12-05-2013, 09:30
|
|
|
חבר מתאריך: 24.07.05
הודעות: 593
|
|
שאול מופז: יש הרבה מאוד טנקים שהגיעה השעה להחליפם באמצעי לחימה קטלניים לא פחות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ykantor שמתחילה ב "מנכ"ל האוצר לשעבר:לצמצם תקציב הבטחון, כולל הסד"כ המשורין"
http://www.themarker.com/markerweek/1.2016858
שאול מופז: לקצץ בתקציב הבטחון
בהסכם הקואליציוני שנחתם אז עם קדימה סוכם שהיקף האברכים שיקבלו פטור יהיה 1,800 איש בשנה, וכל היתר יתייצבו בלשכות גיוס וילכו לשרת בצבא. רצינו לפתוח מגוון רחב של מסלולים כדי שהחרדים יוכלו להשתלב בצה"ל ולהקים גדודים סדירים חדשים. כל גדוד בסדיר חוסך 19 סבבי מילואים במשך שנה שלמה. "אפשר לקצץ בתקציב הביטחון"
"אי אפשר לדבר על קיצוץ במערכת הביטחון מבלי שיש תוכנית רב־שנתית", אומר שאול מופז. "יש לראות את התמונה המלאה, כי הגיע הזמן לעשות שינוי במבנה צה"ל ושינוי בכל סוגיית כוח האדם. תקציב 2013 יהיה חודשי עד אוגוסט, ולכן יהיה קשה מאוד לקצץ השנה בתקציב. תקציב הביטחון אושר ויצא לדרך ויש התחייבויות לספקים, לתוכנית האימונים ועוד. אם ירצו לקצץ באוגוסט, לאחר שרוב השנה כבר חלפה, יהיה קשה לקצץ בלי הראייה הרב־שנתית. אני מתרשם שתקציב 2013 יהיה דומה לתקציב 2012, ויהיה בו קיצוץ בשוליים של 2 מיליארד שקל. כל עוד לא אושר תקציב רב־שנתי, יהיה קשה לקבוע את היקף הקיצוץ".
אבל המציאות שונה: בכל פעם שדיברו בשנים האחרונות על קיצוץ בתקציב הביטחון, לבסוף הוא גדל במהלך שנת התקציב.
"אני חושב שהסוגיה עלתה בשנתיים האחרונות באופן כל כך חזק משני טעמים: ראשית, כי לא היתה תוכנית רב־שנתית, ושנית, כי תקציב הביטחון שעבר בכנסת לא היה תקציב הביטחון, אלא ישראבלוף. רושמים סכום מסוים, שממנו אפשר להבין שתקציב הביטחון קטן ב–3 מיליארד שקל, ומגדילים אותו במהלך השנה דרך ועדת הכספים והוועדה המשותפת לתקציב הביטחון. זו תרבות קלוקלת שנוצרה בשנים האחרונות. בממשלה הקודמת, כשכיהנתי כיו"ר הוועדה לתקציב הביטחון, לא אישרתי תוספת של 3 מיליארד שקל בהתאם לסיכום בין המשרדים.
....
"קודם כל נדרש שינוי בסד"כ. הכלל המוביל בו צריך להיות פליטה של אמצעי לחימה ישנים ואימוץ של חדשים. קחו לדוגמה את מערך השריון: יש הרבה מאוד טנקים שהגיעה השעה להחליפם באמצעי לחימה קטלניים לא פחות, שעונים על צורכי הקרב העתידי. שם נמצא הרבה מאוד כסף.
...
"התוכנית הזו צריכה לכוון גם לתחום כוח האדם. מחצית מהתקציב השקלי של צה"ל מושקע בכוח האדם. במציאות הישראלית, על מצוקת המשאבים והנושאים החברתיים שסוערים בה, לא יהיה מנוס אלא לבצע שני מהלכים משמעותיים. הראשון הוא השוויון בנטל. ישבתי עם השר יעקב פרי, שמוביל הצעת חוק בעניין בשם הממשלה, כדי לוודא שהוא אכן פועל בכיוון הנכון.
"כמו כן, יש לפעול לקיצור השירות הצבאי. ועדת בן בסט קבעה שיש לקצר ארבעה חודשים מהשירות לגברים ולנשים, וכך לא תהיה פגיעה בסד"כ. אלה שיישארו בצבא יקבלו שכר דומה לשכר הממוצע במשק. צה"ל יחסוך בזכות קיצור השירות 550 מיליון שקל בשנה...
מופז מציע גם לפעול לאזרוח תפקידם של אנשי קבע. "הצבא יחליט לאילו תפקידים זה מתאים. כמובן שלא מדובר במטות של יחידות לוחמות אלא בזרועות ואגפים במטה הכללי, בקציני חיל ראשיים, שעוסקים בעיקר בעבודת מטה. במקום להעביר כל כמה שנים סגני אלופים ואלופי משנה, נמנה לתפקידים האלה אזרחים עד גיל 65. כך נוכל לחסוך את הפנסיה של אותם קצינים.
יהודה
|