בסדר, תמשיך להקיא את המלל הקבוע שלך על כמה (הכנס שם פה) ״מדקלם״/״משעמם״/״לועס״/״מיבב״/״מבלבל במח״ וכמובן ״מגדף״, באמת שעייפת אותי עם הקבעון האד הומינמי שלך (מצטער, הבנתי שיש לך בעיה עם לטינית אבל המקבילה העברית מגושמת) אז תרשה לי לחזור לעובדות, אתה יודע, הדברים הקטנים והמציקים שלא מסתדרים עם תפישת עולמך.
אני, כמובן, לא חייב לך כלום והטקסט הבא לא מיועד לך אלא לחברים טחרים בקהילה שאני מקווה שטורחים לקרוא פה:
דן שיפטן הוא פסמיסט מושבע שלא מאמין שיש סכוי לפתרון הסכסוך הישראלי פלסטינאי, קורא לאוסלו ״הזיה״ ומטיף לניהול (או״בקרת נזקים״ כפי שהוא מעדיף לקרוא לזה) על פני נסיון לפתרון הסכסוך. אני מסכים איתו ברוב הנקודות הללו.
שיפטן מאמין, שוב, כמוני, בהיפרדות מהפלסטינאים כדרך לניהול הסכסוך מהצד הישראלי. הוא מזכיר שלבד מעצירת התוספת הברורה של כמעט שני מליון ערביי יו״ש היפרדות תצמצם גם את העליה במספר האזרחים הערבים הישראלים דרך תופעת ייבוא הכלות (גם סופר כתב הרבה על יישומה בפועל של זכות השיבה באמצעות תעלולי איזרוח).
לבד מהבעיה הדמוגרפית שיפטן טוען שהיפרדות שתייצר חיץ בין הפלסטינאים משני צידי הקו הירוק תבלום את מגמת הרדיקליזציה של הערבים אזרחי ישראל (ובאופן אירוני, לטווח הארוך, תטיב איתם כי תאפשר את השתלבותם בחברה הישראלית תחת רוב יהודי ברור, מה שיבטיח להם גג שלטוני ליבראלי, דמוקרטי ומשגשג יותר מכל חברה אחרת במזה״ת.
כתומך בהפרדה מציין שיפטן שהמלחת התהליך תלויה בחלוקת י-ם תוך הקמת מחסום פיסי. לא רק שהוא חושש מהפיכת י-ם לדלת ערבית בין יו״ש וישראל, שיפטן מתנגד אפילו לרעיון העיר המאוחדת שעלולה להפוך, כדבריו, לזירת מאבק משותפת של הפלסטינאים משני צדי הקו הירוק.
אני חותם על כל מילה, המסקנה ברורה כשמש, כל תהליך שמקשה עם ההפרדה בין העמים מסכן את עתידה של מדינת ישראל כמדינה יהודית. אני מבין שאתה מתקשה אבל תנסה לקרוא לאט שוב ותראה שזה באמת לא כל כך מסובך; ללא הפרדה תהפוך ישראל למדינה רב לאומית.
ההתנחלויות רק מקשות על תהליך ההפרדה הזה. הנה, רק לפני קצת יותר משבוע הביע דווידי פרל התנגדות לקטע הגדר שניבנה סביב גוש עציון בטענה שהיא קוטעת את הרצף ההתיישבותי.
בנוגע לגידופים, לקרוא לך שקרן זה לא גידוף אלא ציון עובדה. איך אחרת תיקרא למי שביודעין משנה עובדות על מנת להפיק רווח?
link
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
קשקושים שקריים אינם ראויים לג'נטלמן...
אני בעד חילופי אוכלוסיה. אתה נגד...
|
link
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
אז אני יודע שזה נורא לא PC בשמאל לדבר על עקירת ערבים מהכפרים שלהם ונורא לא PC בימין לדבר על עקירת יהודים מהערים שלהם אבל אולי זה בדיוק מה שצריך פה על מנת שנוכל לקבוע גבולות קצרים, ברורים וברי חסימה. לפחות באירופה זה עבד.
|