19-07-2012, 13:23
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
לא נראה לי שירדת לעומקם של דברים
מה זה משנה אם הוא העמיד מכונות יריה, או יורה עם צלפים? טיראניה זו צורת שלטון ששולטת בגוף. במקרה הזה ה"גוף" - סוריה ואזרחיה - מגוון יחסית, מפולג יחסית, מאובן מאוד וחי כבר נצח נצחים תחת שלטון מדכא המטפטף יום ולילה מסרים של אלימות (כלפי האזרחים, וכאילו בשם האזרחים כלפי השכנים). שלטון כזה יכול לדאוג שכל האיברים יתפקדו תוך שהוא מבצע פעולות שוטפות של "מקל וגזר". במקרה וישנה "דלקת" שהתפרצה למרות הרפואה המונעת - הוא מרכז מאמץ ומטפל בה. גם בכוח, אבל גם ע"י הכחשה והסתרת עצם קיומה.
עכשיו כל הגוף מודלק. כל האיברים חולים והוא מצוי תחת מתקפות שונות, ומכל הכיוונים. היכולת של מרכז הבקרה לטפל בדלקות הולכת ופוחתת מאחר ואפילו אמצעי השינוע של נוגדנים, כדוריות לבנות ושאר "לוחמים" נפגעת. החל מאתמול גם ברור שמרכז השליטה עצמו תחת התקפה.
מסקנה? קריסת מערכות היא עניין של זמן.
* כמובן שתמיד יש יוצאי דופן וניסים. הלוואי וזה מה שיקרה, אבל לא נראה לי שזה מה שיקרה במקרה הזה. כל הנתונים הם נגד השרדות משטר אסד.
תחשוב שניה על איש השביח'ה, הקצין בגדוד חי"ר בחומס או איש משטרה חשאית זו או אחרת: הוא פועל, ומבצע מעשי אלימות ודיכוי, תוך ידיעה כי "יש לו גב". זה אומר שיש לו משכורת, יש לו גב משפטי, יש לו אספקה ויש לו פיקוד. פתאום אתמול הוא שומע שחצי פיקוד נמחק, ועוד במקום הכי בטוח שלו, שום מקום אינו בטוח יותר ובכלל לא בטוח מה יקרה מחר. זוכר מה קורה בסרטים ההוליוודיים כשחומת העיר נפרצת? כולם זורקים כל דבר כבד, נוטשים עמדות ובורחים. בעצם למה סרטים? תזכיר לי כמה שעות לקח לכל צד"ל המפואר להפוך לפליטים?
|