים 2 עד 4 לעיל, ייערך בעניינו בירור משמעתי בפני מדריך מוסמך על-פי הנוהל המפורט בהוראת קבע אמ"ש 37-02-01.
19. עריכת הבירור המשמעתי של השוחר, כאמור בסעיף 18 לעיל, תתבצע תוך 72 שעות מעת שנמצא כי אינו ממלא אחר ההוראות הקבועות בסעיפים 2 עד 4 לעיל. השוחר יתייצב לבירור במועד ובמקום שנקבעו לכך על ידי מדריך מוסמך.
20. נוסף על חובות הדיווח הקבועות בפקודות הצבא, מדריך מוסמך ידווח על תוצאות הבירור המשמעתי שנערך לשוחר, למפקדה הממונה על המוסד בו לומד השוחר, תוך שבוע מיום עריכתו. הוראות נוספות21. אי-קיום המשפט או תהליך התגובה המנהלתית או הבירור המשמעתי במועדו לא יפגע בתוקפו.
22. אין באמור בסעיפים 9 ו- 11 עד 20 לעיל כדי לסתור את הקבוע בהפ"ע 3.0903. דווח של שוחר למפקד או משפטו של חייל או תהליך התגובה המנהלתית של עובד צה"ל או הבירור המשמעתי של שוחר, אשר אמור היה להתקיים במהלך המועד, יידחה עד לאחר צאת המועד.
תוקף ביטול סעיף 23 מה- 29 בדצמבר 2005
23. הסעיף מבוטל.
24. מפקדו של חייל או של עובד צה"ל או של שוחר יוודא התייצבותו לשיפוט בדין משמעתי או לתהליך התגובה המנהלתית או לבירור המשמעתי, ולא ינקוט כלפי חייל בגין מעשה זה בתגובה פיקודית מסוג שלילת חופשה ללא משפט לפי הוראות הפ"ע 6.0301. מבלי לגרוע מהאמור לעיל, במידה וננקטה כנגד החייל תגובה פיקודית מסוג שלילת חופשה ללא משפט, לא יועמד החייל לדין משמעתי בגין אותו מעשה, אלא אם נתקיימו התנאים הקבועים לכך בהפ"ע 6.0301. תחולה25. האיסור לנסוע בטרמפ, כאמור בסעיף 2 לעיל, לא יחול על חיילים ושוחרים כאשר מתקיימים התנאים המצטברים להלן:א. אינם במדים;
ב. אינם במסגרת תפקידם;
ג. אינם בדרך למקום שירותם או בדרך חזרה ממנו;
ד. אינם נושאים נשק צבאי; תוקף סעיף משנה ה מה- 26 בספטמבר 2006ה. אינם נמצאים באיו"ש. 26. האיסור לנסוע בטרמפ, כאמור בסעיף 2 לעיל, לא יחול על עובדי צה"ל כאשר מתקיימים התנאים המצטברים להלן:א. אינם במדים;
ב. אינם במסגרת תפקידם;
ג. אינם בדרך למקום עבודתם או בדרך חזרה ממנו;
ד. אינם נושאים נשק צבאי. 27. הוראות פקודה זו יחולו על איש מילואים, כהגדרתו בתקנות שירות בטחון (חובות אנשי מילואים), תשט"ז-1956, ובהתאם לאמור בתקנה 10(1), כאילו היה חייל.
http://dover.idf.il/IDF/pkuda/020104.doc
יש שאלות?
_____________________________________
(קרדיט למרשי)
אמר לה ינאי מלכא לדביתיה אל תתיראי מן הפרושין ולא ממי שאינן פרושין אלא מן הצבועין שדומין לפרושין שמעשיהן כמעשה זמרי ומבקשין שכר כפנחס
אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
|
|