12-01-2013, 14:15
|
|
|
חבר מתאריך: 19.08.12
|
|
אז בוא לא נשכח שלא מדברים עלי :)
אני אסביר לך בצורה ברורה, מקווה שתצליח להבין:
1. אני חושב שמפלגת הליכוד ברשות נתניהו היא מפלגה קיצונית שמושכת את נתניהו לכיוונים לא טובים בנושאים מדיניים ובטחוניים, אם כי אני מצדד בנתניהו במרבית המהלכים שנקט במהלך כהונתו:
א. אני תומך בגישה שצריך לתבוע מהפלסטינים הכרה במדינת ישראל כמדינה יהודית
ב. אני תומך בבניה בE1
ג. חשבתי ואני עדיין חושב שהיה צריך להשתלט על רצועת עזה ולהפיל את שלטון חמאס, גם במחיר שיכול להיות כבד מבחינת הלחימה ומבחינת מצבנו בעולם.
ד. אני תומך בנאום בר אילן
עם זאת, אני חושב ששיחות עם הפלסטינים נחוצות, לא רק לצורך הסדר הקבע, אלא גם כדי לשמר את המצב הנוכחי. אני גם נוטה להאמין שאין פרטנר בצד השני להסדר קבע, לכן הסיכוי שציפי לבני תצליח לעשות שינוי בנושא הזה הוא קלוש - אבל לטעמי הניסיון נדרש.
עם זאת, אני יותר מוטרד מהנושא הכלכלי. אני חושב שמדיניות הממשלה בעניין הכלכלי ויוקר המחייה הן פשוט גרועות מאוד. שלא תחשוב שאני חושב שסוציאליזם טהור הוא טוב יותר - להיפך, אני חושב ששוק חופשי הוא טוב, אבל לא הכל או שחור או לבן. כדי שיהיה שוק חופשי כמו שצריך, צריך שהמדיניות כלפי ישראל תהיה טובה - ואת זה עושים רק ע"י הדברות עם הפלסטינים ושיפור היחסים הבינלאומיים. בנוסף, אני חושב שלא צריך להתעלם מבעיות של רווחה ומצוקות האוכלוסיה ושם כן יש צורך בהתערבות.
2. אני חבר מפלגת העבודה - הצבעתי בפריימריס וכל המועמדים שהצבעתי עבורם בפריימריס הגיעו למקומות נמוכים. לכן, החלטתי שמפלגת העבודה לא מתאימה לי בשלב זה.
3. בבחירות האחרונות בקדימה - הצבעתי לציפי לבני משום שאני רואה בשאול מופז רודף כסאות. בהקמת קדימה הוא נשאר בליכוד כדי להתמודד מול נתניהו ורק אחרי שהפסיד, הסכים להצטרף לקדימה עם שרון בשביל תיק הביטחון שכביכול הובטח לו. אדם כזה הוא נטול אידיאולוגיה, ממש כמו ברק - מה שמעניין אותם זה תיק הביטחון, הכבוד. כך גם מריצים אותו היום לבחירות וזה לא הפתיע אותי שהוא נכנס מהר לממשלת נתניהו.
4. בנושאי דת - מדינה, אני בעד לשמור על הסטטוס קוו. אני מסורתי ולכן אני נגד חקיקה חילונית. טוב לי עם איך שהדברים עובדים היום. לעומת זאת, אני תומך בשוויון בנטל - אבל לא ע"י כפייה, אלא ע"י הסכמה.
5. לפני שציפי לבני חזרה לפוליטיקה התלבטתי בין יש עתיד ואמסלם. את אמסלם אני מאוד אוהב, אבל הסיכוי שלו להשפיע עם 3 מנדטים בקואליציה שירכיב נתניהו הוא קלוש ולכן ויתרתי מהר מאוד. לגבי לפיד, אני לא מכיר אותו מספיק טוב בשביל לדעת לאן הוא מכוון, אבל מאחר וקראתי קצת מאמרים שלו בעבר, אני חושש שהוא ימשוך לעימות בחקיקה חילונית וזה קצת מפחיד אותי.
6. את ציפי לבני אני מכיר טוב יותר מהמועמדים האחרים. אני חושב שיש לה מה לתרום ויש לה ניסיון בקבלת החלטות בתחום המדיני. יש מאחוריה את עמרם מצנע שעשה לדעתי פלאים בירוחם ואני מכיר את נסיונו העשיר בחיפה ובצה"ל. יש גם את עמיר פרץ שאני פחות מרוצה ממנו, אבל יש לו מה לתרום בענייני חברה ויש עוד אנשים נפלאים אחרים שלדעתי רק יתרמו למערכת הפוליטית.
7. לבחור בין ציפי לבני לכל מועמד אחר זה מבחינתי כמו לבחור בין מטבע זהב אחד בערימת קש לבין לבחור חתול בשק שאתה לא באמת יודע מה יש בו. כאשר המועמד מנגד הוא בנימין נתניהו, אני לא רוצה לקחת סיכוניים - אני מעדיף ללכת עם מה שאני מכיר ויודע שזה יותר טוב ממה שיש.
8. העמדה שלי בנושא זה - היא שציפי לבני צריכה לחתור להכנס לממשלת נתניהו ולאזן אותה. אני מקווה שזה מה שהיא תעשה, אחרת ארבע השנים הבאות יהיו גרועות יותר.
זהו.
|