30-01-2012, 21:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי rocketman25
יכולה היא יכולה, אבל האם יש לה סיבה לעשות את זה?
לא הייתי משווה התנהגות של שליטים ערביים אחרים בעבר הקרוב (סדאם למשל) שיכלו וגם פעלו. אני לא מכיר שאיפות טריטוריאליות סעודיות כמו שהיו לסדאם למשל, או סיבה פתאום אחרי 80 שנות שקט לפתוח במלחמה דווקא עם ישראל.
|
כתבתי הודעה והיא נמחקה לי בטעות, כך שאכתוב בקצרה:
א. כל העניין הוא שהעיסוק הוא ביכולת של סעודיה ולא בכוונותיה.
כשארה"ב מתחייבת לשמור על "היתרון האיכותי" של ישראל הכוונה היא ליכולות של הצדדים, ולא לפוצי-מוצי שהיא תעשה לשכנותיה של ישראל בתקווה שזה יעזור לישראל. העיסוק הוא ביכולות.
ב. LISAHY התייחס למעלה לדבר - בשכונתנו, במיוחד בתקופה הזו, היום כך ומחר אחרת:
זמן רב פעל צינור הגז ממצרים בסדר גמור, והנה פתאום הוא עולה בלהבות 11 פעמים בתוך שנה.
היום כך ומחר אחרת. אתה מתחייב שמחר יהיה כמו היום? ואפילו אם אתה מתחייב, למי תעזור ההתחייבות אם יסתבר שטעית?
ג. כתבתי למעלה, ואני נאלץ לחזור על כך שוב, שסעודיה היא המקור בה"א הידיעה של האסלאם הפונדמנטליסטי היום, והיא המממנת העיקרית של הטרור האסלאמי בעולם. אתה לא רואה סיבה לסעודיה לתקוף את ארה"ב (או את 'המערב, או אותנו)? הסתכל שוב.
סעודיה נמצאת במתח חריץ ומתמשך בין 'כניעה' למערב לבין אימוץ טוטאלי של האסלאם היסודני, ובתוך כך המאבק נגד המערב והטרור נגדו. היא נמצאת במצב בלתי-יציב לחלוטין, שיכול להשתנות בכך רגע.
מי יירש את עבדאללה (בן 87) לאחר מותו? מה תהיה עמדתו בעניין? ואפילו אם יתמוך בהמשך הסטטוס-קוו, מי אומר שתהיה לו העוצמה לשמור על שאר המערכת בתלם? כבר פגשנו יורשים שלא הצליחו להפחיד ולשלוט כמו אבותיהם.
|