04-06-2012, 19:08
|
|
|
חבר מתאריך: 25.04.12
|
|
הצד היהודי הוא שזה שחשוב לליבי.
זה לא נותן לי זכות להתעלם מכך שיש גם צד אחר, ולא כולו מורכב מטרוריסטים.
כשהייתי צעיר יותר, בית הספר שלי ערך מפגשים בנינו לבין תלמידים ערבים ישראלים ועם המורים שלהם שעד היום מלווים אותנו בפרויקטים שונים (לרוב בהקשר של לימודי השפה הערבית או נושאים אקולוגים), ויוצא לך לפגוש אנשים שאין לך אינטרקציה איתם ואתה מבין שגם להם יש חששות, וגם הם מרגישים שאין להם אופציות קידום. נכון, החברה הערבית היא חברה פחות מתקדמת, חברה שעוברת שינויים לאט יותר. אבל זו חברה שמבינה לפחות מתי טוב לה, ומתי מישהו מגביל אותה ומפריע לה להתקדם. אני חושב שמעולם לא נתנו הזדמנות אמיתית לחיות עם הסוג השני של אזרחי ישראל, שום אינטרקציה יומיומית, אנחנו לומדים בנפרד, חיים בנפרד, כל אלה דברים שיוצרים עוינות. במקום להתקדם הלאה, אנחנו מתעקשים להישאר מאחור ורק להמשיך עם הרוורס.
לדעתי ישראל לא תוכל להיות לעולם מדינה עם ביטחון ועם כלכלה, כל עוד החברה שלה בשסעים כל כך עמוקים, ללא שיווין אמיתי ולא רק בין ערבים ליהודים, אלא גם בין יהודים לחרדים. אם אנחנו שומרים על הצורך הבסיסי שלנו להיות מדינה יהודית, אני מצפה מהמדינה שלי לשמור על מרבית הצרכים הבסיסיים של הערבים והחרדים, ולקדם אותם ולשלב אותם בחברה הישראלית המודרנית - ויודע מה, אפילו אם הצד השני לא מעוניין.
לעשות כמו שעשה אטאטורק, הוא כפה על המדינה שלו להיות מודרנית, הוא כפה על האנשים לאמץ תרבות אירופאית ושפה אירופאית, הוא כפה על האנשים לנהוג לפי החוק הממלכתי ולהשתלב באוכלוסיה מאוחדת וצודקת. אתה יודע מה, כשאני תמכתי בליכוד עם שרון ועם ביבי, אני באמת חשבתי שזה יכול לקרות, שמנהיג יקח יוזמה ויכפה אחדות על המדינה, אבל הסחטנות הפוליטית כל כך חזקה שאני מרגיש לנכון שלא לתמוך עוד במפלגות הימין-מרכז ולהעדיף את העבודה. אני מתנצל שזה חרג מהדיון, אבל הייתי חייב לתת תמונה כוללת לקו מחשבה שלי.