07-12-2012, 18:05
|
מנהל פורום מילואים (במיל.)
|
|
חבר מתאריך: 21.08.06
|
|
דבר ראשון שחשוב להבין: אין ליחידה אפשרות לסיים נפקדות של חייל ללא משפט. מרגע שהוכרזת כנפקד מבחינה שלישותית - אתה תישפט.
לגבי עריקות - ההשלכה החמורה ביותר נובעת מהעובדה שמדובר בעבירה פלילית, שגוררת רישום פלילי. נסה למצוא עבודה בחברה רצינית כשאין לך יכולת להוכיח "עבר נקי"!
אני מצטרף בחום לעצות שקיבלת כאן: דבר עם המ"פ שוב. לא עוזר? דבר עם המג"ד. לא עוזר? מח"ט/קפ"צ/קמל"ר. אבל אל תגיע למצב שבו אתה עבריין מבחינת הצבא - כי אז לא תזכה בשום התחשבות. מצד שני, תזכור שיש למפקדים שלך עוד חיילים רבים עם בעיות דומות, שגם בהם צריך להתחשב. אז גם אם לא תקבל *כל* מה שאתה רוצה (שזה, אם הבנתי נכון, שחרור מוחלט מהתע"מ), מן הסתם תצליח למצוא פשרה שתסייע לך ותאפשר למפקדים לעמוד במשימה ולהתחשב גם באחרים.
ומשפט אחרון: המילים החשובות ביותר בהודעה שלך הן "שנה א'". גם אני, כשהייתי סטודנט, זומנתי בחופשת הסמסטר הראשונה של שנה א' לתע"מ - ומיד הגשתי ולת"ם/פניתי למפקדים וכו'. כשזומנתי שוב, שנה אח"כ, כבר לא טרחתי לפנות לאף אחד - כי הלחץ של ראשית הלימודים (אצלי) נעלם. מניסיון כמפקד במילואים, אני יכול להעיד שזה לא חריג - רוב הסטודנטים לחוצים מאוד בתחילת הלימודים ונרגעים אח"כ, כשמבינים שה"שד" לא נורא כ"כ.
בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה. אל תעשה שטויות שיפגעו בך. דבר עם המפקדים - יש לכם, בסופו של דבר, אינטרסים זהים: לשמור על המדינה ולא להיפגע אישית.
שבת שלום!
|