16-09-2012, 12:41
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
הודעות: 23,540
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו403
בחינות הלשכה מתבצעות במתכונת דפוקה שלא משקפת ולא יכולה לבדוק את היכולות של הנבחן.
כדי לעבור את הבחינות אתה צריך ללמוד בעל פה פרקים שלמים מתוך ספרים, אתה לא צריך שום רקע או שום ידע משפטי. אחי, שלומד כלכלה ומנע"ס, הצליח לפתור בעצמו כמה מהשאלות מבלי שעבר על עמוד אחד מתוך הספרים.
|
אוקיי, ביססנו כבר שהבחינות לשכה גרועות, לטעמי פשוט הן מקור הבעיה, לא המכללות.
המכללות מורכבות בסה"כ מאנשים שמעוניינים להרוויח כסף ובתמורה מוכרים את האפשרות להיות עו"ד. הם לא מוכרים השכלה או ידע משפטי, אלא את האפשרות.
אם מדינת ישראל (או מי שלא אחראי על בחינות הלשכה) מחליטה שבשביל להיות עו"ד צריך גם ידע משפטי (שזה רק הגיוני) היא צריכה לשלב את זה במבחן ואז, בלית ברירה, גם המכללות ישלבו את זה בתוכנית הלימודים שלהן.
ציטוט:
הבעיה במכללות היא אחרת - ראשית, כל אחד יכול להתקבל. אין סף קבלה ומספיק שתרצה+יש לך פנקס צ'קים, והתואר מובטח. בנוסף, לא מלמדים אותך לחשוב. מאכילים אותך את החומר בכפית, מלמדים אותך רק את מה שצריך ותו לא.
|
1) התואר די חסר משמעות ללא בחינות הלשכה. כלומר, אתה יכול לסיים תואר ראשון במשפטים באוניברסיטת "השקר הגדול של הגלקסיה", כל עוד לא עברת גם את מבחני הלשכה- זה לא שווה יותר מתואר ראשון במדעי ההתנהגות של חלזונות (עד כמה שידוע לי...)
2) בנוגע להאכלה בכפית- בסדר, שוב, מי שרגיל שמאכילים אותו בכפית צריך להיפסל בבחינות הלשכה. על המכללה להתאים את שיטת הלימוד שלה למבחן הסופי ולא שום טריק אחר....
ציטוט:
כמו כן, אין נירמול/תיקנון של ציונים ובחלק מהקורסים המבחן בסופם הוא אמריקאי, כולל קורסים "כבדים" - וזה מביא לכמויות בלתי הגיוניות של מצטיינים כאלו ואחרים שסיימו את התואר בממוצעים 90+ (ולפעמים 95+), בזמן שאני וחברים שלי ירקנו דם כדי להגיע ל-80 (את התואר אגב סיימתי עם ממוצע 81).
|
אבל שוב, שתי נקודות-
1) למיטב ידיעתי מצטיין הוא עניין יחסי, לא אבסולוטי. כלומר אם 50% מבוגרי המסלול הם בעלי ממוצע 90 ומעלה הרי שלא כולם יהיו מצטיינים, אלא רק האחוזים העליונים יותר.
2) שוב, למי איכפת איזה ציונים הם מקבלים-
א') זה לא משפיע על המבחני לשכה (ואני מניח שהציון במבחן הלשכה משמעותי לא פחות ואולי יותר מציוני התואר)
ב') מעסיקים יודעים להבחין בין מוסד טוב למוסד קיקיוני. יש לי שני חברים שלומדים מדעי המחשב, אחד באוניברסיטת ת"א ואחד באקדמית (שלמיטב ידיעתי היא גם לא כ"כ רעה). לזה באוניברסיטה יש ממוצע נמוך מלזה במכללה, אבל לו יהיה קשה פחות להשתלב בשוק עם גמר הלימודים.
ציטוט:
וככה מגיעים למצב שבכל מחזור האוניברסיטאות מוציאות כמה מאות בוגרים, בעוד המכללות מוציאות כמה אלפים.
|
שוב, למי איכפת? הם צריכים לעמוד בסטנדרט שקובעת המדינה. אם הסטנדרט נמוך מדי ומוציא יותר מדי עו"ד שלא ראויים לתואר הרי ששוב- הבעיה היא מבחני הלשכה, לא המכללות שבסה"כ מתאימות את חומר הלימוד שלהן למבחן הסופי.
ציטוט:
2. שינוי שיטת בחינות הלשכה - לא עוד שאלות אמריקאות, או לא רק שאלות אמריקאיות, כי אם גם ניתוח קייסים מתחומים שונים, כדי לאמץ קצת את המוח ולא רק להקיא את החומר שלמדת בעל פה במשך חודשיים וחצי.
|
זה, כאמור, הפתרון האמיתי. הוא יכריח את המכללות להתאים את עצמן לרמה הגבוהה יותר של מבחני הלשכה, או לחילופין יגרום להן לסגור את הפקולטות למשפטים שלהן. די פשוט.
_____________________________________
"בטבע הסוס הוא בלונדינית מטומטמת. גם טיפש וגם בעל נורמות מיניות מופקרות.אי לכך, אני גאה להיות חמור."
אראל סג"ל
ותודה לדורון
|