07-08-2012, 19:10
|
תחמושת בע"מ
|
|
חבר מתאריך: 09.03.04
|
|
בא נעזוב את ענייני ה"מומחיות".....:)
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי gutman76 שמתחילה ב "לפי הבנתי אתה מומחה בתחמושת. מספר שאלות אליך."
ראשית, בעניין הררנ"ט-נ"א מפיתוח התע"ש (אני בכוונה כותב כך היות ופרט למטען החלול קיים כמובן גם אלמנט של רסס מבוקר)...האם הנושא נגנז בשעתו?... משום מה אם אינני טועה, קיים איזה שהוא מוצר מדף שהוצג בשעתו עם משפחת רימוני הרובה מס' 22 שכלל רש"ק שכזה עם מנגנון B.T.... מעניין....
ולעניין עצמו:
מבט בשרטוט המצורף להודעה של "סרפד" מעלה באמת לא מעט תהיות...
כידוע, הפצצונת זקוקה לסחרור כדי להדרך, כך לפחות בדגם האמריקאי המקורי, בהנחה ואכן יוענק לה מספיק סחרור לצורך הדריכה, עדיין לא ממש ברור לי מה תפקידו של הסרט?...
מה שנראה בשרטוט זה שפשוט לקחו פצצונת מדגם M46 ודחפו לתוך מעטפת שתתאים לירי ממטול ייעודי...
הייתי יכל להבין אם פריט שכזה היה מיועד לירי בהגבהה תוך שבקלע היה קיים מטען חומר הדיפה שיהדוף החוצה את הפצצונת (כביכל מעל למטרה), אבל בפועל זה לא מודגם בשרטוט...מוזר.
דבר נוסף שלא ממש מובן לי הוא הכיפה האוירודינמית שבבסיס הליינר.... אחת מהבעיות מהן סובלות הפצצונות האמריקאיות (ובמיוחד הן) נובעת מאי נקירה עקב נחיתה בזווית, תקן אותי אם אני טועה אך כיפה שכזו שאולי נחוצה מבחינה אווירודינמית, רק תגדיל את הסיכוי לפגיעה זוויתית במטרה ובכך תקטין את סיכוי היזימה...הלא כך?...
בקיצר...כשאני חושב על כך, בסופו של דבר יש לי יותר תהיות מאשר תשובות...וחלק מתהיותי בהחלט זהה לתהיות שהעלית כאן....
העייסק לא ממש מסתדר.
אגב - "שתי חתימות אבטחה" כפי שקיים בפצצונות המג"פ של תע"ש, זה נחשב לתקן מחייב?...
נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 07-08-2012 בשעה 19:18.
|