25-09-2012, 15:17
|
|
|
חבר מתאריך: 16.04.11
|
|
לדעתי למדנו ובעיקר צה"ל למד
התגייסתי ב-1978, חמש שנים לאחר מלחמת יום כיפור.
הצבא שאליו התגייסתי היה שונה לגמרי מזה שעליו קראתי במעט הספרים שהספיקו לצאת מאז המלחמה, ובכתבות השגרתיות שהתפרסמו בגליונות החג של יום כיפור מדי שנה: הנשק, האפוד, הקסדה, הסימונים הטקטיים, הטנקים, המטוסים, אמצעי הנ"ט.. צבא אחר. כל זה מנקודת מבטו של טירון שהתגייס ושהתחרר בתור מש"ק: לא הייתי גנרל עתיר דרגות ומעללים.
לקראת סוף השירות פרצה מלחמת לבנון הראשונה, וחיל האוויר השמיד את כל מערך הטילים הסורי בלבנון ללא נפגעים; וזאת לאחר האבדות הכבדות שספג ב-1973.
נעשנו פחות שחצנים ביחסנו לאוייב, יותר ביקורתיים כלפי צה"ל, ונפסקו החגיגות שאפיינו את הצבא בתקופה שבין 67 ל-73.
כמובן- בעיות חדשות צצו במשך השנים, אתגרים חדשים, כשלונות חדשים.. מה לעשות- איש אינו מושלם, גם לא צה"ל. אינני מכיר עוד מערכות עם יכולת להפיק לקחים ולהשתנות כה מהר בהתאם לנסיבות כמו צה"ל; אבל אני פוגש בלי סוף אנשים שמוכנים לספר איזה צבא מחורבן וגנרלים מטומטמים ומערכת אטומה יש לנו, בשעה שהם עצמם כלומניקים עם קבלות (אני לא מטיח את זה כלפיך חלילה).
אני בטוח שאפשר למצוא רס"ר סתום פה ופקידה בטלנית שם, רכב שלא טופל כראוי ויחידה שזומנה ליום מילואים מיותר; אבל אני גם משוכנע שצה"ל מכין בסתר פתרונות מפתיעים לטיפול במתקני הגרעין באירן, מוכן להתמודדות נוספת עם חיזבללה, ועושה עבודה מצויינת בעזה כשהוא נדרש.
לשאלתך תשובתי היא "כן".
|