01-11-2012, 17:49
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי thebestdw
אני מאוד אשמח אם תרחיב על הבחירה שלך (אני יודע שתשנא אותי על זה)
|
בגדול קו המחשבה שלי נבע ממעט הניסיון שלי.
אני יכול לבחור במקצוע "ריאלי", "מכניס", "אמיתי" או איך שלא תקרא לזה. אבל היות ואני מאוד לא מתחבר למימד המספרי של דברים אני לא אוהב אותו.
מהיכרות שלי עם עצמי- כשאני לא אוהב משהו אני לא משקיע בו. כשאני לא משקיע אני אהיה בינוני.
כך שסביר שאסיים את התואר בתור ממוצע. כאחד כזה קשה בהרבה למצוא עבודה "טובה" (או בכלל), אפילו אם אצליח אהיה בינוני כל ימי חיי, אצטרך לעסוק בעבודה שאני מתעב כל היום ויש לזה השלכות על כל גווני החיים, על זוגיות, משפחה וכו'.
מצד שני אני יכול ללמוד מקצוע שמעניין אותי ועל כן סיכוי סביר שאהיה טוב בו (אולי אפילו מצטיין), נכון במקצוע כזה יש פחות אפשרויות תעסוקה קלאסיות, אבל כן יש אפשרויות מצומצמות שכאלה- כך שאם אני באמת מהטובים ביותר בגיזרתי יש לי יותר סיכוי להתקבל אליהן.
בגדול זה זנב לאריות מול ראש לשועלים, אני בחרתי להיות ראש לשועלים.
ציטוט:
2)מה זה מגזר עסקי? איך זה בא לידי ביטוי בפועל? איזה הצעות עבודה היו לכם?
|
יש כל הזמן הצעות, ירידי תעסוקה, סדנאות כאלה ואחרות....אני לא באמת עוקב, אבל מדובר בחברות "טובות".
ציטוט:
3)אם אתה אומר שאין משמעות של ממש לחטיבות, אז למה בעצם הבין תחומי? למה לא אוניברסיטה שעולה שליש ?
|
שוב, מבחינתי זה בשביל האקסטרה פוש. הבינתחומי היא מהנחשבות בארץ בתחום (יחד עם העברית), משיקולים שונים בחרתי את הבינתחומי לא בטוח שבהינתן הבחירה מחדש לא הייתי בוחר בעברית.
כנ"ל לגבי החטיבה- אני בוחר CT& Homeland security לא רק כי זה מעניין אותי, אלא כי בעקבות זאת אני יודע שיש סיכוי טוב יותר לציונים גבוהים יותר ולכן יש לי יותר סיכוי למצוא תעסוקה בתחום. העובדה שזה נותן לי עוד יתרון שולי היא בונוס.
ציטוט:
4)אני אתעקש ואשאל את השאלה האסורה - שכר.
ידוע לכם מה השכר הממוצע במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי? (אין לי אפילו טיפת מושג, ולא מצאתי כלום על זה)
|
לאחרונה פורסמו נתונים על ממוצע שכר לבוגרים ע"פ תואר, אבל זה לא משהו שהייתי מיחס לו חשיבות- בהתחשב בעובדה שכאמור מרבית בוגרי תארים מהסוג הנ"ל לא באמת עוסקים בתחום.
|