11-07-2005, 12:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.03.05
|
|
אולג, תראה, אני מקווה שיהיה לך כוח לקרוא את כל זה כי זה יהיה קצת ארוך :[ חחח
יש את חופש הביטוי (שהוא מקביל לחוק חופש הדיבור והוא מקביל לחוק חופש התיעוד, ותיעוד זה גם צילום) לכל אדם באשר הוא אדם ואין אפשרות לשלול זכות זו (חוק יסוד)
חוק חופש הביטוי אומר:
"חופש הביטוי הוא זכותו של כל אדם להביע את דעתו ולומר את שברצונו לומר, מבלי שיוטלו הגבלות שרירותיות על כך, בכל הדרכים המשמשות לכך: דיבור, כתיבה, יצירת סרט קולנוע וכל שאר דרכי התקשורת. עקרון חופש הביטוי הוא הרחבה של עקרון חופש הדיבור. חופש הביטוי נחשב לאחת מזכויות האדם הבסיסיות"
אך יש גם את חוק שמירת תניעות ופרטיות הפרט לככל אדם באשר הוא אדם
(מתוך "חוקי יסוד: כבוד האדם וחירותו, סעיף 2א'")
"שמירה על החיים, הגוף והכבוד:
אין פוגעים בחייו, בגופו, או בכבודו של אדם באשר הוא אדם"
(סעיף 4ב')
"הגנה על החיים, הגוף והכבוד:
כל אדם זכאי להגנה על חייו, גופו וכבודו."
(סעיף 7א'-ד')
"פרטיות וצניעות בפרט:
(א'): כל אדם זכאי לפרטיות ולצניעות חייו.
(ב'): אין להכנס לרשות היחיד של אדם ללא הסכמתו.
(ג'): אין עורכים חיפוש ברשות היחיד של אדם, על גופו, בגופו או בכליו.
(ד'): אין פוגעים בסוד שיחו של אדם, בכתביו או ברשומותיו."
וכל צלמי העיתונות/פקפרצי למינהם שמצלמים אנשים (לא נראה לי שבהסכמתם) שעוסקים בחיי היום יום שלהם (ריגול אחר האדם כי להשיג "לכלוך" עליו...) זה עבירה כמעט על חוקי היסוד הרשומים למעלה...
והאנשים המצלמים, הם יכולים לעשות משהו נגד זה? לא! כי יש את חוק חופש הביטוי ואת חופש הדיבור והתיעוד...
תנסה לשים את עצמך המקום אחד האנשים המצולמים בצהבונים של כל יום מחדש... תחשוב על החיים שלהם.. איך סדר היום שלהם נראה עם כל האנשים שנושפים בעורפם, אנשים נכנסים לפרנויה מכאלה דברים... :[
(כל החומר מעלה נלקח מעבודת ההגשה שלי לאוניברסיטה.. חחח)
נערך לאחרונה ע"י Xebu בתאריך 11-07-2005 בשעה 13:04.
|