29-01-2012, 17:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.03.10
|
|
אשתי קיבלה אותו כגור, זאת כיוון שאחת המגדלות הידועות בתחום (הבעלים של האלופה הכי מעוטרת בעשרים השנים האחרונות מתוך הגזע הזה) חברה של אבא של הגברת. צל היה גור "דפוק" - קטן פיזית, עם קמט בזנב ומבנה גוף לא פורטי. הסבר מדוע - למטה. בכל מקרה, בתור גור "דפוק" לא היה לו ערך מכירתי כך שהמגדלת המכובדת נתנה אותו לגברת כדי שיהיה חיית מחמד.
רק שהגברת לא ראתה גור "דפוק" אלא כלב עם אישיות מלבבת, מרץ רב ויכולת למידה מרשימה... והיא הפכה אותו לכלב שירות. אם לא ראית את האשכול בנושא, תגיד ואתן לינק (מותר להשוויץ קצת באשתי, לא? ). בעוד ארבעת אחיו לשגר גדלים ככלבים לתחרויות יופי, הוא גדל ככלב לתפארת.
כל ארבעת האחים, אגב, שלושה זכרים ונקבה, התבררו בסוף כ"פסולים" על בסיס פגמים גנטיים כאלה ואחרים ובדרך גם עם אופי מחורבן. יצא שהגור שהיה הכי "דפוק" מהשגר יצא מלך...
אגב, תגובות נזעמות לכך שאובמה לקח פורטי ולא כלב ממכלאה (וזה אכן רע לדעתי) תמצא לא מעט דווקא בקהילת מגדלי הפורטים... זו קהילה שרואה את עצמה די "אקסקלוסיבית" (מה שאומר הרבה סנוביזם, הרבה כסף, הרבה אנשים דפוקים) ומטריד אותם מאוד שכל אותם "מתלהבים" שרוצים כלב כמו ה-"אובמה-דוג" לא יקפידו על "בקרת איכות" ויאפשרו לכלבים לא ראויים להתרבות או גרוע מכך... ירבו אותם עם כלבים שאינם פורטים!
ובנקודה זו צריך להסביר שהפורטים, כגזע, נמצאים בנקודת שבר גנטית. בכל ארה"ב יש משהו כמו 10,000 פרטים, אולי פחות. הריבוי במשך ארבעים השנה האחרונות היה מאוד סלקטיבי, מה שהקטין מאוד את השונות הגנטית וצמצמם מאוד את מאגר הגנים. לפורטים כגזע יש היום הרבה מחלות גנטיות, נטייה לבעיות עצם (ביחוד באגן), מחלות דם, פגעים פיזיים (זנב עקום כמו במקרה של צל, רגליים עקומות, עמוד שדרה שקוע) ורמה גוברת והולכת של עקרות (תוצא קלאסי של ריבוי פנימי). לדעתי גישת הריבוי הרווחת היום על ידי מגדלים בארה"ב - שאם הכלב לא סביר שיזכה בתחרות של מועדון מגדלי הפורטים האמריקני צריך לסרס\לעקר - תמשיך להחמיר את המצב...
אישית, אגב, אני קיבוצניק, מעולם עד צל לא היה לי כלב גזעי (אם כי על כמה מהכלבים שלי ניתן היה לומר שיש בהם כל כך הרבה גזעים שהם בטוח גזעיים ) ואני מוכרח לציין... כלבים מעורבים שווים יותר