06-01-2013, 18:57
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'אקי.
בוא נגיד (תאורטית, כן?) שעשיתי מילואים בתפקיד "פקידותי" ומטופש (ומיותר) לחלוטין בזמן עמוד ענן. איזה סל זכויות זה היה מעניק לי? זה היה נותן לי אור ירוק להמשיך עם הקו מחשבה שביטאתי בפוסט הקודם או שבשביל זה הייתי צריך להיות חלק מהכוחות בהמתנה לקראת כניסה לעזה?
אין, לא הייתה ולא תהיה שום הצדקה הגיונית לזה שהחרדים הם קבוצה שמצד אחד הם בעלי אורח חיים בדלני, מצד שני הם דורשים שאורח החיים הבדלני שלהם ימומן ויתוחזק ע"י הקבוצות האחרות באוכלוסייה ומצד שלישי הם מנסים לאנוס את הקבוצות האחרות באוכלוסייה לתת כבוד למאפייני אורח החיים הבדלני שלהם.
מוסדות הרבנות, הכשרות, הקבורה ומוקדי כוח פוליטיים שונים נמצאים בידיים שלהם והם משתמשים בכוח שלהם תוך התעלמות מוחלטת מהרצונות של האוכלוסייה החילונית שרבים ממנה לא מעוניינים בזה שהדת תהיה מעורבת בחיים שלהם. הקונפליקטים שלי עם חרדים לא נולדו מישיבה מול החדשות. הם נולדו מזה שאני חי איתם באותה שכונה ובאותו בניין. אני יודע טוב מאוד איך חרדים שנכנסים לבניין עם 90% חילונים לא סופרים בכלל את החילונים כי הם מוצפים בתחושה של עליונות מתנשאת על החילונים המסכנים שלא מבינים שהאמת נמצאת אצל החרדים ובאורח החיים החרדי. אני בז לחרדים באותה מידה שבה הם בזים לחילונים. אני בז לאמונות המגוחכות והילדותיות שלהם באותה מידה שבה הם בזים לחוסר האמונה של החילונים ואני מוכן להילחם בהם באותה מידה שבה הם מוכנים להילחם בחילונים.
|
צודק. הכשרות צריכה להיות בידי הקתולים והרבנות הראשית בידי הפרוטסטנטים.
|