26-05-2013, 10:30
|
|
מנהל פורום: דגמים לבניה עצמית, סקופים וחדשות, צילום ווידאו, וכן.... הצ'קלקה הכחולה של פרש
|
|
חבר מתאריך: 01.02.09
|
|
וואש לדגמים.
תהליך הוואש הינו תהליך שבו "מוזרם" או מפוזר צבע ברמת דילול גבוהה מאד, כדי להדגיש אזורים נמוכים בדגם.
למה הכוונה? למשל בבנית דגם של מטוס. אנו נרצה "לשחזר" את הליכלוך שמצטבר במירווחים שבין הפנלים השונים במטוס האמיתי. או לשחזר את האבק והליכלוך שמצטבר על הרק"מ האמיתי.
להדגיש: תהליך הוואש נעשה לאחר שכל הדגם גמור כולל מדבקות וסמלים, כלומר תהליך הוואש גורם "להתישנות" של הדגם.
ישנן חברות שמייצרות נוזלי וואש מוכנים מראש.
אני מעדיף לייצר בעצמי את נוזל הוואש.
כיצד מכינם את הנוזל-בעצמנו?
אני משתמש בפקקים של שתיה קלה שלתוכם אני שופך נוזל מדלל-כמעט עד סוף הפקק.
לתוך הפקק אני מוסיף מספר קטן של טיפות הצבע שבעזרתו אני רוצה לקבל את האפקט. למטוסים אמי אבחר בגוון כהה, ברק"מ, אם אני ארצה לדמות חול, אני אשתמש בגוון צהוב חום בהיר מאד, אם אני ארצה לדמות כתמי שמן/גריז'דלק, אני אשתמש בגוונים של חום כהה וכדומה.
התהליך עצמו.
רצוי לפני התהליך "לנעול" את המדבקות והצבעים למקומם ע"י שכבת מגן כגון סנו סופר פוליש או פיוצ'ר.
מיותר לציין כי לפני התהליך רצוי לתת לצבעים שעל הדגם, זמן יבוש של 72 שעות לפחות.
הביצוע עצמו: לוקחים מכחול (מכחול דק לכמות קטנה, מכחול רחב לכמות גדולה) וטובלים בנוזל הוואש.
נוגעים בזהירות באזור שבו אנו רוצים לקבל את האפקט. הנוזל מתחיל לזרום מהמכחול וזורם לאורך קווי המתאר של הדגם,
במידה והאפקט לא זרם עד לנקודה שרצינו, טובלים שוב את המכחול בנוזל הוואש וממשיכים מהיכן שזה הפסיק לזרום.
במידה ויש גלישות לא רצוייות, ניתן בעזרת "קיסם אוזניים" הטבול במעט מדלל, להסיר את הוואש מהמקום הלא רצוי.
במידה ואנחנו רוצים לקבל אפקט של חול ואבק על רק"מ. אנחנו משתמשים במכחול רחב הטבול בנוזל הוואש ופשוט מזרימים את הנוזל על כל המשטח הנדרש.
דוגמא לוואש "בוץ"
דוגמא לוואש "חריצים"
דוגמא לוואש "חול"
נערך לאחרונה ע"י שמולביץ אשר בתאריך 26-05-2013 בשעה 10:33.
|