17-11-2011, 16:24
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.07.04
|
|
מכינה בטכניון/מעבר בין פקולטות - התייעצות
היי, שלום לכולם.
היום עשיתי לעצמי איזה יום טיול בטכניון לברר קצת מה האפשרויות שעומדות בפניי.
אני אתחיל בזה שאני אגיד שאני רוצה ללמוד מדעי המחשב, כמה שיותר מהר נראה לי ככה עדיף (למרות שלא לחוץ)
הציונים שלי לא הכי טובים אבל גם לא כל כך רעים
מתמטיקה 5יח' - 87
אנגלית 5יח' - 85
פיזיקה 5 יח' - 83
מדעי המחשב - 5יח' - 82
ע"ג בתכנון ותכנות מערכות 5 יח' - 85
פסיכומטרי - 660
בבדיקה שעשיתי באתר של הטכניון, הסכם שלי עומד כמעט על 82, כשלמדעי המחשב צריך 89 (לפי מה שאמרו לי בייעוץ)
הם הביאו לי 2 אופציות:
1. ללכת לעשות מכינה - אם אני מעיף מתמטיקה, אנגלית ופיזיקה בציון 95 (כן בטח..) אני עומד בסכם הנדרש ואין בעיות. נכון שזה לא כל כך ריאלי, אבל אם אני משפר לפני זה פסיכומטרי אפילו לציון 700 זה מאוד יכול להקל עליי
2. האופציה השנייה, שבגללה אני כותב את ההודעה הזאת ורציתי לראות אם יש מישהו מכם עם ניסיון בעיניין שיכול לעזור, היא ללכת לפקולטה אחרת להנדסה שבה אני עומד בדרישות, ולעשות סוג של אפיק מעבר אחרי סמסטר אחד למדעי המחשב כשאני צריך לעמוד בדרישות של 3 קורסים שאצטרך להגביר לרמה של מדעי המחשב בציון ממוצע של 80. נכון, אני בטוח שזה קשה אבל לא לא אפשרי..
מה שכן, אני מפספס קורס אחד (לפחות?) במדעי המחשב שאותו אני אצטרך להשלים תו"כ.
אני מתאר לעצמי שהתואר בנוי בצורת פירדמידה שהחומר החדש נשען על חומר נלמד. אם אני מגיע לסמסטר השני במדעי המחשב כשחסר לי קורס אחד זה לא יכול להקשות עליי מאוד אחר כך? מה גם שהקורסים שהם דורשים בשביל המעבר זה לא הרמה המקסימלית או אפילו הרמה שלומדים באותו הזמן במדעי המחשב.
מישהו מכם יודע על מה אני מדבר, עשה את זה ויכול להמליץ לי מה לעשות
אם אני אתחיל מכינה ופסיכומטרי, אני אתחיל ללמוד בתכלס רק במרץ שנה הבאה אולי, כשבמצב הזה אני יכול להתחיל כבר במרץ הקרוב בלי שום דבר נוסף שאני צריך לעשות
אני מקווה שהייתי מובן, או שאתם מצליחים להיכנס לראש שלי
תודה רבה,
נאור.
|