צפיתי בפרק הראשון ואני אקפוץ מיד לסוף ואומר שאהבתי אותו. מאוד.
זהירות - ספויילר!
אני מנחש שהעונה הזו היא השלב הסופי שהולך לעבור וולט בדרך שלו להפיכת ראש ארגון פשיעה מבלי שהוא אי פעם באמת התכוון להגיע למעמד כזה. בכל עונה הוא נאלץ להתמודד עם פושע שממוקם גבוה יותר בהיררכיה של עולם הפשע ובכל פעם שהוא ניצח האישיות שלו הושפעה והתעצבה בצל הדברים הנוראיים שהוא נאלץ לעשות כדי לשרוד וכדי להבטיח את שלום המשפחה שלו.
וולט של תחילת עונה 5 מתחיל לשדר סמכותיות מאיימת של ראש ארגון פשע (ראינו זרעים של זה בעונה 4 כשהוא עדיין היה כפוף לגוסטבו והוא צעק על סקיילר שהוא (וולט) האיש שאחרים מפחדים ממנו כדי להבהיר לה שהוא לא סתם על תקן של איזה מישהו מסכן שהסתבך מעל הראש אלא הוא גבר אלפא בעל מעמד).
בפרק תחילת העונה יש את הקטע במכונית שבו מייק מתעקש לדעת למה וולט מאמין שהם הצליחו להרוס את המחשב בחדר הראיות וכשוולט אומר לו "כי אני אומר ככה" ומייק שותק מתרחש רגע מדהים שבו מייק מתנהג כמי שמקבל על עצמו את וולט כסמכות עליונה. אח"כ אנחנו רואים את סול דורש לנתק את הקשר עם וולט ואז האחרון ניגש אליו בצורה מאיימת ואומר לו "אנחנו נסיים כשאני אומר שאנחנו סיימנו" וסול המפוחד מקבל את זה. בנוסף, בסוף הפרק וולט הולך לדבר עם סקיילר ורואים שהיא מפחדת ממנו. הוא מחבק אותה כמו איזה דון מהמאפיה האיטלקית ואומר לה "אני סולח לך". האיש הופך למפלצת מהסוג שפעם הוא נאלץ להתמודד איתן.
הוא מתנהג כמו ראש ארגון פשיעה לכל דבר רק שחסר לו הארגון תחתיו ואני מת לדעת לאן הדברים עתידים להתגלגל.
בשביל לא להיתקל כאן בספויילרים אני אחזור לכאן רק אחרי הצפייה בפרקים הנוספים שכבר שוחררו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב ""שובר שורות" - עונה חמש שרצה עכשיו בארה"ב"
צפיתי בפרק השני. הפרק היה בנוי יפה מאוד...
זהירות - ספויילר!
...ואהבתי שכל התכלית שלו היא לספק הצדקה לזה שמייק מחליט לחבור לוולט. מי שכתב את הפרק יכל ללכת על הדרך הקלה והעצלנית שזה אומר שמייק פשוט היה מסכים להצעה של וולט להקים עסק לייצור והפצה של סמים שימלא את הוואקום שנשאר בעקבות המוות של גוסטבו אבל לא. במשך כמעט פרק שלם ראינו איך נערם עוד ועוד לחץ על מייק עד שהוא מחליט כן לחבור לוולט.
אחד הדברים שאני נורא אוהב בסדרה הזו היא שהרבה פעמים מוקדש המון תשומת לב לדברים קטנים שכאשר הם מתחברים ביחד הם הופכים למשהו שמניע דמות כזו או אחרת לבצע מהלך מסוים. לא דוחפים לנו לגרון כל מיני אירועים ואז אומרים לנו "תאכלו את זה כי ככה" אלא כל רובד חדש נבנה בצורה מאוד נבונה על הרובד הקודם והעלילה המטורללת הזו נעה קדימה בצורה שמרגישה מאוד הגיונית.
פינת הניחוש - בתחילת פרק 2 מייק מקבל רשימה של 11 אנשים של גוסטבו ז"ל שכדאי לחסל אותם כדי שלא ידברו. כולם אנשים שמייק גייס בעצמו והיה לו אמון מלא בזה שהם לא יפתחו ת'פה כי הם קיבלו הרבה כסף אבל עכשיו המשטרה החרימה להם את הכסף. שניים מהאנשים ברשימה חוסלו. אני מנחש שמייק ינסה לצרף את אלו שנשארו בחיים לעסק הסמים שוולט מבקש להרים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב ""שובר שורות" - עונה חמש שרצה עכשיו בארה"ב"
ראיתם איך נגמר פרק 4?! ראיתם איך נגמר פרק 4?!
זהירות - ספויילר!
כשטוד ירה בילד יצא ממני "הולי שיט!" רציני.
עכשיו, כשהתחילו לדבר על שוד רכבת באמצע שום-מקום הייתה לי תחושה שאנחנו ניתקל שוב בילד מתחילת הפרק כי הוא רכב על טוסטוס באמצע טיז-אל-נבי אבל שיהרגו אותו ככה? נייט, את זה לא חזיתי.
אני גם מכור לסידרה הזאת אבל שני דברים ממש הציקו לי, אולי תוכל לענות לי על זה.
דבר ראשון - למה טד סירב לקבל מסקיילר כסף לשלם את החובות שלו למס הכנסה? נכון, התירוץ שלו היה שהכסף הזה הוא לא חוקי והושג בהימורים. אבל למה זה אמור להיות אכפת לו? הרי הוא יודע שאם הוא לא ישלם את הכסף הזה הוא הולך לכלא... מצד שני סקיילר לא רוצה שיבואו לעסק שלה לחקור. אני לא מבין, היא מנסה להציל את המצב ולעזור לטד לא להיכנס לכלא והוא מצידו לא לקבל את הכסף שלה ולהסתכן בפשיטת רגל ומאסר בכלא??? תסביר לי את זה. (אגב אני יודע שהיה קטע שהוא ניסה לסחוט ממנה תשלום גבוה יותר אבל זה לא קשור כרגע לשאלה שלי).
דבר שני - תעלומת ההיעלמות של הסיגריה עם הריצין. נכון שמסתבר שוולט הכין סיגריה מדומה והכניס אותה לשואב אבק. אבל מציק לי שבסופו של דבר הם כביכול מוצאים את הסיגריה בתוך השואב אבק בדירה של גסי. כאילו מה.... מתוך כל הסיגריות שהיו בחפיסה דווקא המורעלת נפלה "במקרה". וגסי עוד מאמין לזה?
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי bboyoren שמתחילה ב "שאלה לצ'אקי:
אני גם מכור..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי bboyoren
דבר ראשון - למה טד סירב לקבל מסקיילר כסף לשלם את החובות שלו למס הכנסה? נכון, התירוץ שלו היה שהכסף הזה הוא לא חוקי והושג בהימורים. אבל למה זה אמור להיות אכפת לו? הרי הוא יודע שאם הוא לא ישלם את הכסף הזה הוא הולך לכלא... מצד שני סקיילר לא רוצה שיבואו לעסק שלה לחקור. אני לא מבין, היא מנסה להציל את המצב ולעזור לטד לא להיכנס לכלא והוא מצידו לא לקבל את הכסף שלה ולהסתכן בפשיטת רגל ומאסר בכלא??? תסביר לי את זה. (אגב אני יודע שהיה קטע שהוא ניסה לסחוט ממנה תשלום גבוה יותר אבל זה לא קשור כרגע לשאלה שלי).
טד קיבל את הכסף אחרי הפגישה עם העו"ד סול גודמן מתוך מחשבה שהוא ירש את הכסף. כשהוא התחיל לבזבז את הכסף על שטויות במקום להחזיר את החוב למס הכנסה, סקיילר התעמתה איתו וסיפרה לו מה מקור הכסף. טד העריך שסקיילר יושבת על כמויות אדירות של כסף והוא החליט לסחוט אותה. הדברים לא נאמרו במפורש אבל התחושה שהתקבלה היא שאם סקיילר תביא לו עוד כסף אז הוא יסכים לשלם למס הכנסה. הוא הבין שסקיילר מתה מפחד מהאפשרות שמס הכנסה ימשיך לחפור והוא רצה למנף את זה.
דבר שני - תעלומת ההיעלמות של הסיגריה עם הריצין. נכון שמסתבר שוולט הכין סיגריה מדומה והכניס אותה לשואב אבק. אבל מציק לי שבסופו של דבר הם כביכול מוצאים את הסיגריה בתוך השואב אבק בדירה של גסי. כאילו מה.... מתוך כל הסיגריות שהיו בחפיסה דווקא המורעלת נפלה "במקרה". וגסי עוד מאמין לזה?
וולט הגיע לדירה של ג'סי הנסער ועזר לו להפוך את הבית במטרה למצוא את הסיגריה כשהוא ידע מראש שהיא לא שם והכל במטרה לעורר אצל ג'סי תחושה שהוא באמת ובתמים בא לעזור לו. לא ראינו את הרגע שבו וולט שתל את הסיגריה המדומה מול השואב אבק הרובוטי. אני חושב שהתסריטאי פשוט מצפה מאיתנו לקחת בחשבון שג'סי היה מאוד נסער והוא השתוקק בכל נימי נשמתו למצוא את הסיגריה הזו ככה שכאשר זה קרה הוא כל כך שמח שלא התעורר בו הצורך לשאול שאלות.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב "[QUOTE=bboyoren]
דבר ראשון -..."
אגב לגבי פרק 4, שמתם לב שהיו שם שני דימויים שנלקחו מתוך הפתיח של דקסטר ???
אחד זה שסקיילר ליפפה חוט דנטלי מסביב לאצבע ושמה בשיניים ואחרי כמה דקות וולט גילח את הראש והיה צילום מקרוב מאוד של הזיפים עם דם שנוזל.... העתק אחד לאחד מתוך דקסטר.
כי הבנתי שאת דתייה ואיכשהו הדברים לא מתחברים לי. חשבתי שמישהי כמוך תחשוב משהו בסגנון: "הו! הסדרה הזו מכילה עלילה לא מוסרית והיא משחיתה את הנוער!". אני מעריך שזה נכון אבל כ"כ כיף לצפות בה
למדתי שיש כמה סוגי סדרות/סרטים שלא משנה כמה פעמים אני נותנת להם צ'אנס - זה בחיים לא יעניין אותי.
כל סגנון הדרקולות, ערפדים, זאבים וכד' - משעמם ודי מגעיל אותי (וזה לא עניין של פחד, לפעמים סרט אימה זה די נחמד לי לראות..)
וסדרות הומור - למשל כמו איך פגשתי את אמא והמשרד - ניסיתי, לא מתחברת, הומור מטומטם, לדעתי..
לכן אני לא מנסה את דם אמיתי (במיוחד כשקשה לי מאוד לעזוב סדרה אפילו אם היא משעממת אותי, בניסיון קלוש שאולי יצליחו להפתיע אותי, ואף פעם לא מצליחים...)
אני יותר בקטע של אקשן (מכות, דם, כלא, מירוצים וכאלה), מתח (הכי אהוב עלי, מתה על סדרות מתח)
הכי טוב ביחד - מתח ואקשן
ועם כל שאר הדברים אין לי בעיה ובכיף (קומדיות רומנטיות - קיטשי סטאף אבל עובר, דרמה, אימה וכו')
נשאר עוד פרק אחד עד שהסדרה נכנסת להפסקה עד שנה הבאה. לא ברור לי העניין הזה שמפסיקים עונה באמצע באופן שרירותי אבל זה מה יש.
היחסים של וולט וג'סי הגיעו לנקודה מעניינת שבה ג'סי נוטש את וולט אחרי שהאחרון ניסה לתמרן אותו להמשיך לבשל איתו כשכל מה שג'סי רצה זה לקבל את החמישה מיליון דולר שלו ולצאת מהעסק. קצת קשה לקבל את ההיגיון שהוביל אותנו לנקודה הזו - בסוף פרק 6 (אחרי שוולט החביא את המיכל עם הנוזל שנשדד מהרכבת) ג'סי עוצר את מייק הכועס מלירות בוולט בטענה שלוולט יש תוכנית טובה. איך ג'סי יכל לחשוב שהתוכנית טובה? הרי בתחילת פרק 7 מתגלה שבמסגרת התוכנית הזו מייק מקבל מיד את החמישה מיליון שלו וג'סי נשאר באוויר. ג'סי יודע שלוולט אין עבורו חמישה מיליון דולר ככה שאיך בדיוק הוא ציפה לקבל את הכסף שלו? העניין הזה קצת צולע אבל זה יהיה מעניין לראות מה יהיה השלב הבא ביחסים של וולט וג'סי.
לגבי זה שוולט ירה במייק - הסצינה הזו הייתה מעולה. בגלל שלא אפשרו לנו לראות את המוות של מייק אני לא משוכנע לגמרי שהוא באמת מת. בראש שלי אני מדמיין בפרק הבא את וולט מתקשר לעו"ד סול גודמן ששולח אותם לאיזה וטרינר שיוציא ממייק את הכדור אבל זו בטח תקוות שווא.
חוץ מזה, זה מאכזב לראות ששוב וולט עושה עסקים עם ארגון פשיעה כי הוא זקוק ליכולת ההפצה שלהם. כל עונה וולט מסתבך בגלל התקשרות עם גורמים עברייניים ויכול להיות שהמוטיב הזה יחזור על עצמו שהרי בתחילת העונה הנוכחית מראים לנו הצצה לעתיד של וולט - עתיד שבו הוא מחזיק בבגאז' של האוטו רובה גדול במיוחד...
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב "פרק 6 (Buyout) ופרק 7 (Say My Name)"
הייתי בשוק מהסצינה האחרונה. דמות שליוותה אותנו 3 עונות שהלכה ותפסה אט אט תפקיד מפתח נעלמת בפתאומיות. לפי דעתי האנק לא יתפוס את וולט לכל משך הסדרה (זה על אותו עיקרון שלא תופסים את דקסטר עם כל הרציחות שהוא מבצע בסתר). אבל מעניין לראות איך זה יתפתח.
מעניין איך וולט יסביר לדקלן ( AKA המאפיונר החדש שמגולם ע"י Louis Ferreira) שמייק כבר לא בשטח.
או שהוא ימנף את זה כדי להיראות קשוח או שהוא יעמיד פנים שמייק נעלם או שהוא יעמיד פנים שמייק באיזו נסיעה לצורך הביזנס. נראה.
גם התגובה של ג'סי להיעלמות של מייק תהיה מעניינת. הייתה תחושה שהוא רואה במייק מאין דמות-אב.
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב "מעניין איך וולט יסביר לדקלן (..."
דבר ראשון, לפי הסצינה במדבר עדיין אין לנו תשובה סופית אם המאפיונר הסכים לעיסקה של וולט. הוא רק אמר לו בסוף "אתה הייזנברג".
דבר שני, אתה שאלת מקודם : "ג'סי יודע שלוולט אין עבורו חמישה מיליון דולר ככה שאיך בדיוק הוא ציפה לקבל את הכסף שלו?"
וולט כנראה יצא מתוך הנחה שהמאפיונר יסכים לשותפות. וולט אמר גם שיש להם 18 קילו מוכן למשלוח ככה שאת הסכום הזה גסי ייקבל תוך זצן קצר מאוד (שוב בהנחה שהמאפיונר יסכים לשותפות).
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי bboyoren שמתחילה ב "דבר ראשון, לפי הסצינה במדבר..."
אנחנו יודעים שדקלן הסכים כי מייק קיבל חמישה מיליון דולר...
הכספים שהעו"ד של מייק שם בכספות (בחדר כספות - המקום בו הDEA תפסו את העו"ד על חם) היו דמי שתיקה לחבר'ה של מייק - דמי שתיקה שמומנו ע"י אותם חמישה מיליון דולר. מייק אמר לוולט מראש שדמי השתיקה ימומנו מהחלק שלו (של מייק) בעסקה וככה היה עד שהעו"ד שדאג לחלוקה נתפס.
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי RedBlossom שמתחילה ב "אחרי הפרק האחרון, אני רק..."
אני גם איבדתי את הסימפטיה כלפיו. הוא ירה במייק, דפק את ג'סי עם הכסף, שיחק אותה כאילו המוות של הילד היה מזעזע בעיניו כשבתכלס לא אכפת לו בכלל (הסצינה שבה הוא דופק לג'סי מונולוג שלם על כמה זה נורא שזה קרה ואז ג'סי תופס אותו שורק להנאתו הייתה גדולה) ובסופו של דבר הוא כבר לא חולה סרטן מסכן שרוצה להבטיח את הביטחון הכלכלי של המשפחה שלו אלא סתם פושע מתוחכם במיוחד שמונע מתוך אמביציה ובצע כסף.
זה יהיה צדק פואטי אם בסופו של דבר יעשו שהבן של וולטר יתמכר לסם הכחול.
הם יעשו לו משהו בטוח, אם זה מוות ממשהו שקשור לעסקי סמים שלו או לסרטן שלו, השאלה מה..
או שהגיס שלו יתפוס אותו, או שאשתו תרצח אותו..
ודווקא אני אוהבת את הילד שלו, הוא חמוד ותמים, לא עשה כלום
פרק 8 ("Gliding Over All") - הסדרה יוצאת להפסקה עד קיץ 2013
וו'או... הולי שיט... זה מה שנקרא *cliffhanger ending...
*סוף פרק מותח שמשאיר אותך תלוי באוויר
הפרק מתפרש על פני שלושה חודשים. בהתחלה אנחנו לומדים שמייק בהחלט מת וחוסכים מאיתנו את הצפייה בהיפטרות מהגופה שלו. R.I.P מייק . אח"כ וולט נפגש עם לידייה בשביל לקבל ממנה את רשימת השמות של האנשים שמייק גייס לעסק הסמים של גוסטבו ז"ל. לידייה מסרבת בטענה שאז וולט לא יהיה זקוק לה יותר ו-וולט משחק אותה "מה?? את חושבת שאני אהרוג אותך מול כל האנשים במסעדה??". בזמן הצפייה זה הרגיש לי קצת מגוחך שהוא מיתמם ככה כי הרי זה ברור שהוא לא היה עושה דבר כזה מול עדים ואז בסצינה הבאה מגלים שהוא הביא איתו את הסיגריה עם הרעל ככה שהוא ממש כן התכוון לעשות את זה... LOL
לידייה עושה עם וולט עסקה שהיא תעזור לו להפיץ את הסחורה הכחולה בחו"ל וכשהיא מרגישה בטוחה היא נותנת לו את רשימת היעדים לחיסול. אני לא יודע איך להגיב על זה שוולט (באמצעות הדוד של טוד) מצא עבריינים שמסוגלים להרים פרויקט של חיסול כל היעדים בשלושה בתי כלא שונים בשתי דקות אבל זה היה מגניב לאללה
בהמשך וולט וטוד מייצרים טונה סמים במשך חודשים עד שיום אחד סקיילר לוקחת את וולט למחסן בו היא שומרת את הכסף ואומרת לו "חאלס, גם בעשר תקופות חיים אי אפשר לבזבז את כל הכסף הזה. אולי די?"
וולט מרגיש נוסטלגי אז הוא הולך לבקר את ג'סי. כשוולט דופק בדלת רואים שג'סי בודק דרך החלון מי הגיע ואז הוא יוצא מהפריים של התמונה וחוזר לפתוח לוולט את הדלת. רק אחרי שוולט עוזב את המקום אנחנו מגלים שג'סי יצא מהפריים כדי להביא אקדח. אני מת על מי שכותב ומביים את הסדרה הזו.
הסצינה שבה וולט וג'סי מעלים זיכרונות מתחילת הדרך שלהם כשהם הכינו סמים בקראוון ו-וולט משאיר לג'סי טונה כסף הייתה פשוט מקסימה. נראה לי שהסצינה הזו, ביחד עם הסצינה שבה וולט אומר לסקיילר שהוא סיים עם עסקי הסמים וביחד עם הסצינה שבה כל המשפחה יושבת בנעימים ליד הבריכה נועדו לגרום לנו לאהוב מחדש את וולט. התסריטאי רצה שנתחיל לאהוב אותו כדי שכאשר האנק יתיישב על האסלה ויבין שוולט קשור לעסקי הסמים אנחנו נדאג לגורלו. מבחינתי הם הצליחו. הממזרים!
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב "פרק 8 ("Gliding Over All") - הסדרה יוצאת להפסקה עד קיץ 2013"
אני מאמין שוולט יצליח לצאת מזה עם תירוץ כלשהו (מצאתי את זה זרוק בעסק של השטיפת מכוניות, מישהו הביא לי במתנה... אולי יפליל את טוד, יגיד שהוא נתן לו...) הוא יחשוב על משהו.
מצד שני יכול להיות שהאנק יסתום ת'פה ויצמיד מעקב סמוי על וולט.
בהחלט מעניין לראות איך זה יתפתח.
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב "פרק 8 ("Gliding Over All") - הסדרה יוצאת להפסקה עד קיץ 2013"
אני חצוי ביחס לפרק הזה
מצד אחד הקטע שמחסלים את כל האנשים של מייק היה מגניב, הוא הרגיש לי קצת דבילי - בכל זאת מדובר פה כנראה באסירים ממוצעים שעושים פה מבצע מאוד מורכב. חוץ מזה הסצינה שבה הוא וולט מדבר עם הדוד של טוד הרגישה גם קצת מגוחכת, סבבה הבנו שיש לו מלא ביטחון ואנשים מפחדים ממנו, אבל היה קצת מיותר ה"It can be done!" הזה.
כרגיל כל הקטעים עם סקיילר היו מעולים, היא פשוט שחקנית אדירה.
אהבתי מאוד את הביקור של וולט אצל ג'סי, ואני חייב להודות שלא קלטתי את זה שג'סי חשב שוולט בא להרוג אותו עד שוולט יצא מהדירה, ולמרות שזאת מחשבה מאוד הגיונית מצד ג'סי אחרי שהוא שמע מסול שוולט חיסל את האנשים של מייק.
לידיה שוב מעצבנת, היא פשוט דמות מעצבנת וחבל שמייק לא הרג אותה בפעם הראשונה.
הסיום היה קצת מלאכותי, אבל נסלח כי זה בא להכין אותנו לחצי השני (והאחרון ) של העונה.
אני צופה חצי שני מטורף, אני לא מאמין שוולט יגמור את הסדרה בחיים.
היוצרים בטוח מודעים לכל התרחישים שאנשים מעלים לאינטרנט לגבי סוף הסדרה. העמוד של הסדרה בפייסבוק היה מלא בכאלה. אם הם ירצו להפתיע אז אסור להם ללכת על כיוון של וולט נרצח או וולט הולך לכלא. זה צריך להיות משהו מפתיע ודרמטי מאוד. אולי למשל וולט יבריא מהסרטן ואז יופיע איזשהו איום שיאלץ אותו לבחור בלהקריב את עצמו כדי להציל את המשפחה שלו ממשהו.
הדבר היחיד שאני משוכנע לגביו זה שהגליל הקטן עם הרעל שוולט שומר בבית מאחורי השקע חשמל יהפוך למשהו מאוד משמעותי לקראת הסוף. אולי הוא ירעיל את האנק, אולי הוא ירעיל איזה מאפיונר, אולי אפילו את עצמו... מוקדם לדעת.
עוד דבר מעניין זה שלא ברור לי איך וולט מתכנן לפרוש מהעסק. הרי מכיוון שג'סי לא מעורב יותר בייצור הסמים מאז שוולט עשה במדבר את העסקה עם דקלן - וולט הוא החוליה המרכזית. אין לו תחליף. זה די ברור שטוד לא יהיה מסוגל לקפוץ מתפקיד העוזר לתפקיד היוצר הראשי של הסם. זה לא סביר להניח שפשוט יאפשרו לו לצאת לפנסיה מוקדמת.
כשהאנק נמצא בשירותים שבבית של וולט הוא נתקל בספר. לספר קוראים "Leaves of Grass" והוא ניתן לוולט במתנה ע"י גייל ז"ל (תזכורת: גייל הוא הכימאי שנשכר ע"י גוסטבו ז"ל על מנת להקים את המעבדה עבור וולט ולשמש כעוזר שלו. גייל נרצח בדירתו ע"י ג'סי כדי שלא יוכל להחליף אותם בתהליך ייצור הסם וכך גוסטבו לא יחסל אותם).
בספר יש הקדשה שהולכת ככה: "ל-WW האחר המועדף עלי (הכוונה ל- Walter White שראשי התיבות שלו הן כמו של כותב הספר Walt Whitman). זה כבוד לעבוד איתך. בחיבה, GB (הכוונה ל- Gale Boetticher)"
הספר "Leaves of Grass" הוא אוסף שירים אבל זה לא העניין. העניין הוא ש"Leaves of Grass" הוא גם שמו של סרט שעוסק בפרופסור שחוזר לעיר הולדתו, שם אחיו התאום שמגדל מריחואנה רקח מזימה לצורך הפלת ברון סמים מקומי. שתילת הקבלות מגניבות מן הסוג הזה היו נהוגות בימים היפים של הסדרה "אבודים"
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב "תוצאות לאחר ביצוע תחקיר על סצינת הסיום"
זכור לך אולי אם קיימת סצינה שממש רואים את גייל נותן לוולט את הספר?
אגב, אני מצאתי משהו מגניב, כשרואים את הזיכרון של האנק מדבר עם וולט והוא שואל אותו מעניין מי זה WW הוא אומר בסוף "וולטר וויט"? הוא אמר את זה בשקט ולאט.
כשהלכתי אחורה לפרק שבו הייתה הסצינה הזאת (עונה 4 פרק 4 בערך בדקה ה-20,21) הוא אומר את המילה וולטר וויט בצורה אחרת. פשוט הם צילמו את הקטע כמה פעמים ובחרו להציג 2 צורות שונות בשני הפרקים. לא משהו כזה עקרוני, אבל שיהיה...
מצד שני כשאני חושב על זה עכשיו, וולט לא יכול לברוח מזה כי האנק יודע שמדובר באותה חתימה ובאותו כתב יד. הוא יודע בוודאות שהספר ניתן מגייל באטלר בעצמו.
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי bboyoren שמתחילה ב "זכור לך אולי אם קיימת סצינה..."
ציטוט:
זכור לך אולי אם קיימת סצינה שממש רואים את גייל נותן לוולט את הספר?
אני חיפשתי ולא מצאתי. ראיתי באתרים שונים תגובות של אנשים שטוענים שזה בעונה 3
ציטוט:
אני מצאתי משהו מגניב, כשרואים את הזיכרון של האנק מדבר עם וולט והוא שואל אותו מעניין מי זה WW הוא אומר בסוף "וולטר וויט"? הוא אמר את זה בשקט ולאט.
כשהלכתי אחורה לפרק שבו הייתה הסצינה הזאת (עונה 4 פרק 4 בערך בדקה ה-20,21) הוא אומר את המילה וולטר וויט בצורה אחרת. פשוט הם צילמו את הקטע כמה פעמים ובחרו להציג 2 צורות שונות בשני הפרקים.
כרגע צפיתי בסצינת הWW בשתי העונות השונות ובאמת השתמשו בצילומים שונים. מדהים ששמת לב לזה
אני שמח שיש עוד פרקים אבל זו באמת הייתה יכולה להיות דרך מגניבה לאללה לסיים.
קראתי כמה ביקורות על הפרק ואני מופתע מזה שהמבקרים חשבו שהפרק היה חלש. באתר IGN המבקר ממש כותב שצריך לסלוח להם על שהפרק לא היה מדהים כי זה לא באמת פרק פינאלה אלא אמצע העונה. הייתי ככה . על מה לסלוח?!# זה היה מעולה!
באתר בית של הסדרה כתוב קיץ 2013. אין תאריך מדויק. זה פשוט גועל נפש שהם הפסיקו ככה עונה באמצע. כ"כ הרבה אנשים לא יזכו לראות את ההמשך בגלל תאונות דרכים, התקפי לב וכו'. זה לא הוגן.
חחחחחח גם אני חשבתי על זה.
וחשבתי על עוד משהו באותו הקשר: כל שיש יותר הרוגים במדינה מתאונות או כל דבר אחר - כך הסיכוי שלך לזכות בלוטו עולה. כי הלוטו הוא הרי ממוחשב ואם אותם אנשים שממלאים באופן קבוע נהרגים משמע הם לא ממלאים יותר והסיכוי או ההסתברות מתפרסת עכשיו על פחות אנשים שממלאים וכך הסיכוי שלנו לזכות עולה. מה אומרים?
שמצטרפים מכורים חדשים הם בעקרון יחליפו לך את הנהרגים.
אבל הסיכוי לא מבוסס על כמות האנשים שממלאים אלא על ההסתברות לזכות לפי המספרים.
הסיכוי לקבל נגיד 6 מספרים מתוך 45.
סלחו לי שאני מקפיץ דיון שכבר דעך, אבל בטח יקפיצו אותו עוד עשרות פעמים עד הקיץ.
כמה דברים מעניינים שנכתבו בויקיפדיה האנגלית על הסדרה (Breaking Bad)
הדגשתי דברים שמשכו את תשומת ליבי.
ציטוט:
Bryan Cranston has hinted that the series may continue after the season 5 finale, stating "Vince (Gilligan) feels that now we have too much story. We could actually go beyond those 16 episodes. It's not far-fetched. I wouldn't mind visiting that possibility. And this is coming from a guy who doesn't know anything of how the show's going to end. If it doesn't end up in a total apocalypse, who knows? Maybe we could revisit Walter White a year down the road and see where his life has gone. If he's still alive, that is."[52] At Comic-Con 2012, Gilligan addressed the possibility, saying: "I love the idea of it [...] But I have to say that my writers and I intend to tell every bit of story we can tell in this final sixteen. So, at this moment in time, I would say that the odds are a bit remote. If we were [to] – a year or two down the line – think of something else [...], who knows? Your guess is as good as mine at this point."[53] He later clarified in an interview on July 18, 2012, that he has no plans for a film, and that Cranston's remarks are the only thing fueling the speculation.[54] But Gilligan has also hinted at a possible spin-off series focusing on lawyer character Saul Goodman.[54] Cast member Betsy Brandt told TODAY.com that, "[t]here is a big director that would like to direct the last episode as a movie and put it in theaters."[55]
יש סיכוי שהסדרה תמשיך מעבר לעונה חמש. אני רק מקווה שאם יחליטו להמשיך אותה, אז לא יהרסו את הסיום המתוכנן לעונה 5.
יכול להיות שתהיה סדרת פרקים שמתמקדת בעו"ד סול גודמן. זאת חדשה טובה בשבילי. אני מת על הדמות שלו ותמיד רציתי שיקבל יותר זמן מסך.
זה כנראה לא יקרה, אבל יש רמזים שאולי יקרינו את הפרק האחרון כסרט בקולנוע. בכל אופן, הכל אפשרי אז אני לא פוסל את האפשרות. אם אכן יעשו את זה, אני אצפה בו בקולנוע. אני רק מקווה שהסרט יעשה בצורה ראויה.
כמה פרשנויות שקראתי פעם באתר כלשהו שאני לא זוכר את שמו (אני מתייג את זה כספוילר עבור המחמירים):
זהירות - ספויילר!
1. הסרטן של וולטר כנראה יחזור בחצי השני. סצינת האוהלים רומזת על כך. אני מקווה שאתם זוכרים את הסצינה שבה רואים במבט עילי את האוהלים של "חברת ההדברה" מתפשטים ברחבי העיר כמו סרטן. זה כנראה בה להגיד שהעסק של וולטר מתפתח בשלב הזה של הסדרה במהירות כמו סרטן. המטאפורה השניה כנראה באה להגיד שגם הסרטן של וולטר התעורר. יש עוד רמזים על כך בחצי הראשון. לא אפרט עליהם יותר מידי.
2. אני לא יודע איך להתייחס לפרשנות הבאה, כי היא מבוססת על רמזים ממש קלושים. בחצי הראשון של עונה 5 רואים שמארי (גיסתו של וולטר) לובשת חולצה צהובה. זאת למרות שלכל אורך הסדרה היא לובשת רק חולצות סגולות. גאס פרינג נהג ללבוש חולצות צהובות, והוא רצה לפגוע בוולטר. האם זה רמז לכך שמארי תהווה סכנה כלשהי עבור וולטר בחצי השני? מה אתם חושבים?
3. יש סברה מאוד מוצקה, שאני די תומך בה, שוולטר ישתף פעולה עם ה-DEA. וסצינת הפתיחה שראינו בחצי הראשון, היא חלק משיתוף הפעולה הזה שנוצר.
מאוד הגיוני שזה יהיה ההמשך של העונה ויש לזה הרבה צידוקים עלילתיים. האנק אוהב את וולטר, לפחות עד שהוא מגלה את סודו, והוא ירצה לעזור לו לצאת מזה בזול בתנאי שישתף פעולה. האנק פיתח אובססיה לגבי הסם הכחול ולא רק לגבי הייזנברג. סגירת עסקה עם וולטר יכולה להוביל אותו לחיסול כליל של תעשיית המת' לפחות באיזור השיפוט שלו, שלא נדבר על איזורים אחרים בפוטנציה. בנוסף לזה, לכולנו ברור שוולטר וייט הוא בנזונה חולני (אני מקווה שאין לכם בעיה שאני מקלל דמויות בדיוניות מסדרות טלוויזיה) ומניפולטור לא קטן. ברגע שה-DEA יתלבש עליו, אני מאמין שלא תהיה לו בעיה למכור גם את אמא שלו בשביל לצאת מזה בזול. דווקא משום שהוא לא איש פשע מאורגן קלאסי, אין לו את כללי הכבוד האלה של המאפיה ולא יהיה אכפת לו לזמר בחקירות של ה-DEA.
4. הדמות, שמרחף מעליה סימן השאלה הכי כבד, היא ג'סי. כמעט ואין רמזים למה שהולך לקרות לבחור הזה. הוא די נעלם במהלך החצי הראשון למרות שהיה דמות מרכזית לאורך כל העונות. מעניין אותי מה יקרה לו אם החצי השני ימשיך לפי קו העלילה שהצגתי בנקודה הקודמת. האם וולטר ימכור אותו? האם הוא יסדר לו עסקה עם ה-DEA גם כן? (אל תשכחו שלג'סי יש קלף מיקוח מול האנק לאחר שהאנק הכה אותו כמעט למוות באחת העונות). אולי ג'סי בכלל יעלם מהאיזור? קשה לדעת. אני חייב לציין שלג'סי באמת מגיע סוף טוב, ואני אשמח אם הוא יקבל יותר זמן מסך בחצי השני של העונה. תמיד אהבתי את הדמות שלו בסדרה.
בתגובה להודעה מספר 60 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב "מבחינתי אני מוכן לזה שכל פרק..."
לסדרה הזאת גם יש הפקה די גאונית והם יודעים לשווק את הסדרה יפה מאוד לפני פתיחת כל עונה וגם במהלכה, לכן אני חושב שמשתלם להם להפיק לפחות את הפרק האחרון, אם לא כל הפרקים של החצי השני, עבור בתי קולנוע. בנוסף לזה, הסדרה צברה לעצמה קהל מעריצים לא קטן שלא ימנע מלרכוש כרטיס לפרק איכותי באורך של סרט מלא. וכל זה בלי להזכיר שההפקה עצמה מאוד יקרה ומושקעת שמתאימה להפוך לסרט קיץ טיפוסי, שמושך אליו הרבה אנשים שרואים בסרטי קיץ כבילוי ראוי בתקופה זו. לדעתי יש להם את כל האמצעים וההצדקות להפוך את זה לסרט קולנוע.
מה שכן, יוזמה כזאת עלולה להפוך לכישלון טוטלי. כמה שזה קשה ליצור סרט איכותי - עוד יותר קשה לעשות המרה של סדרה איכותית לסרט כזה. הבמאי צריך לשים לב להרבה ניואנסים כדי לא לחרבן את התוצר הסופי.
עריכה: כשאני חושב על זה, הייתי מוכן שכל סדרת טלוויזיה תשודר בקולנוע תמורת תשלום משתלם. למשל אם היתה אפשרות לקנות מנוי לסדרה לעונה שלמה תמורת מחיר מוזל, זה היה יכול להיות אדיר. אני באופן אישי הייתי מוכן לקנות מנויים לסדרות ממש טובות כמו שובר שורות, הסמויה, הסופרנוס. בהתחשב שאני לא צרכן כבד של טלוויזיה, ואני לא רואה יותר מידי סדרות, אז אני מאמין שהיה לי יותר משתלם לרכוש מנויים כאלה מאשר מנוי להוט/יס. זה עסק שכולם יוצאים שמחים מימנו, חברות הפצה של קולנוע, בתי קולנוע, צופים, אבל לא חברות התקשורת.
אף פעם לא הבנתי למה הפקות הולכות עם הראש בקיר, כאשר הן יכולות להפיץ את היצירות שלהן בלי שהן יפסידו שום דבר ובסופו של דבר כולנו נצא מבסוטים מהעסק הזה, אולי אפילו ההפקות יהיו קצת יותר עשירות בזכות השיטה הזאת.
נערך לאחרונה ע"י Vladin בתאריך 02-11-2012 בשעה 03:07.