25-08-2012, 04:58
|
|
|
חבר מתאריך: 29.05.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 119 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אפילו אם היו כנים - העתירה הייתה בעייתיתף בגלל העדר אינדיקציה להניח שיופרו נהלים"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
ללכת לבג"ץ בגלל ש"אולי יופרו נהלים", יצדיק כל עתירה לבג"ץ, על עניין עקרוני יותר ופחות ש-א-ו-ל-י יקרה בעתיד. מה לעשות, לעתור על משהו שלא קרה, לא ממש מקדם מנהל תקין - אלא סתם מקדם הצפת בג"ץ בעתירות-סרק שתכליתן לשבש סדרי מנהל ושלטון.
אם נוסיף לנזק שיש בעתירה עתידית, את העובדה שאנחנו יודעים שנושא העתירה בכלל לא מעניין את העותרים, והיא כולה עוד מכשול שהם מנסים להציב בדרכה של משלה לממש את זכותה לפעול - הרי שברור שכל דיון בעתירה, רק עוזר לקדם מטרותיה האמיתיות (כאשר גם מטרותיה המוצהרות, בעייתיות, כאמור, מתוקך היותן עוסקות בעתיד שלאיש לא ברור שהולך להתממש).
אי לכך, כל עיסוק אוהד במהלכים טקטיים של החבורה הזו, רק עוזר להם - ומזיק לכולנו.
לאור מצבו הקשה של השרשור, אני עוצר פה...
|
אני מסכים עם כל החלק הראשון של דברך, אכן העתירה לארכאה משפטית על תהליך עתידי שכזה הוא מטופש.
כפי שכבר ציינתי כאן,הדאגה העקרונית (בלא קשר לעתירה המשפטית של החבורה הזאת) שהדברים בממשלה יתבצעו ברוב ולפי החוק היא דאגה הגיונית, לפחות לאור מעט המידע שיש לנו בעניין, אבל עתירה לבג"ץ היא לא הפתרון במקרה הזה.
לעניין הנזק הפרקטי שהדיון כאן בפורום גורם, כאמור גם כאן אני חלוקים, אני חשוב שפרקטית לא באמת נגרם נזק.