14-10-2012, 19:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
זה לא נושא הדיון, אבל למה "אלפי אנשים"? גם ב- NSA משרתים חיילים אמריקאים רבים; מה הבעיה להקים סוכנות איסוף ממשלתית, שלא כפופה לצבא, אך כוללת אלפי/עשרות אלפי חיילים, כפי שקיימים בשב"כ ובמוסד? 8200 תהיה פחות אטרקטיבית למלש"בים אם בראשה יעמוד אזרח ולא קצין?
|
אחלק את תשובתי לשני חלקים: עובדות והשערות.
לגבי העובדות:- אלפי אנשים כי זה סדר הגודל של יחידה 8200 (לפי ויקיפדיה!).
- אינני יודע כמה אנשים משרתים ב-NSA, אבל אין שם חיילים אמריקאים רבים כל-כך. (אני לא כולל את השירותים הקרפיטולוגיים של הכוחות המזוינים שעובדים יחד עם ה-NSA, אבל אינם חלק ממנו, כמובן).
- בשב"כ ובמוסד אין "אלפי/עשרות אלפי חיילים", ואפילו לא קרוב לכך. רוב המשרתים שם הם אזרחים רגילים שעובדים בשכר. יש מיעוט של חיילים, בנות שרות לאומי וכו'.
עכשיו אפשר לעבור להשערות ולהנפצות:
אפשר לעשות כל דבר. השאלה היא מה יהיו התוצאות וההשלכות שלו, וכמה תצטרך לשלם.
אני מנחש שהצבא די יתנגד לזה שתיקח ממנו את יחידה 8200. אתה חושב שלא?
מעבר להתנגדות הזאת, זה יעלה יותר כסף, אבסולוטית. מחוץ לצבא לא יהיה להם בסיס לגור בו, ואתה תצטרך לשלם להיות יותר, כמו שבנות ש"ל מקבלות יותר מג'ובניקים.
מעבר לכך, אתה תקבל פחות עבור המחיר הזה, כי בסביבה אזרחית, אנשים לא יעבדו אותן שעות כמו שהם עובדים בצבא. (זו לא השערה, אגב.)
בנוסף, זה ירחיב את הבדלי המעמדות בין המשרתים השונים. אני מנחש שיהיו אנשים שמצד אחד לא יהיו מרוצים מזה ש"הם לא הולכים לצבא אלא יושבים במשרד ממוזג" וכו' (יותר מעכשיו).
(חוץ מכל זה, בשנים הראשונות המודיעין בטח יהיה כושל עוד יותר מבדרך-כלל כי כל בעלי התפקידים שהתרגלו לעבוד אחד עם השני יצטרכו לחפש ולסדר הכל מחדש.)
|