02-04-2013, 19:08
|
|
|
חבר מתאריך: 15.03.13
|
|
הנה בא (מצטרף) בחור חדש.....
שלום לכל החברים ואמני הדגמים בפורום,
הכרות קצרה..ברשותכם (וגם הרבה זמן תיכננתי לרשום כך כדי להציג עצמי אליכם)
שמי (ולא חלילה כינוי לפורום) גרשון, בן 32 מאזור השפלה. בונה ומעצב אתרים באינטרנט במקצועי,משהייתי ילד צעיר אני זוכר את עצמי שכתחביב אהבתי מאוד להרכיב מטוסים, אף גם יצא לי להרכיב דגמי נייר המקוריים של בטאון חייל האוויר ( מעבורת החלל שנשארה לי, מטוס היסטורי דו-כנפי שנהרס, ומטוס החמקן שלצערי גם הוא נהרס הכל עם הזמן ועם השנים ). ומן הברור שגם הרכבתי דגמים שונים של מטוסי פלסטיק אך טרם ידעתי בזמנו לצבוע באופן מקצועי...
לאחר זמן (ובלי סיבה ברורה) עזבתי את התחביב (או יותר נכון נעלם...) ועברו השנים,מסתבר שלפי חישוב שביצעתי לא מזמן ,עברו כ 15 שנה (אולי טיפה אף יותר) שלא נגעתי בתחביב ולפתע בער בי שוב להתחיל (או להמשיך..חחח,זה להחלטתכם) לבנות דגמי מטוסים ומסוקים (בעיקר,אם כי גם בילדות בניתי טנקים ולא הלהיב אותי כמו בניית המטוסים).
(מה גם שבשנות התיכון בתקופות של החופשים הגדולים הייתי יושב ובונה דגמים של בתי כנסת מדיקטים, עם תאורה וחלונות פרספקס ,בתי כנסת שנכחדו )
ונעבור לימינו אנו, כאשר מצאתי פה את הפורום ,גלשתי על כמעט כל דפיו ושרשוריו של הפורום וראיתי איך שאתם בונים וצובעים את הדגמים פי נפער (ואני כלל לא מגזים) מכל תמונה ותמונה יותר ויותר...
הרשו נא לי לומר אתם מוכשרים באופן שלא יתואר (ואני אומר את זה מכל הלב) ,פשוט מדהים הצביעה של הדגמים איך שאתם צובעים ויוצרים את הדגם ברמה כל כך ריאליסטית (ופה באה האימרה שכנראהכל אחד יאמר בקריאת שורות אלה: "חחח,אתה יודע עם הזמן מגיע הניסיון, הכל עניין של פרקטיקה" ..נכון,צודקים...אני יודע אבל עדיין בכל זאת - זה פשוט מדהים.
שעות על שעות ישבתי רק בלהיות בפורום ולראות את הדגמים,ואת צילומי הדגמים שיצרתם במו ידיכם בתערוכות השונות.
לכן עם חזרתי לתחביב המקסים הזה של בניית דגמים + ההתרשמות מהתמונות בפורום אני מעוניין
להיכנס למועדון של בוני הדגמים IPMS - אשמח לדעת כמה עלות ההצטרפות ואני כבר אכין את הסכום
למפגש שבו אוכל לתת לאדם האחראי ע"מ להצטרף למועדון. (או שאגיע אליו במיוחד כדי לשלם על
ההצטרפות).
הייתי מאוד מעוניין להראות לכם את הדגמים שאני בונה, אבל מקריאה של חוקי הפורום - אסור לעלות תמונות של דגמים שנבנו על ידי ללא יומני בנייה. וכאשר אני בונה אני רץ ולא מצלם כל חלק וחלק שאני מוסיף (אני מבטיח להשתדל לנסות ליצור אחד שכזה...נראה) לכן אם זה מתאפשר מבחינת מנהל הפורום - אשר, אני אוסיף להודעות שארשום קישור לאלבום הדגמים שיצרתי בפייסבוק. (אשר, האם אכן אפשרי ? )
שיטת העבודה שלי - מבחינת הצביעה אני הגעתי למסקנה שהכי עדיף עבורי לצבוע בצבעי אקריליק אתהמטוסים. מדוע לא בצבעי שמן ? בגלל האדים הנודפים והמדלל טרפנטין (הספיק לי 3 שנים בצבא,הייתי בין היתר גם צייר האוגדה ואחראי על כל צבעי השמן - הסנפתי אותם יותר מדי....) אז גם מבחינה בריאותית - צבעי אקריליק וניקוי המכחול/מכחולים במים.
את הצביעה אני צובע ,מן הסתם, בעזרת מכחולים שרכשתי בזמנו וכיום בחנות למוצרי תחביב.ותמיד מסתכל על רפרנסים דרך תמונות גוגל....עבור הצביעה.
הבנתי שרובכם משתמשים באייר-ברש - האם זה הכרחי ? אם והייתי גם רוצה להגיע לרמות המדהימות שלכם....האם ניתן להגיע לאותם האיכויות גם עם מברשות?
וכעת למספר שאלות טכניות
1.
יצירת סכמות עבור צבעי הסוואה - ראיתי גם שעות ביו-טיוב ורובם משתמשים באייר-ברש, אך אני עם מכחולים. אילו טיפים ניתן לתת בכדי שגם אוכל לצבוע סכמות כאלו...ניסיתי לחפש דרך גוגל רשמתי בגוגל "סכמה מטוסים דגמים" - לא הניב תוצאות....
אגב אייר-ברש זה מתאים גם לאקריליק או שזה רק לצבעי שמן?
2.
הכיצד יוצרים את המיסוכים (שיטת המיסוך) עבור צביעה לצבעי הסוואה ? ראיתי שיש שיטה עם חומר שהוא כמו פלסטלינה שאפשר להצמיד לפלסטיק ואז מרססים - לא שיטה כל כך טובה עבורי עקב השימוש במכחולים.
אם מיסוך בעזרת נייר הכיצד אני יוצר את הצורות המעוקלות ושיהיה מתאים לדגם המטוס?
( אני מאמין שכאשר אתם יוצרים את המסכות אז אני מניח שהמסכה שלכם מושלמת כמו שעל המטוס האמיתי ? או שאתם יוצרים "בערך...." )
3.
בניתי 2 דגמים האחד Spitfire MK.1 שבו היה קיים כאחד החלקים את ה"אנטנה" שמאחורי תא הטייס שמחובר עליו חוט עד לזנב המטוס... ואילו השני שבניתי Hurricane MK.1 שגם אצלו הייתה אמורה להיות "אנטנה" כזו אך לא סופק. יש רעיון כיצד אוכל ליצור אחד כזה? זה בסוף עם שפיץ חד כזה....
4.
אגב, זה טיפ (אך נראה שאתם יודעים את זה) את החופה של תא הטייס בספיטפייר הדבקתי עם הדבק שסופק באריזה של revell וכאשר הדבקתי, בגלל הגז / אדים שנוצרו מהדבק על הפלסטיק,אז החופה "התחלבה" לי קצת (לא הכל, במסביב ...אך עדיין לא נראה טוב) , אז המליצו לי להדביק עם דבק לבן וזאת עשיתי לדגם השני - אייזן בטון ,פשוט מעולה, לא מתחלב ולא כלום נשאר שקוף - חבל על הזמן.
אז זהו להפעם....בינתיים :-) , אשמח להתקבל בברכה למועדון ולהיות כאחד עמכם,
להכיר אתכם ושאתם תכירו אותי....
ואני אהיה גם פה וגם בפורום הקבוצה בפייסבוק...
להשתמע (ורק בשורות טובות)
:-)
|