04-12-2012, 16:18
|
|
|
חבר מתאריך: 19.08.12
|
|
קצת באיחור - אבל טוב מאוחר מאשר אף פעם לא
הגעתי לשלב המכריע בעבודה.
סיפור מקדים: בשנה האחרונה המפעל בקשיים כלכליים שנבעו בעיקר מניהול לא נכון של ההנהלה הבכירה. מרבית ההנהלה הבכירה הזו זזה הצידה בחודשים האחרונים ופינתה את המקום להנהלה הזוטרה יותר (קרי מנהלי הפרויקטים) משום שאנחנו מבינים יותר בתחום.
לפני כחודשיים פנה אלי המנכ"ל ואמר לי שלאור הקשיים של המפעל, הוא רוצה לעשות שינוי מבנה ארגוני, שבמהלכו הוא מפטר מחצית ממנו ומשאיר את עבדכם הנאמן כמהנדס הראשי והיחיד. אחרי שיחה ושכנוע קצר, הוא הסכים להעמיד לרשותי מהנדס נוסף ללא נסיון, שיוכל לתמוך בעומס שיווצר (לפחות זמנית). אני התלבטתי קשות אם להישאר או לחפש משהו אחר - ובסוף החלטתי להשאר.
במהלך החודשיים האחרונים פוטרו במפעל מעל ל-10 עובדים, ביניהם מנהלי פרויקטים שעבדו במקביל אלי. ביום חמישי האחרון, עזבה האחרונה רשמית וכל הפרויקטים עברו אלי.
המשמעות היא שיש לי פי 4 עבודה ממקודם, השכר שלי לא השתנה (שהרי יש קשיים), אני המהנדס המנוסה היחיד בחברה - כל האחריות היא שלי. זה כמו לקבל להיות רב חובל על ספינה שחצי ממנה כבר טובעת.
אגב, זו יכולה להיות ההחלטה הכי טובה שלקחתי, אבל זו גם יכולה להיות טעות קריטית. אם זה יכשל והמפעל יסגר - אני אהיה שותף לכשלון. אם נצליח לצאת מזה, אני בעמדה טובה לפיתוח הקריירה.
|