25-10-2012, 19:11
|
|
מנהל בפורום צבא וביטחון
|
|
חבר מתאריך: 26.11.05
|
|
הגיוני מאד, ללא ספק הוא היה ממוגן וזה הציל אותו.
לפי השחור על הפנים הוא ספג את הדף הפיצוץ (גל ההלם) ממרחק די קרוב (מכיוון חזית-ימין שלו), במקרה כזה לרוב נכנסים להלם, עור התוף נקרע ויורד דם מהאזניים ומהעניים (עין שמאל שלו?) ובכל זאת ע"פ מה שסיפר הוא התאושש מייד ואפילו הסתער.
מפקד הפלוגה הפצוע שיחזר אתמול את האירוע בפני בני משפחתו, כשלצידם עומד אלוף פיקוד הדרום טל רוסו: "אחרי הפיצוץ הבחנתי שכף יד שמאל נותרה על הגדר. דם רב נזל לי משתי הידיים המרוטשות. הצלחתי לרוץ והספקתי לירות 20 כדורים לעבר המחבלים כאשר אני משתמש ביד הפצועה שלא נקטעה, בפה ובאף כדי לתפעל את הנשק".
שילון הוסיף: "הגעתי לג'יפ שלי, שם ישב החובש. הוא ראה את הידיים המרוסקות שלי וכמעט התעלף. נגחתי בו חזק בחזה ואמרתי לו שישים לי מהר הרבה ח"ע (חוסמי עורקים), כי אחרת אני מת. עכשיו אני מבין שזה הציל את חיי".
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/...ml?hp=1&cat=875
תמונה שלו מהיום, בזמן שהועבר למח' אורטופדית (ניתן לראות את סימני הרשף על חצי הפנים הימני)
ניראה שהתלהבו שם יותר מידי וכיסו אותו בדגל (לא לעניין, דגל זה לא שמיכה ומכסים איתו אנשים רק במקרים אחרים).
הודעת דו"צ
הרמטכ"ל, רב אלוף בני גנץ, ביקר לפני זמן קצר בבית החולים "סורוקה" את סרן זיו שילון, אשר נפצע מפיצוץ מטען ביום שלישי האחרון. זיו הביע אכזבתו מכך שלא יוכל לשוב ולפקד על פלוגתו.
הרמטכ"ל ביקש מזיו לדאוג בתקופה הקרובה לשיקום שלו ולאחר מכן יוכל להמשיך בשירותו הצבאי.
נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 25-10-2012 בשעה 22:10.
|