05-05-2012, 20:32
|
מנהל פורום מילואים (במיל.)
|
|
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 4,003
|
|
בצק לפיצה של ג'יימי אוליבר
בד"כ אני חסיד קטן מאוד של תכניות בישול ושל טבחים שהם גם סלבים, אבל במקרה הזה מדובר במתכון שהוא פשוט מעולה.
הכנתי פעמיים בצק לפיצה לפי המתכון הזה, ואין לי ספק שזה אחד המוצלחים בהם נתקלתי.
למתכון באתר של ג'יימי אוליבר
המתכון, בהתאמות קלות שלי (מניב שתי פיצות משפחתיות):
המצרכים:
400 גרם קמח לפיצה ופוקצ'ה (ניתן להמיר בקמח לחם לבן)
100 גרם סולת
כפית מלח
כפית שמרים יבשים
כף סוכר חום
שתי כפות שמן זית
325 מ"ל מים חמימים
הוראות הכנה:
מנפים את הקמח לקערה גדולה. מוסיפים את הסולת ואת המלח ומערבבים היטב.
מוזגים את המים לקערית נפרדת. מוסיפים את השמרים ומערבבים בעדינות עד להמסתם במים. מוסיפים גם את הסוכר ומערבבים. שופכים את השמן לקעירת, מערבבים קלות ומניחים לחמש דקות.
יוצרים גומה במרכז הקמח. שופכים לתוכה את התערובת המים והשמרים ומערבבים, עד שמתקבלת עיסה אחידה ודביקה מאוד.
מקמחים היטב את הידיים ו"לשים" את הבצק, ע"י משיכת הדפנות שלו למרכז שוב ושוב, במשך כשלוש דקות. הבצק יהיה דביק מאוד ולא נוח לעיבוד - לא להיבהל.
מכסים את הקערה במגבת לחה או בניילון ומניחים לתפיחה, במשך כשעה.
בזמן התפיחה מחממים תנור ובו אבן אפייה לחום של 250 מעלות ומכינים את הרוטב ואת התוספות.
לאחר כשעה, מניחים את הבצק על משטח מקומח. הבצק יהיה מוצק בהרבה, אבל עדיין מעט דביק.
חוצים את הבצק לשני חצאים שווים. מקמחים את הידיים ומותחים את החצי הראשון למלבן (או עיגול) בגודל הרצוי. ניתן להיעזר במערוך מקומח. בזמן זה, החצי השני מכוסה במגבת לחה או בניילון.
מניחים את הבצק על תבנית או מרדה המכוסה בנייר אפייה. בעזרת מזלג דוקרים את הבצק על פניו.
מכניסים לתנור ואופים במשך כחמש דקות, ללא תוספות או גבינה, על מנת לייבש את הבצק.
מוציאים את הבצק, מורחים את הרוטב, מוסיפים תוספות וגבינה ומחזירים לתנור. אופים עד שהגבינה מקבלת גוון חום-זהוב.
זהו! מוציאים מהתנור, ממתינים קצת שהפיצה תתקרר וזוללים
|