28-02-2013, 03:44
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.04.11
|
|
אין מקום לפשרות
צה"ל מסוגל להיות כוח או כוח שיטור או צבא אמיתי כל פשרה תשאיר את צה"ל כמלצייה מגודלות שלו ערוכה לא לתרחיש מלחמה אמיתית או תרחיש של מגע מתמשך עם אוכלסייה עוינת.
חיילים צריכים להתאמן לתרחיש מלחמה כוללת אך זמנם מבוזבז,מאמצייהם מתבזבזים לשווא ובמקום לבצע את המשימה של צה"ל והמשימה עלייה הם נשבעו הם נגררים לקונפליקט פוליטי שבו הם ככוח צבאי כבר אינם רלוונטיים יותר,הפתרון למצב הוא הפיכת מג"ב לאירגון גדול בצורה משמעותית מאוד לא רק בכוח אדם אלא גם בהכנסת ציוד שייסיע לו להתמודד עם כל תרחיש שעלול לקרות בגדה.צה"ל ימשיך לתפקד בכל תפקידי הצבא מלבד התפקיד שמכביד עליו ב30 השנים האחרונות,הפיכת צה"ל לכוח קבוע בשטח שהוא כבר אינו חלק משדה הקרב(לפחות לא בצורה רחבה),בגלל תפקיד זה שלצה"ל אין מענה עליו בכל השטחים שצה"ל נאלץ לשלוט בהם בשנים האחרונות תמונה דומה מצטיירת,צה"ל מנסה לשמור על סטטוס קוו ונכשל בגלל חוסר היכולת לשלוט בשטח מעבר למגעים נקודתיים.המציאות עלייה אנו שואפים עד שיימצא פתרון קבע לאזורים הללו היא כזאת בה הכוח הישראלי מתנהג כמו אירגון שיטור בתוך הגדה המערבית,השוטרים יאומנו בכל דבר שיוכל לסייע להם בהתמודדות מול האוכלוסייה האזרחית(כולל שימוש נרחב בדוברי ערבית) במקצועיות המרבית שהם יצברו במהלך האימונים הממוקדים שלהם בתור שוטרים ולא בתור חיילים,כל עוד השטח שקט יוכלו שוטרי מג"ב להתנהל מול האוכלוסייה בדומה לדרך בה אנו מתנהגים לשוטרים משטרת ישראל באוכלוסייה שלנו,כמובן שמדובר במצב אידיאלי שיכול להיות שלא נחווה ולכן על מג"ב להיות מוכן לתרחישי אינתיפאדה.
מכיוון שקיים רצון להפוך את הכוח הזה לכמה שפחות תלוי בצבא(זאת על מנת ששום חייל בשום חיל לא יצטרך להיות מעורב בפעילות שוטפת של מג"ב החדש והתרון נוסף שאציין בהמשך,אני מאמין שמג"ב יצתרך להצתייד בכלי רכב משוריינים(הכל מהגדלת כוח הג'יפים הקיים ועד נגמשים זחליים קלים)וכוח אווירי מסויים(בעיקר מבוסס מזל"טים ומל"טים ומסוקי סייפן כמו של המשטרה),אבל עיקר השינוי יהיה הסד"כ של מג"ב וברמת הפריסה שלו בתוך הגדה המערבית,אני לא רוצה לדבר על מספר השוטרים שנצטרך כדי לשלוט באפקטיביות בגדה המערבית(עם כי יש לציין שכדאי לפרוס שוטרים כמעט בכל כפר כמו תחנות משטרה נזדקק לסד"כ משמעותי מזה שצה"ל פורס כרגע באיו"ש),אבל אני סבור שזה אפשרי ע"י הפניית כוח אדם לשירות במג"ב(שירות שאלו שייבחרו בו יחליפו את השירות הצה"לי שלהם בו)והחלפת השלטון בצורה הדרגתית ומתונה.האירגון החדש שיווצר יוכל להתמודד ביעילות רבה הרבה יותר מזאת של צה"ל מול תרחישים שונים בגדה המערבית ויאפשר לצה"ל לאמן את חייליו להלחם ולנצח מלחמות,יש להזכיר את כך שלאור העצמאות של האירגון בתוך איו"ש צה"ל יוכל להמשיך להשקיע את כל משאבייו בלחימה על מול צבאות אויב גם אם יבחרו תושבי הגדה להתפרע בזמן המלחמה.
השינוי המתבקש הוא אינו פשוט בלשון המעטה אבל אני מאמין שהוא נחוץ בעידן בו אנו חיים,אין לי ספק שלא נהיה האחרונים שנקים כוחות שמאומנים במגע ישיר וקבוע עם אוכלסייה אזרחית,המעבר של הלחימה על תוך שטחים אזרחיים מבטיחה זאת.