10-01-2013, 21:19
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.03.10
|
|
אם היה מדובר על המסת קרחונים, החשיבה שלך בהחלט הייתה הגיונית... פה לעומת זאת מדובר בירידה בטמפרטורות שמובילה לקפיאה של מים (שהרי לא לשכוח - היכן שנערם שלג יש גם קרח) ועל כן ההיגיון שלך פשוט לא תופס למקרה זה.
הנקודה שלי הייתה שבקרב ההולך וניטש בין הונאת האקלים ובין המציאות, תומכי ומאמיני ההונאה הולכים ונאחזים בקשים יותר ויותר פרועים בניסיון להתעלם מהמציאות ההולכת ופורמת את הטענות. כך למשל, נטען לאחרונה שהגידול בקרחוני אנטארקטיקה הוא "תופעה מוזרה של ההתחממות הגלובלית". יש לי לינק לכתבות בנושא, אם תרצה לראות. בדומה לכך, כל חריגה לכאורה מדפוסי האקלים משמשת את מאמיני ההונאה כהוכחה לכך שההתחממות אמיתית והיא מעשי ידי אדם. ב2006, בעקבות חורף קר ואביב קר מן הממוצע, הואשמה ההתחממות הגלובלית בכך שבעיר סיאטל, וושינגטון, נוצר מחסור במי שתייה עקב אי הפשרת שלגים.
סערת חורף כזו שאנו רואים בימים האחרונים היא אמנם נדירה בישראל - אך היא איננה תוצא חריג. סערות דומות התרחשו בעבר. 1991 הייתה שנה של חורף רב עוצמה במיוחד, ולראייה ירד אז שלג אפילו בנען, 50 מטרים מעל פני הים (למרבה הצער, הוא לא נערם, למגינת ליבם של תלמידי כיתה ה' 1 ואנוכי בתוכם). ב1981 הייתה שנת גשם רצינית... ב1954 תל אביב הוצפה... ב1950, ילדי נען (שגם אז הייתה רק 50 מטרים מעל פני הים) קמו בבוקר לעולם לבן. בארכיון הקיבוץ יש תמונות מרהיבות של ילדים בשלג... ב1933 היה חורף כה עז עד כי זקני טבריה לא ישכחו לעולם את ההצפה הגדולה שהגיעה עד גן העיר, היכן שהיום נמצא רחוב הפלאפל...
חריגות מדפוסי מזג אוויר ישנן כל הזמן. הניסיון הציני של תומכי הונאת ההתחממות להשתמש בחריגות "סטנדרטיות למדי" כדי להוכיח את טענתם מרגיז אותי....