|
08-07-2012, 01:11
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.12
|
|
בתגובה להודעה מספר 109 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "שלילת הטבות זה דבר אחד [נכון] וקנסות זה דבר אחר [ולא נכון]"
פלסנר התעקש על שניהם, אבל סה"כ אנחנו כתבנו דברים דומים, ומסכימים פרט להערכות שונות לסיכוי/סיכון.
ובדיעבד, לדעתי מארגני ההפגנה ממאהל הפריירים איבדו שליטה על ההפגנה והיא הונהגה ע"י אנשים ציוניים.לא אומר שהכל היה ורוד ושושנים אבל שים לב:
"התייצבו ראשי מערכת הביטחון לשעבר לצד המפגינים, ודרשו מראש הממשלה, בנימין נתניהו, והמשנה שלו, שאול מופז, שוויון בנטל ושירות צבאי לכולם. "משהו רקוב במנהיגות שלנו", אמר ראש השב"כ לשעבר,יובל דיסקין, שקרא לשוב לערכים שאיפיינו את המדינה בראשית דרכה. יחד עמו, הגיעו למחות בכירים רבים במערכת הביטחון לשעבר, בהם גבי אשכנזי, עמוס ידלין ומשה קפלינסקי. הרמטכ"ל לשעבר אף עלה לבמה באופן מפתיע"
שים לב שאין קריאה להתפטרות של נתניהו, אלא קריאה לטיפול על ידו בדרך שבה אני בסה"כ תומך (ולדעתי גם חלק גדול מציבור המשרתים, אך אין לי נתונים).
"בדרך לרחבת המוזיאון, קראו המוחים לראש הממשלה "להתעורר" ולשר הביטחון,אהוד ברק, "לעמוד בהבטחותיו"."
שוב, אין קריאה לסוף הממשלה כמו קיץ קודם והפגנות האנרכיסטים.
איציק שמולי, יו"ר התאחדות הסטודנטים, הכריז כי "הגיעה שעת ההכרעה של ראש הממשלה. זו הזדמנות נדירה שלא ניתנת לכל אישיות פוליטית, אבל אתה קיבלת אותה ואני שואל אותך כאן - האם תיזכר בספרי ההיסטוריה של מדינת ישראל כעוד פוליטיקאי או כמנהיג".
כנ"ל
ואפילו ימות המשיח, לא האמנתי למה שעייני רואות, תראה למי נתנו במה:
"אנט חאסכייה, "הנציגה היחידה מהציבור הערבי", כהגדרתה, זכתה לתשואות רבות מהקהל כשאמרה כי "אנחנו לא רוצים הטבות, רוצים לשרת שווה בשווה. דו-קיום תרתי משמע. אני קוראת לערביי ישראל - צאו מהגטו שלכם, צאו לרחובות והפגינו, תפסיקו להיות קול דומם, עם ממורמר ומקופח. יש לכם הזדמנות למחות על האפליה והגזענות. אל תקשיבו לחברי הכנסת הערבים, הם מובילים אתכם לתהום. שאו בנטל"."
שים לב איזה אישים לקחו חלק ובכך ייצרו אווירה א-ניפית להפגנה.
"לבד מהם, לקחו חלק בהפגנה פוליטיקאים נוספים, בכירי צבא לשעבר וחברי תנועות ציבוריות מהימין והשמאל, בהם הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ - שהודיע לפני האירוע על פרישתו מקדימה - והאלופים במיל' דני רוטשילד ומשה קפלינסקי. חברי הכנסת יואל חסון, רחל אדטו, נחמן שי, ישראל חסון ואריה ביבי (קדימה) השתתפו אף הם באירוע, וכן עומרי שרון וראש עיריית תל אביב, רון חולדאי."
נראה שההפגנה הייתה פגישת מחזור של כל מיני פוליטיקאים ופוליטיקאים לעתיד...
מכאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4252329,00.html
אבל תכלס ההוכחה הניצחת שזוהי אינה הפגנת האנרכיסטים נמצאת כאן:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4252410,00.html
|
|