14-04-2013, 09:27
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ralf
1- עצמאות - טורקיה כמדינה עם סטטוס של מעצמה אזורית חשוב לה שתהיה לה תעשיה ביטחונית שתוכל לספק אמל"ח מתוצרתה ולא להיות תלויה במדינות אחרות
|
הטורקים יכולים להשיג עצמאות בתחום נק"ל, ארטילריה קנית ורקטית, רכבי קרב, אבל לא הרבה מעבר לזה. הם לא יכולים לפתח אמל"ח מתקדם כמו כלי טייס וספינות למשל בלי שימוש ברכיבים זרים. למשל אין להם סיכוי לפתח מנוע סילון מודרני למטוס קרב, לכן הם יצרכו לייבא את המנועים או לייצר אותם ברישיון תוך שימוש בערכות מיובאות. אותו כנ"ל לגבי טילים, אותו כנ"ל לגבי מכמ"ים וכו'.
להזכירך, עד כמה רק שלושה מדינות מקיימות עצמאות בתחום מטוסי הקרב מודרניים - ארה"ב, צרפת ורוסיה. לסינים יש עצמאות מוגבלת, האירופאים משתפים פעולה ומשתמשים ברכיבים קריטיים זרים וכך גם ההודים והיפנים. לטורקים אין לא את היכולות הכלכליות של ארה"ב\רוסיה\צרפת ולא את הידע הטכנולוגי וגם לא את הניסיון בפיתוח ובניית מטוסי קרב סילוניים. ויותר מזה - הם אפילו לא נמצאים ברמה של האיחוד האירופאי, הסינים, היפנים וההודים. וככל שהזמן עובר, מטוסי קרב נעשים מורבים ויקרים יותר, לכן גם מועדון צפתחי מטוסי קרב נעשה יותר ויותר אקסקלוזיבי.
מצד שני, ידיעות מסוג זה לא עולות כסף וותורמות לדעת הציבור בתוך המדינה , לכן הם יכולים להבטיח מטוסי קרב, נומט"ים וכד'.
2
ציטוט:
- קידום טכנולוגי ותעשייתי - השקעה בתעשיה הביטחונית משמע חיזוק וקידום של טורקיה בתחום הטכנולוגי והתעשיתי , וזה לא רק במישור הביטחוני/צבאי, הרבה מהטכנולוגיה שמפותחת בפרויקטים הללו משמשות את הטורקים גם בפיתוח מערכות ומוצרים מתקדמים לשוק האזרחי ויש הרבה דוגמאות לכך כמו הפרויקט של חברת ASELSAN לפיתוח ציוד של רשתות סלולריות דור רביעי ופיתוח מגוון רחב של מערכות תקשורת אזרחיות וזה דבר שהתאפשר בגלל ההשקעה הקודמת בפיתוח מערכות תקשורת צבאיות, גם חברת TAI שמפתחת מוצרים לשוק האזרחי בהתבסס על הטכלוגיה והניסיון שלה בתחום הצבאי, וכך גם עם חברות ביטחוניות אחרות
|
קידום טכנולוגי נעשה באמעצות השקעות באקדמיה וחברות היי-טק אזרחיות.
ציטוט:
3 - הפן הכלכלי - בגלל ההשקעה של טורקיה בתעשיה הביטחונית , חלק גדול מהכסף שמיועד לרכש צבאי הולך לחברות מקומיות במקום לחברות זרות, וגם ייצוא של אותו אמל"ח למדינות אחרות ובשנים האחרונות ישנה עלייה גדולה מאוד בייצוא הביטחוני של טורקיה וזו מגמה שתמשך גם בשנים הבאות , כך שבעצם מדובר בתעשייה שמגלגלת מיליארדי דולרים בשנה ותורמת לכלכלת טורקיה
|
תעשיה ביטחונית לא משתלמת מבחינה כלכלית. ההחזר הוא מיזערי ביחס להשקעות. הסיבה להשקיע במערך הביטחוני היא אך ורק ביטחונית. בהרבה מקרים (אם לא בכולם) חברות ביטחוניות לא יכולות אפילו לקיים את עצמן בלי מימון ותמיחה ממשלתית (קרי - על חשבון משלמי המיסים). והחברות שמצליחות להרוויח עושות זאת כי יש להם מוצר תחרותי שדרש השקעות ענקיות באקדמיה, משרדי פיתוח, מכונים, תשתיות ותעישות לאורך עשרות שנים.
ציטוט:
באופן אישי ... אני כבר מלפני כמעט ארבעה שנים דיברתי והדגשתי בפורום הזה על כך שטורקיה מקימה תעשיה ביטחונית גדולה ומתקדמת וכיום אנחנו רואים את זה יותר ויותר , ותמיד שדברתי על כך נתקלתי בתגובות מזלזלות והרבה התנשאות ויהירות ( " נו בחייך , הדברים היחידים שהטורקים יודעים לייצר זה קבב ורחת לוקום") אז לאותם אנשים אני אומר (ברוח טובה) תוציאו את הראש שלכם מהתחת ותתחילו להסתכל על דברים באופן יותר מפוכח ומציאותי.
|
אולי תוכל לספר לנו על ההצלחות הטורקיות במישור הביטחוני. כי כל מה שאני רואה זה מוצרים לו-טקים שנרכשים בכמויות קטנות יחסית ע"י המדינות השכינות. על הפרויקטים הגדולים הם לא יותר מאשר יצור ברישיון של מוצרים זרים. למעשה אני לא מקיר אף מערכת נשק עיקרית (טנק, נגמ"ש לחימה, ספינת קרב, צוללת, מטוס\מסוק קרב או תובלה) ומתקדמת שיוצרה בטורקיה וזכתה להצלחה מסחרית בעולם.
ואם בא לך לדבר על ההדברים שאמרת בעבר, אולי תאומר לנו במקרה על החוזה לרכש 100 מטוסי F-35 שנחתם בשנה שעברה?
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.
|