לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-02-2013, 08:42
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.11
בכירים בליכוד: או שותפות עם החרדים או בחירות

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/251675
הבכירים הדגישו כי "נתניהו מוכן ללכת לבחירות, העיקר שלא להיכנע לברית של בנט עם לפיד. נתניהו לא מוכן לשקול אפשרות של ויתור על המפלגות החרדיות בקואליציה".

"כדאי שבנט ולפיד יפנימו את זה. נתניהו לא מוכן להכניס את לפיד לקואליציה לפני שהוא מסכם עם כל השותפים הטבעיים".

---------------------------------
לא להתרגש מבחירות: 4 פעמים בחירות, וככה אנחנו עוברים בשלום את תקופת אובמה הקשה.

הרי אף אחד אינו משלה את עצמו שאחרי הבחירות וכינון ממשלה, יתחילו עוד פעם לחצים קשים ביותר מממשל אובמה.

https://sites.google.com/site/hamedinai/

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 18-02-2013 בשעה 08:46.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-02-2013, 17:43
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי סוכן שקט שמתחילה ב "לנתניהו כמו גם לש"ס מסתדר..."

ההפך הוא הנכון.
אם ילכו שוב לבחירות, בגלל שנתניהו סרב להרכיב ממשלה בלי חרדים, ולפיד סרב לוותר על העקרונות שלו, ולהיכנס לממשלה עם חרדים, שלא תביא לשיוויון בנטל, נתניהו יצטייר כמי שדואג לאינטרסים של החרדים (מה שחלק מהבוחרים שלו לא ממש יאהב), ולפיד יצטייר כאיש עקרונות. תוסיף לזה את תחושת הניצחון הטרייה של לפיד מהבחירות (בהן הוא קיבל הרבה יותר מנדטים ממה שצפו לו), ואת תחושת הכישלון של הליכוד (שקיבל פחות ממה שצפו), וקיבלת נדידת קולות מהליכוד לכיוון לפיד ובנט. יכול להיות שתהיה נדידה מסויימת גם מהליכוד לש"ס, אבל בהתחשב בזה שההליכה לבחירות תהיה בסימן התמיכה של הליכוד בש"ס, והסירוב להרכיב ממשלה בלעדיה, אני לא חושב שזו תהיה נדידה מאסיבית מדי.

בכל מקרה, לא תהיה לנו הזדמנות לבדוק את זה, בגלל שביבי יודע שזה המצב, ולכן הוא בחיים לא יאפשר הליכה לבחירות חוזרות.

ישן 18-02-2013, 17:56
צלמית המשתמש של סוכן שקט
  משתמש זכר סוכן שקט סוכן שקט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.03.02
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "ההפך הוא הנכון. אם ילכו שוב..."

לדעתי אתה טועה, אני לא צריך להסביר ש19 המנדטים של לפיד הם ברובם מאנשים שלא חשבו שהו יקבל כ"כ הרבה(דוגמה צ'אקי וירון). ואכן בגלל שהו יִקָרֵא איש "עקרונות הוא יקבל בבחירות חוזרות כ10 מנדטים אבל לא 19.
בנט נתגלה כאחד שמת על להכנס לקואליציה אבל כאחד שנתניהו לא סומך עליו בשקל,וגם מה שהוא הרוויח הוא יוכל להפסיד ולחזור לגודלו הטבעי של המפד"ל.

דווקא נראה על פניו שאנחנו הולכים לבחירות חוזרות לפי איך שזה נראה מהתנהלותו של נתניהו.
נחיה ונראה.
במקור נכתב על ידי יחזקאל
וקראתי עליו לכל הרי חרב נאם אדני אלןהים חרב איש באחיו תהיה

Oui nous irons nous faire casser la gueule en cœur, Mais nous reviendrons vainqueur

ישן 18-02-2013, 18:18

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי סוכן שקט שמתחילה ב "לדעתי אתה טועה, אני לא צריך..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי סוכן שקט
לדעתי אתה טועה, אני לא צריך להסביר ש19 המנדטים של לפיד הם ברובם מאנשים שלא חשבו שהו יקבל כ"כ הרבה(דוגמה צ'אקי וירון). ואכן בגלל שהו יִקָרֵא איש "עקרונות הוא יקבל בבחירות חוזרות כ10 מנדטים אבל לא 19.

זה נכון שאנשים לא חשבו שהוא יקבל כל כך הרבה, אבל אני לא חושב שיש מישהו שהצביע ללפיד כשחשב שהוא יקבל 8-10 מנדטים, ועכשיו כשהוא רואה שלפיד קיבל הרבה יותר ממה שהוא ציפה, ילך ויצביע למישהו אחר. זה נוגד את הנטייה של אנשים לנסות לבחור בסוס המנצח. דווקא אנשים שלא הצביעו ללפיד כשחשבו שהמפלגה שלו תהיה בינונית בגודלה, עשויים להצביע לו עכשיו כשהם רואים שמדובר במפלגה גדולה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי סוכן שקט
בנט נתגלה כאחד שמת על להכנס לקואליציה אבל כאחד שנתניהו לא סומך עליו בשקל,וגם מה שהוא הרוויח הוא יוכל להפסיד ולחזור לגודלו הטבעי של המפד"ל.

וזה משהו שלדעתי ציבור הבוחרים יזקוף לחובתו של נתניהו, ולא לחובתו של בנט...

ישן 19-02-2013, 12:44
  Harmonic Oscillator Harmonic Oscillator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.12
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי סוכן שקט שמתחילה ב "לדעתי אתה טועה, אני לא צריך..."

נראה שלנתניהו דווקא יש הרבה מה להפסיד במקרה של בחירות חוזרות.
אם אני זוכר נכון הרשימה המשותפת של ישראל ביתינו והליכוד תתפרק חזרה לשתי מפלגות, כלומר כדי לחזור לחלוש על 31 מנדטים על נתניהו לא רק צריך לשמור על כוחו, אלא להגדילו בהרבה.
מאיפו יבואו קולות אלו?
מלפיד? שבוחריו רוצים בשילוב החרדים בצבא, שרוצים לדאוג לאינטרסים של מעמד הביניים.
בזמן שנתניהו נלחם את מלחמות החרדים, ושהצעותיו לגיוס חרדים הם עלבון לאינטיליגנציה? וזה בלי להזכיר את העליהום התקשורתי שיש עליו בנושא שעם הזמן יתן יותר ויותר פירות...

או שמבנט? שבוחריו מעוניינים במדיניות ימנית בתחום ההתישבות בזמן שמהליכוד יוצאים קולות של הקפאה נוספת, ושממשיך להרוס ישובים...

נתניהו נכנס לבחירות הקודמות בפועל כמועמד היחיד לתפקיד ראש הממשלה, אבל כיום אני שומע יותר ויותר שאולי יש לתת ללפיד-בנט את ההזדמנות. במיוחד לנוכח ההתנהלות של נתניהו המשא ומתן והעדפותיו לשותפים קואליציונים חרדים על פני בני ברית אדיולוגים (ברמה כזו או אחרת).
ישן 18-02-2013, 19:26
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "ההפך הוא הנכון. אם ילכו שוב..."

להפך אם לליכוד יהיה איש קמפיין טוב בניגוד לחסרי הניסיון או חסרי המקצוע שהיו לו בבחירות האחרונות ואלה שקדמו להן, יש ללפיד,בנט,וציפי מה להפסיד והרבה,כי הקמפיין של הליכוד היה בדיחה עצובה גם בבחירות האלה וגם בקודמות.

לליכוד טוב בחירות היום אם הוא מחליף את הקמפיין למשהו טוב באמת שהוא תוקף את השמאל כולו: לפיד וציפי ואת בנט עם הימין הדתי הקיצוני.

ללפיד יש אשה שהיא שייכת לשמאל הקיצוני ביותר במקום מספר 3 שהיא מטרה טובה מאוד. שלח שגם הוא ידוע בדעות שלו ואני בטוח שאם נבדוק אחד ואחת ברשימה שלו נמצא עוד כמה מטרות קלות ללכוד.
ציפי (התנועה) לא חסר אצלה שמאל קיצוני
מפלגת העבודה אצלם גם לא חסר מטרות לליכוד כמו מכאלי ועוד כמה אנשי שמאל קיצוני ביותר.
בנט לא חסר אצלו ימין דתי קיצוני,כפי שהליכוד כבר עשה.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 18-02-2013, 20:03

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "להפך אם לליכוד יהיה איש..."

אני לא חושב שיש יותר מדי אנשים שהדבר הכי חשוב להם זה להצביע למפלגת ימין מדיני, והצביעו ללפיד. במשך כל הקמפיין הוא לא ניסה לצייר את המפלגה שלו כמפלגת ימין אלא כמפלגת מרכז, כך שאני לא חושב שיותר מדי ימנים מובהקים נתנו לו את קולם. מעבר לזה, ההסכם שלפיד חתם עם בנט שומט את הקרקע מתחת לטיעונים של כל קמפיין שינסה לצייר את יש עתיד כמפלגת שמאל (אם כבר, עשויים להיות כמה מצביעי שמאל שהצביעו ליש עתיד, ויעזבו אותה בגלל ההסכם הזה, אבל כפי שאתה מבין, הם לא ילכו לליכוד).
לגבי לתקוף את הימין הקיצוני בבית היהודי - זה בערך מה שעשו במשך כל הקמפיין הזה. האפקט היה מאוד מוגבל.

ישן 18-02-2013, 20:30

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "אתה חושב שהקמפיין של הליכוד..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי linuxsboot
אתה חושב שהקמפיין של הליכוד היה מוצלח? אני לא חושב שהוא היה לעניין אלא הוא תקף רק את בנט מכל היריבים של הליכוד.האם זה נראה לך קמפיין תקין?

אני חושב שקמפיין טוב זה קמפיין בו אתה מתרכז בלהסביר מה טוב בך, ולא בלתקוף אחרים, אבל זה רק אני...
אני לא יודע להעריך את איכותו של קמפיין הליכוד, אבל מה שאני כן יכול להעריך זה שהנזק שנגרת לתדמית של הליכוד מתוצאות הבחירות, ומהמו"מ הקואליציוני עד כה, והנזק שעוד ייגרם במידה וביבי אכן לא יצליח להרכיב ממשלה, זה משהו ששום קמפיין, טוב ככל שיהיה, לא יצליח לתקן.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי linuxsboot
אם קובעים שהבחירות הן לעוד חצי שנה/שנה ותהיה ממשלת מעבר עד אז זה מספיק זמן לאנשי הליכוד לתקוף בתקשורת את בנט,לפיד,ציפי והעבודה באופן יעיל ועם איש קמפיין נכון להחזיר אליהם ולימין בכלל 10-15 מקומות נוספים בכנסת על חשבון לפיד וציפי ואולי מקום 5 מבנט לליכוד.

חצי שנה-שנה זה הרבה זמן. אני לא זוכר מה החוק קובע לגבי הזמן שבו הולכים למערכת בחירות חדשה, אם מי שהוטל עליו להרכיב את הממשלה לא מצליח לעשות זאת. אם אכן תהיה ממשלת מעבר למשך שנה, הרבה דברים יכולים להשתנות, וקשה להעריך מה יקרה בבחירות, אבל אם יתקיימו בחירות חדשות בזמן הקרוב, בעקבות כישלון של ביבי להרכיב ממשלה, אני בטוח שהליכוד יאבד מכוחו.

ישן 19-02-2013, 09:08
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.11
קמפיין טוב זה לדבר דוגרי לעניין
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי hzhz שמתחילה ב "קמפיין טוב זה קמפיין שמביא..."

דוגרי ולעניין זה לערך ככה:

אם הולכים בדרך של נסיגות, אנחנו הופכים את כל ערי המרכז לאותו מצב כמו ערי עוטף עזה ויותר קשה, כי לערי עוטף עזה יש עדיין לאן לברוח לכל פהחות לתקפות מה. לערי המרכז כבר לא יהיה גם לאן לברוח.

הסכמים? היו לנו הסכמים יפים מאוד עם טורכיה. הם היו ועדיין נמצאים בנא"טו...

ועוד לפני זה איראן הייתה מדינה הכי ידידותית במזרח התיכון...

אבל הליכוד חושש מהתקשרות שלא יציירו אותו שאינו שש למדינה פלסטינית, והם לא חוששים להתקיף אותו גם בחו"ל. צריכים לעבור את השלב הזה, ואז ההסברה תהיה מאוד פשוטה.

בכל הקמפיין הליכוד גמגם. כי הוא עדיין נמצא במרכז שקשה מאוד להסביר מה דרכו ובמה הוא שונה מהשמאל.

וגם בנט גמגם. גם הוא נדחף למרכז. אבל המצב הוא שאין מרכז, כמו שאין חצי הריון. או ניסוגים עם כל ההסכמים המפוקפקים שלא שווים כלום, או מחזקים את כל ההתנחלויות בכדי שלא תהיה נסיגה.

https://sites.google.com/site/hamedinai/

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 19-02-2013 בשעה 09:11.
ישן 18-02-2013, 22:53
  שלמה30 שלמה30 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.07
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "לא חשבתי שהרגע הזה יגיע כל כך..."

נתניהו לא רוצה ממשלה שתלויה בחסדיהם של לפיד או בנט. פרישה של אחד מהם- לבטח שניהם- תמוטט את הממשלה. יוצא שלפיד מחזיק את ביבי בגרון, שלא לומר במקומות אחרים. כשמדובר באדם [לפיד ואולי גם בנט] בעל שאיפות להיות ראש ממשלה, ביבי לא יכול לקחת את הסיכון הזה שהאיש יחטוף קריזה ויפרוש בזמן הנכון מבחינתו להתמודד על הרה"מ.
עם החרדים לעומת זאת אין את הבעייה הזו. אין להם שום יומרה להיות ראש ממשלה והם לא יפרקו ממשלות כדי להשיג עוד קולות בבחירות. הם שותפים נוחים ויציבים , וגם לויאלים לממשלה, בהנחה שמגיעים איתם להבנות בתחומים החשובים להם.
סיבה נוספת היא הברית ההיסטורית: לפיד הוא היום כאן ומחר מי יודע. בנט- עושה שטויות בנתיים. החרדים היו לפני לפיד ויהיו אחריו וביבי חושב גם על הבחירות הבאות והמשך שלטון המחנה הלאומי.

ובעריכה- האמת היא שאותי דווקא בנט מגעיל קצת. הצבעתי לו כדי שיקים עם נתניהו קואליצה לאומית ימנית המבוססת על השותפות ה 'טבעיות'. וזה גם מה שהוא הבטיח. מה לי וללפיד? מה למצביעי הבית היהודי- דתיים לאומיים- וללפיד? ולמה בנט לא מפסיק עם השטויות ונכנס לממשלה? אז נכון , ביבי לא התייחס אליו הכי יפה. די עם השטויות. בסופו של יום הוא רוצה להכניס אותם לממשלה.

נערך לאחרונה ע"י שלמה30 בתאריך 18-02-2013 בשעה 22:59.
ישן 19-02-2013, 05:52
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי hzhz שמתחילה ב "[QUOTE]האמת היא שאותי דווקא..."

תגובה לשניכם- מה הקשר בין השניים? מעמד הביניים הוא גם אלו עם הכיפות הסרוגות, אלו שעובדים ומשרתים. לא רק חילוניים מהרצליה, גם דתיים מעלי. בנט הדגיש בקמפיין שלו גם את עניין הכלכלה בישראל, להזכירכם, משהו שמתנגש עם המצע של המפלגות החרדיות, והוא גם דיבר על שיוויון בנטל, מה ששוב מתנגש עם המפלגות החרדיות, ושני הדברים הללו תואמים למה שפרסם לפיד.

ולשלמה- החרדים לא נקמו בליכוד לאחר ששרון זרק אותם עבור שינוי. ולולא היה זורק אותם ומקים קואליציה חילונית, המצב הכלכלי בישראל היה הרבה יותר גרוע (בהנחה שנתניהו לא היה יכול להעביר את חומת המגן הכלכלית שלו).

ישן 19-02-2013, 12:32
  משתמש זכר hzhz hzhz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.07.05
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "תגובה לשניכם- מה הקשר בין..."

ציטוט:
בנט הדגיש בקמפיין שלו גם את עניין הכלכלה בישראל, להזכירכם, משהו שמתנגש עם המצע של המפלגות החרדיות, והוא גם דיבר על שיוויון בנטל, מה ששוב מתנגש עם המפלגות החרדיות, ושני הדברים הללו תואמים למה שפרסם לפיד.

העניין הכלכלי ממש לא היה מורגש. לפחות לא מבחינתי. על עניין הגיוס (אולי כניסה למעגל העבודה) אכן דובר, אבל זה דבר שבכל מקרה היה קורה. המצב של חוק טל לא יכול להימשך אפילו אם נתניהו ירצה בכך.
כבנאדם שמפרסם שלטי תעמולת בחירות שלו יחד עם נתניהו, אני מצפה להתנהלות אחרת ולא להתנגחויות האלה. בטח שלא לחבירה עם לפיד לצורך זה.

אנשים הצביעו לו כי הם ראו בו אישיות ימנית שתיכנס לקואליציה עם נתניהו .מה הם חושבים עכשיו כשהם רואים מה קורה?
זה שאני חושב שבסופו של דבר הוא אכן ייכנס לקואליציה, זה לא משנה את איך שזה נראה בשטח כרגע.

יכול להיות שנתניהו דחק אותו לפינה הזאת, אבל קשה לי להאמין.

ישן 19-02-2013, 12:59

בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי hzhz שמתחילה ב "[QUOTE]בנט הדגיש בקמפיין שלו..."

"העניין הכלכלי ממש לא היה מורגש. לפחות לא מבחינתי."

תשמע, זה הרגשה אישית, מבחינתי למשל הוא דווקא היה מורגש.

"המצב של חוק טל לא יכול להימשך אפילו אם נתניהו ירצה בכך."
אז למה התעות החקיקה של נתניהו הן מעין חוק טל משופר במקום אשכרה מתווה שבסופו גיוס של רוב החרדים? הרי הנושא לא חדש, לנתניהו הייתה אפשרות לפעול בנושא כבר בקואליציה הקודמת.

"אני מצפה להתנהלות אחרת ולא להתנגחויות האלה."
לא שזה ממש רלוונטי, אבל עד כה רובם המוחלט של ההתנגחיות מגיעות דווקא מכיוון הליכוד, אם זה בזמן הקמפיין לפני הבחירות או בניהול המזלזל של המשא ואתן לאחריהן.
מה כ"כ לא בסדר במפלגה שמנסה לקיים את המצע שלה?

"אנשים הצביעו לו כי הם ראו בו אישיות ימנית שתיכנס לקואליציה עם נתניהו .מה הם חושבים עכשיו כשהם רואים מה קורה?"

אם הם היו רוצים את נתניהו בכל מחיר הם היו יכולים פשוט להצביע אליו. מה הטעם להכנס לממשלה שהמדיניות שלה תהיה הקפאות, נסיגות וחידוש המשא ומתן?
או אי קיום המצע הכלכלי של הבית היהודי, קרי שילוב החרדים בצבא ובכללי ימניות כלכלית?

אם המצביעים של הבית היהודי היו רוצים את נתניהו בכל מחיר הם היו מצביעים ליכוד. אם נתניהו לא יקבל לפחות חלק מדרישות של הבית היהודי אז מה הטעם לשבת בממשלה? בכל מקרה בשביל זה צריך משא ומתן, שלא נראה שנתניהו שש לעשות כרגע...

ובכלל קצת מצחיק שמצביע ליכוד יודע למה מצביעי הבית היהודי הצביעו לבנט, ובטוח שהבוחרים שלו לא נותנים לו טיפה קרדיט שהוא דואג לאינטרסים שלהם. ועוד, הוא בטוח שהאינטרס שלהם זה בעצם כניסה לממשלה בראשות המפלגה שהוא בחר, ללא תנאי!
ישן 20-02-2013, 02:09
  שלמה30 שלמה30 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.07
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "תגובה לשניכם- מה הקשר בין..."

בנט דיבר כל מערכת הבחירות על שותפות עם נתניהו, לא עם לפיד, שבכלל דיבר כל הזמן על ה'הכרח בהחלפת נתניהו וממשלתו הרעה'. אני לא הצבעתי ללפיד, לא איכפת לי שהוא יצטרף לממשלה אבל גם לא אצטער אם לא.
כן הצבעתי לבנט מתוך ההבנה שהוא ישתף פעולה עם נתניהו בממשלה. אם זה לא יקרה אני מרגיש מרומה.

לגבי המצע: בנט דיבר על שויון בנטל , אבל מתוך הסכמה רחבה ומתוך הכרת החשיבות של לימוד התורה. הוא עצמו אדם דתי ומייצג מפלגה דתית ומגזר בעל ישיבות רבות.
בנושא הכלכלי- לא זכור לי שבנט נופף בדגל מעמד הביניים... בכל מקרה , לדעתי החרדים לא היו עושים בעיות על הרקע הזה, כמו שלא עשו בממשלה האחרונה. בשורה התחתונה הם פוליטיקאים מיומנים שמבינים את האילוצים של המערכת ולא הולכים עם הראש בקיר.
ואגב מה עם הנושא המדיני? בו לפיד ובנט חלוקים מקצה לקצה. שם פתאום כל המחלוקות נעלמו?

אגב שרון, החרדים היו שותפים בשתי בממשלות שלו, אם כי נכון ששס לא היתה חברה בממשלה השניה [שהיתה ממשלת אחדות לאומית גדולה].
ישן 19-02-2013, 11:41
  YoavG YoavG אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.08.06
"שותפים טבעיים"?
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי שלמה30 שמתחילה ב "נתניהו לא רוצה ממשלה שתלויה..."

ציטוט:
ובעריכה- האמת היא שאותי דווקא בנט מגעיל קצת. הצבעתי לו כדי שיקים עם נתניהו קואליצה לאומית ימנית המבוססת על השותפות ה 'טבעיות'. וזה גם מה שהוא הבטיח. מה לי וללפיד?...

ובכן, מסתבר שהעם בחלקו עלה על בלוף "השותפים הטבעיים".
האם העם הגיש/מגיש/יגיש את החשבון הבטחוני של מלחמות/מבצעים/מילואים לאותם "שותפים טבעיים"?
האם הממשלה הגישה/מגישה/תגיש את החשבון הכלכלי בדמות מיסים/יוקר-חינוך-מחייה-רווחה לאותם "שותפים טבעיים"?
ה-"שותפים הטבעיים" של ביבי הם בדיוק מצביעי בנט/לפיד - כי אותם חשבונות כבדים מוגשים להם כל חודש במקרה הכלכלי, וכל שנה-שנתיים-שלוש במקרה הביטחוני. אז מהיום אל נא תגיד "שותפים טבעיים" אלא "שותפים-נוחים-שניתן-לקנות-בכסף-כל-עוד-הם-נשארים-מחוץ-למשחק-של-להיות-אזרח-במדינת-ישראל"

בהצלחה בבחירות החוזרות. כולי תקווה שתוצאותיהן יהיו *בדיוק זהות* לתוצאות הבחירות הללו. אולי אז ביבי יבין את "הרמז".
ישן 18-02-2013, 21:14
  אדיר318 אדיר318 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.05.10
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "בכירים בליכוד: או שותפות עם החרדים או בחירות"

מה שמר נתניהו רוצה להשיג מסבב השיחות להרכבת הקואליציה הוא רוב בממשלה. משמע רוב, שמפלגות אחרות לא יכתיבו לליכוד את סדר היום המדיני והביטחוני. מאחר שהליכוד לא שולט ביד רמה (לא מחזיק בכמות נכבדת של מנדטים) הוא מנסה להכניס את השותפים הטבעים שלו-ש"ס. אך גם אם ש"ס בתוך הקואליציה ברית בנט + לפיד יכולה לפרק אותה. לכן מר נתניהו מנסה להרכיב ממשלת "אחדות" במסווה של פתרון הבעיות הלאומיות של ישראל.
הבעיה היא ששלי יחימוביץ לא קונה את זה ומעדיפה לשבת באופוזיציה.
וַיִּסְעוּ, מִסֻּכֹּת; וַיַּחֲנוּ בְאֵתָם, בִּקְצֵה הַמִּדְבָּר. כא וַיהוָה הֹלֵךְ לִפְנֵיהֶם יוֹמָם בְּעַמּוּד עָנָן, לַנְחֹתָם הַדֶּרֶךְ, וְלַיְלָה בְּעַמּוּד אֵשׁ, לְהָאִיר לָהֶם--לָלֶכֶת, יוֹמָם וָלָיְלָה. כב לֹא-יָמִישׁ עַמּוּד הֶעָנָן, יוֹמָם, וְעַמּוּד הָאֵשׁ, לָיְלָה--לִפְנֵי, הָעָם.

ישן 19-02-2013, 12:32

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "בכירים בליכוד: או שותפות עם החרדים או בחירות"

"נתניהו לא מוכן להכניס את לפיד לקואליציה לפני שהוא מסכם עם כל השותפים הטבעיים".

קשה לי להאמין שהמשפט הזה אכן נאמר. ואם כן אז זה פשוט עיוות של המציאות (או של מצע הליכוד).

איך ש"ס ויהדות התורה שתומכים בחוקים סוציאליסטים מבחינה כלכלית הם השוטפים הטיבעים של הליכוד הנוטה ימינה כלכלית? זאת לעומת הבית היהודי שחולק אדיולוגיה כלכלית דומה?
איך החרדים, שישבו בממשלת השמאל של אוסלו (שנתניהו די התנגד אליה בזמנו...) הם יותר טבעים לדרכו של הליכוד מאשר בנט?

לא ברור...

נראה שהדבר החשוב ביותר לנתניהו זה מה יהיה בבחירות הבאות בעוד 4 שנים, ולא כל כך מעניין אותו איך להעביר את הזמן בינתיים?
קדנציה שניה במרצף (ושלישית בכלל) זה זמן מצויין להפסיק לדאוג יותר מידי מתקשורת אלא לפעול לפי האדיולוגיה. אז למה הוא בוחר לא לסכם עם השותפים הבאמת טבעים?
אדרבה, אם יש כבר מראש הסכמה בין לפיד לבנט כנראה שהם ישבו כבר את המחלוקות המדיניות ביניהם באיזושהי רמה. כלומר הבעיה הכי גדולה שלו לייצירת קואליציה נפתרה מראש.
מה עוד ניתן לבקש?

לדעתי ביבי רוצה להעביר עוד קדנציה שבה הוא שומר על סטטוס קוו בכל תחום. אני מרגיש שאין לממשלה בראשותו שום תכנון מעבר למידי. אני לא חושב שאנחנו יכולים להרשות לעצמינו לשבת בפינה ולעצום את העיניים כשהמזרח התיכון והמדינה משתנה...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:16

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר