31-10-2012, 02:40
|
|
|
חבר מתאריך: 05.04.09
|
|
רלמ"ס הבא, אל"ם ירון, מפקד היחידה לשיתוף פעולה בין כוחות אוויר וקרקע
כבר לפני כעשור בערך, באיזה גל קיצוצים וצמצומים בצבא הורד תקן מפקד יחשת"פ מתא"ל לאל"מ.
הרלמ"ס הבא, שיהיה תא"ל ירון, הודח מתפקידי פיקוד למשך שנתיים ב1997 ע"י ועדת עברי שהמליצה להוליד ולקיים את תפקיד הרל"א למסוקים כאחד מלקחי אסון המסוקים וכעת סגן מפקד טייסת "דורסי הלילה" שנפגעה באסון ההוא יהיה רלמ"ס.
בביטאון ח"א מס120 מאביב 1998, מספר רס"ן ירון על הדחתו והעברתו ממערך המסע"ר למערך המסק"ר(צפע) ע"י מי שגם היה בעבר מפקדו ב"דורסי הלילה", תא"ל שמואל אלדר ז"ל, חבר ועדת עברי שהמליצה על הדחתו מפיקוד למשך שנתיים של רס"ן ירון. תא"ל אלדר היה הקצין, צוות האוויר הבכיר ביותר שנהרג בתאונת טיסה בחיל האוויר, כאשר במרץ1998, הצפע שלו ושל חניך קא"מ מסק"ר התרסק לים התיכון.
"כטייס צעיר, מאוד חששתי ממנו"
"אלדר היה כמו אבא בשבילי, אבא שידע ללטף וגם להעניש", אומר רס"ן ירון רוזן, שהיה סמ"ט ב' בטייסת היסעורים, שבה התרחשה לפני למעלה משנה התאונה בה נספו 73 לוחמים. בעקבות מסקנות ועדת עברי, שקבעה כי במשך שנתיים לא יוכל לשרת בתפקיד פיקודי, הודח רוזן מתפקידו.
במהלך השנים התפתחו בין אלדר לירון יחסים מיוחדים, שוועדת החקירה היתה השיא שלהם. "בוועדה, כל אחד היה מכונס בהתמודדות שלו", אומר ירון, "אבל כשפגשתי אותו מחוץ לחדר הדיונים, הוא סיפר שהוא נקרע, ושהוא מנסה לעשות את הכי טוב שהוא יודע".
"אלדר היה מפקד הטייסת הראשון שלי בחיל-האוויר", ממשיך ירון. "הוא זה שהסמיך אותי כקברניט יסעור. כטייס צעיר, מאוד חששתי ממנו. הוא היה יושב בתחקירים בשורה הראשונה, עובר על הדואר, אבל שומע כל מילה. ואז, כשהיה רוצה להעיר משהו, הוא היה מרים ראש, מסתובב אחורה, וכולם היו מתכווצים ומתפללים שהוא לא עומד להעיר להם.
"כמה ימים לאחר פירסום מסקנות ועדת החקירה, נפגשנו לשיחה. שנינו דיברנו מהלב. הוא הסביר לי את הקושי שהיה לו כחבר ועדה, והסביר לי את הרקע להחלטות. היה לו מאוד חשוב שאני אבין מה הביא להחלטה, כדי שאהיה שלם איתה עד כמה שאפשר. כבר באותה שיחה הוא הציע לי לשרת בפלמחים. הרגשתי שהוא לוקח אותי תחת כנפיו.
"יש לי את כל הלגיטימציה לשנוא אותו, כי הוא שינה את חיי. אבל הכבוד שאני רוכש לו חזק יותר. לאיכפתיות שלו, למקצוענות וליסודיות שהפגין, יחד עם החברות והתמיכה, היה משקל גדול יותר. רק עכשיו, כשהוא איננו, הבנתי שהוא היה האבא, לטוב ולרע".
|