22-04-2013, 19:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.03.10
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי MiRi_GrEEn
אחלה, זאת אומרת שבעבר חשבו שהאיברים האלה סתם גורמים לצרות ועדיף בלעדיהם...? והיום למדו שלכל חלק בגוף יש תפקיד, גם אם זה לא נראה ככה
|
תפקידה של העורלה ידוע זה שנים רבות. העורלה מספקת כיסוי לאבר המין הגברי כדי להגן עליו מלכלוך, לשמור על הטמפרטורה שלו ובאופן כללי להקטין את הסיכון לנזק לאבר הרבייה. תפקיד זה הפך מיותר ברגע שהתחלנו ללבוש בגדים ובנקודה זו רק חסרונותיה של העורלה (שהיא אוספת לכלוך למשל) נותרו עימנו. אם תלכי פעם לחוות רכיבה, בקשי מהם שיראו לך איך נראה ה"כיסוי" על אברו של סוס זכר שהם לא ניקו יום או יומיים - מבטיח לך שאת תגידי "ברוך שלא עשני גבר" אחרי זה.
מה שחשוב מבחינתי הוא לא אם להסרת העורלה יש יתרונות רפואיים - הדיעות חלוקות על כך. מה שחשוב מבחינתי הוא שאין נזק בהסרה שלה, וזה די מוכח. מבחינתי ברגע שהסרת העורלה איננה מזיקה - ועל כך יש כמעט קונצנזוס בקהילה הרפואית, לפחות למיטב ידיעתי, הרי שאין מניעה מבחינתי לעשות ברית מילה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי MiRi_GrEEn
מה גם, אני מניחה שאז כשכרתו בסיטונאות, עדיין היה אישור של הפציינט... לא היו כורתים בלי הסכמתו... או שכן?
|
הדברים אז היו שונים למדיי. אז רופאים היו שניים רק לאלוהים ואם עמדת להיכנס לניתוח (נניח, לשם העניין, לתיקון בקע) והרופא אמר לך, "הו, וכיוון שאנחנו כבר פותחים לך את הבטן, אנחנו יכולים לעשות לך טובה ולהסיר לך את התוספתן, כך שלא יהיו לך צרות איתו בעתיד" היית אומרת, "וואלה, שניים במחיר של אחד, בטח, איפה אני חותמת?" הרופאים ידעו הכי טוב, אז אם הם אמרו לך שכדאי לך לעשות משהו, לא התווכחת. עוד פעם, שאלי את ההורים שלך, אני בטוח שהם יזכרו