31-05-2012, 13:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
הפרסום יעבור צנזורה.
|
זה בכלל לא מרשים אותי. ראה זאת כתגובה גם לדבריך לענקמן למעלה:
הצנזורה כבר אישרה דברים לפרסום דברים שכן יש בהם סיכון, ושאין בהם עניין ציבורי, בניגוד לפרסום המקורי של בלאו, לדוגמה. אני מעריך שזה לא בכוונה, אלא מתוך חוסר ידיעה וחוסר הבנה מוחלט. מדובר בגוף קטן, שצריך לאשר את כל הידיעות בכל נושא, בלי שהוא מבין בכולם, וככל הנראה, לא פונה לגופים הרלבנטיים כדי לקבל מהם הסבר על ההשלכות של הפרסומים. מחליטין על דעת עצמם, בלי שיש להם מושג. ייפי יאי!
ציטוט:
סידור קרוב קיים בארכיון צה"ל לגבי בכירים לשעבר, ששומרים שם חומר מסווג אישי שלהם. אינני יודע מהם הנהלים (נאמר, האם קב"טים של מחליפיהם רשאים לעיין בחומר), ומובן ששם הבעיה קטנה יותר כי הם היו רשאים לעיין (ולחבר..) את המסמכים האלו בעבר.
|
נכון, אבל לא ידוע לי שיש את ההגנה הפנימית שהצעת, וממילא זה רק לבכירים. האם אני יכול לקבל שירות כזה מארכיון צה"ל?
ציטוט:
ובכל מיקרה, גם במצב הנוכחי יש בעייתיות:
עיתון א': שר הביטחון שיקר בפרשת הרפז
שר הביטחון: דיבה! תוכיח! אבל תזכור שמסמך שתביא חייב להיות בלמ"ס, אחרת נתבע אותך על פגיעה בבטחון המדינה!
עיתון א': >?*&^^$%$!@~
|
אתה משכנע את המשוכנעים. הרי אני מסכים שהמצב הזה בעייתי וכך כתבתי לענקמן (לפניך!). אלא שהצנזורה ותפקודה רחוקים מאוד מלספק אותי.
יש כאן דילמה גדולה שאי-אפשר, לע"ד, לתת לה פיתרון מושלם. העיתונאים כן יצטרכו גישה למידע מסווג, שמודלף אליהם בניגוד לחוק, ובית המשפט יצטרך 'לוותר להם' אם הערך העיתונאי-ציבורי של הפרסום עולה על הסיכון במידה משמעותית. הבעיה היא שבית המשפט נותן לעיתונאים משקל הרבה יותר גבוה ביחס לביטחון מאשר כפי שראוי להיות (שוב, לדעתי). מעבר לכך, לדעתי העיתונאים צריכים להסתפק רק במידע הספציפי שנחוץ להם לצורך התחקיר, ולהיות אקסטרה-זהירים. כמו שאם חייל או שוטר יירה במישהו בטעות, הוא עדיין יכול לעמוד לדין ולהיות מורשע (לדוגמה, בגלל רשלנות), לדעתי כך צריך להיות עם עיתונאים - אם עיתונאי ינסה לפרסם מידע מסווג, ויסתבר שאין בו שום ערך לציבור - הוא צריך לשבת בתא הצמוד לחייל שירה מתוך רשלנות. פטור גורף "כי אני עיתונאי" לחלוטין לא מקובל עלי.
|