21-02-2013, 15:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 06.01.12
|
|
שוב בחורה הוטרדה באוטובוס ע"י חרדים.
"רינת עם־שלום, אישה חרדית תושבת צפת, טוענת שנדרשה בשבוע שעבר לעבור לירכתי אוטובוס 'אגד' שבו נסעה... רינת עלתה לאוטובוס בצפת והתמקמה בספסל הרביעי. הנסיעה עברה בשקט עד שעלתה לאוטובוס קבוצה של חרדים, ושניים מהם דרשו ממנה לעבור לחלק האחורי של האוטובוס.
עם שלום: "החלק האחורי של האוטובוס היה פשוט מפוצץ בנשים שצייתו לגברים והתיישבו שם כמו חיילות. אני ישבתי בספסל הרביעי, ובספסל שמולי ישבה אישה צעירה עם תינוקת בת יומה. הם ביקשו שאעבור לאחור. בהתחלה הייתי סבלנית והסברתי להם שנוח לי היכן שאני יושבת ושלא מתאים לי להצטופף עם כולן מאחור ואז אחד מהם הרים את הקול ואמר לי שמדובר בקו מהדרין, ולכן אין לי זכות לשבת בחלק הקדמי. הסברתי לו שלא יעזור לו, ואז הוא צעק שאם ככה, אז אני צריכה להסיר את כיסוי הראש שלי, שכן אני מבזה את ההלכה. בחרתי להתעלם ממנו ונותרתי במקומי, אלא שהוא לא ויתר ו'התלבש' על הצעירה עם התינוקת. היא הסבירה לו שהיא צריכה להניק את הילדה ולכן יותר נוח לה לשבת היכן שהיא יושבת, אבל הוא דרש ממנה לעבור לשבת בצד שבו אני ישבתי, והיא נכנעה והתמקמה במושב שמאחוריי".
בהמשך הנסיעה, לדבריה של עם שלום, פנה חרדי אחר אל הצעירה ודרש ממנה שוב לעבור לירכתי האוטובוס. "קלטתי שהיא במצוקה", מספרת עם שלום. "היא ניסתה להסביר לו שנוח לה במקומה, אבל הוא הרים את קולו והיה ברור שהיא לחוצה. "בשלב הזה כבר לא יכולתי לשתוק, קמתי ממקומי ונעמדתי בינו לבין הספסל שהיא ישבה בו, ואמרתי לו בקול רם שאני רוצה לראות מה הוא יעשה לה, או לי, ושאני לא אתן לה לקום ממושבה בשום מצב.
"הוא האדים ואני מודה שהלב שלי פשוט דהר, אבל לא נתתי לו לראות את זה ונשארתי לצדה עוד כמה דקות. אז הוא כנראה הבין שלא ילך לו איתי. בהפסקה קמתי ממקומי כדי לגשת לשירותים, אז הוא זינק, חסם לי את הדרך ושאל אם הבנתי סוף סוף שאני צריכה לעבור אחורנית. אמרתי לו שזה לא יקרה ושאחרי ההפסקה אחזור למקומי וכך באמת עשיתי.
"אחרי ההפסקה חזרתי למקומי ובמשך כל הדרך שוחחתי עם האישה שמאחוריי. גם את זה הם לא אהבו. הם ניסו להשתיק אותנו ובסופו של דבר פשוט נעצו בשתינו מבטים מאיימים. זאת הייתה נסיעה איומה, אבל אני שמחה שעמדתי על שלי ולא נכנעתי להם. מה שאני לא מצליחה להבין זה את הנשים שישבו מאחור ושתקו. "אף אחת לא העזה לקום ולהתייצב לצדי. אף אחת מהן אפילו לא הצליבה איתי מבט, הן פשוט ישבו שם כנועות וצייתניות, וזה פשוט הרג אותי. הרי הם מתנהגים כך כי יש נשים שמאפשרות את זה, וזה חייב להיפסק".
מ'אגד' נמסר בתגובה: "תפקידו של נהג ציבורי הוא להוביל את הנוסעים בבטיחות ליעדם והניסיון להטיל עליו את האחריות לפערים ולמחלוקות בחברה הישראלית אינו רציני ואינו תורם דבר לפתרונם. אגד פועל על פי הנחיות בג"צ ומאפשר לכל נוסע ו/או נוסעת לשבת בכל מקום שיבחרו. נהגי האוטובוס מונחים שלא להתערב בסידורי הישיבה אלא אם יש מקרה קיצון המחייב התערבות, דבר אשר לא התרחש במקרה זה. לו הנוסעת שהוטרדה היתה פונה לנהג ומודיעה לו כי היא הוטרדה, הנהג היה מתגייס לעזרתה ובמקרה הצורך אף מזעיק את גורמי אכיפת החוק, כפי שאירע במקרה של טניה רוזנבליט ובמקרים נוספים".
http://www.mynet.co.il/articles/0,7...4347506,00.html
|