29-01-2013, 19:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
נשמע מאוד נחרץ. מעניין צאם אתה נחרץ כ"כ לגבי חיים רמון,
|
ואם התשובה שלי היא כן?
בכל פעם שאני רואה את רמון בטלוויזיה אני מעביר ערוץ - המחאה הפרטית הקטנה שלי.
אני חושב שדברים כאלה מוכיחים לנו שמשפטים כמו "בגלל שהוא דמות ציבורית יש להתחשב בו במתן העונש כי הוא נפגע מספיק" הם לא נכונים, דמויות ציבוריות בארץ הן חסרות בושה ואין להן שום בעיה לחזור למפלגות ולהתמודד לכנסת. (לא חסרות דוגמאות)
לפני תקופה מסויימת הייתי באירוע שאיציק מורדכי היה מוזמן גם הוא, היה דוחה לראות את כמות הדמויות הציבוריות שקירקרו סביבו בהערצה (חלקם גם לא יתביישו ללכת אחר כך לטלוויזיה ולצאת נגד מטרידן/אנס אחר)
בקשר לדבריה של יחימוביץ' - אם הייתה אומרת שנתניהו משקר, היו אומרים שהיא מתנהגת בצורה גועלית, אז היא חושפת את המקור לזה שהיא יודעת שנתניהו שיקר אז היא גם גועלית?
דמות ציבורית צריכה לדעת שאם היתרונות מגיעים גם חסרונות - הם נדרשים להתנהגות מסויימת שאולי לא מצופה מכל אזרח אחר, וכן, אחד הדברים זה להבין שדברים כאלו עלולים לקרות. אולי אם ניבחרי ציבור היו חושבים פעמיים לפני שהם עושים משהו (או יותר מזה, אם היה להם איזה שהם ערכים בסיסיים שהיו מונעים מהם להתנהג כמו שהם מתנהגים) אז אולי לא היינו בכלל מגיעים למצב שתוהים האם זה בסדר או לא שאדם שנחשד בהטרדה מינית יכהן תחת שירותו של ראש הממשלה.