11-07-2005, 00:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
קצת סדר (2)
חבר'ה...
עשיתם בלאגן מטורף... למה לסבך סתם?
איכות תמונה:
גם הניקון וגם הקאנון מייצרות תמונות טובות יותר, ממה שאתם מסוגלים לתפוס (בטח שעם הציוד שיש לכם כיום). מספיק לדבר על צבעים אנמיים או "מוכנים" של ניקון וקאנון. זה לא רלוונטי, ומספיק להסתכל באשכול "עצור! אתה נשנש!!" שפתחתי פה אתמול (התמונות של החתולה שלי) בשביל לראות שאין אנמיה בכלל בחיישן של D70 אם מפרגנים מעט (מאוד) ברוויה.
אופטיקה:
בניגוד למה שאולג הציג (ואני לא בדקתי את דבריו לכן אניח שהם מדוייקים), קאנון בונים את העדשות שלהם בצורה שונה. לניקון יש מנוע מובנה בגוף המצלמה, בעוד שלקאנון אין מנוע כזה, והוא נמצא בתוך כל עדשה (המנוע של ה Auto Focus כמובן). לכן העדשות יקרות יותר בקאנון.
כמובן, שיש הבדלים לכאן ולכאן ברמת הליטוש, והאיכות של עדשות שתי החברות, אבל בגדול (וזה לא צריך להיות שיקול לקניה) שתי החברות מייצרות עדשות מצויינות, מה גם שתאכלס, ושוב אני סותר את אולג, גם ככה אנחנו קונים לרוב עדשות צד שלישי... כי מה לעשות...
חיישן:
אני לא רוצה להרחיב את הבילבול על החיישנים של ניקון וקאנון, ואני לא רוצה לראות יותר השוואות בינהם. חאלס! זה גדול יותר מכולכם, וההשוואות בינהם, זה בדיוק מה שכתבתי בהודעה שלי למעלה:
"האיכות האופטית זהה מבחינתך, ומלבד כמה מדענים בעמק הסיליקון שמודדים דברים מטורפים, זה באמת לא משנה לאף אחד" (טוב, זה נכתב על עדשות, אבל זה בהחלט אותו הדבר בנוגע לחיישנים).
ההבדל בקרופ פאקטור הוא חיסרון לקאנון, בעוד שהייתרון כבייכול בחיישן 8 מ"פ לעומת 6 מ"פ שולי וזניח, בשביל העבודה שלנו (אלא אם אתם מדפיסים דרך קבע בגודל מטר על מטר וחצי.
קצת היסטוריה:
ניקון שלטו בתחום הצילום באופן בלעדי עד לפני עשור.
קאנון היו חברה קטנה, שתפסה את ניקון רדומים על המשמרת, ודחפה לכל הצלמים הגדולים את המצלמות שלהם, והעדשות האיכותיות שלהם, במחירים נמוכים מאוד. הם אשכרה הלכו לצלמים והכריחו אותם לצלם בציוד שלהם. התמונות שהראה לנו craish1 מפורסמות מאוד (יש שמועה, אגב, שאומרת שהן צולמו במצלמת ניקון) וזו התוצאה של דחיפת המוצרים של קאנון בשוק המקצועי.
כיום קאנון היא חברה גדולה הרבה יותר מניקון. תחום המוצרים שלה כולל מדפסות, סורקים ושאר ציוד הקפי שקשור בישירין ובעקיפין לצילום, בעוד שניקון מייצרים אך ורק ציוד צילום (גופים ועדשות).
הסיבה שניקון לא מוציאים מצלמה כתגובה לכל מצלמה שיוצאת לקאנון, היא כלכלית בלבד. לקאנון יש אפשרות להוציא יותר דגמים (גם גופים וגם עדשות) חדשים. מצד שני, ניקון לא פראיירים. למעשה, ה 350 היתה אמורה להיות תשובה מוחצת ל D70 של ניקון.
בפועל... יש שיאמרו (ואני לא תופס עמדה פה) שה D70 של ניקון עדיין עולה על ה 350 בלא מעט תחומים (להזכירכם, קאנון יצאו עם ה 300D לפני ה D70).
ולסיכום:
אישית, לא נראה לי נכון להשקיע עוד 150 יורו (אגב חבר'ה, שימו לב שיורו זה איזה 5.5 שקל אם לא יותר... זה לא מעט כסף!) בשביל מצלמה שעושה עבודה דומה (אם לא זהה, שלא לדבר על נחותה בתחומים מסויימים).
מילא ההבדל היה בין ה 350D ל 20D, הייתי אומר יאללה, עוד 150 יורו בשביל 20D נשמע מעולה, כי ה 20D ממש מתחילה להתקרב לתחום המקצועיות... אבל בשביל ההבדלים הזניחים האלה?
חבל. סוללה, כרטיס זיכרון וקורא כרטיסים בהחלט יכולים לעזור יותר.
זו דעתי האישית בלבד.
וכפי שסיכמתי בפעם שעברה - לא משנה מה את בוחרת - את בוחרת נכון (אם את בוחרת בניקון, כמובן )
|