16-11-2011, 13:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.07.05
|
|
אוקיי.. קודם כל פרש זה לא פייסבוק, ולמשתמשים כאן בפורום (שהם לא כ"כ רבים בסופו של דבר) לוקח זמן לענות. אני אישית לא הגבתי אתמול כי היה לי הרבה מה להגיד ורציתי להשקיע בתגובה. הייתי יכולה פשוט להגיב לך "יפה\מכוער", אבל זה לא באמת יעזור לך ללמוד או להשתפר נכון?
אין צורך לקחת את זה אישי. [=
פחות התחברתי לתמונות. לפני שקראתי את מה שכתבת הייתי בטוחה שזה צולם בארץ, אני אישית לא רואה את ההבדל ואני חושבת שאנשים כאלה אפשר למצוא גם כאן.
הדמויות שבחרת לצלם לא נראות מעניינות במיוחד, הן לא עושות משהו "שונה" שמושך תשומת לב וזה גורם לי לשאול את עצמי למה בחרת לצלם דווקא אותן. לא שזה רע בהכרח, אפשר לצלם פורטרט של כל אחד ולגרום לו להראות יותר מעניין.
1.קודם כל, התמונה השניה בסט נראית לי לא חדה מספיק, הייתי מעלה את מהירות התריס, וזה גם היה מכהה לך את התמונה שלך, כי היא גם ככה חשופה יתר על המידה לדעתי.
2.הדבר שהכי מעניין בפורטרטים שלך הוא הפנים של האנשים, ולא הרקע, לכן במידה וזה אפשרי הייתי מתקרבת מעט יותר או מצלמת בזום גדול יותר. זה היה חותך לך מהרקע שהוא גם ככה לא תורם כאן בכלום.
3. קומפוזיציה- כל הפריימים כאן מאוד ממורכזים. במקומך הייתי מנסה לחשוב על מיקום אחר קצת של האנשים בתמונות כדי לעורר יותר עניין. לדוגמה: אם דמות מסתכלת ימינה, למקם אותה בצד השמאלי של התמונה, זה יתן לה יותר מרווח ל"בהייה", ולא ירגיש כאילו היא בוהה במסגרת.
4. לצלם אנשים על רקע בהיר או מלפני מקור אור כלשהו, יביא אותך למצב שהדמות תהיה כהה והרקע יהיה שרוף ויאבד פרטים, זה למה תמיד אומרים למי שמצלם "אל תצלם מול השמש!" . לפעמים זה דווקא מגניב ומעניין, אבל לא כאן. הייתי במקומך מחפשת מקום אחר שאפשר לצלם ממנו את האנשים, ומחכה עד שהם יסתכלו לכיוון שלך. שים לב שאת התמונה הראשונה צילמת כשמאחוריה יש רקע כהה, ומבחינה טכנית היא פשוט נראית יותר טוב.
5. עריכה קלה בפוטושופ לשיפור חדות\ צבעים\ ניגודיות הייתה עוזרת לך ליצור יותר עניין. לקחתי את התמונה החמישית שלך וקצת שיחקתי איתה. אמנם קצת הגזמתי עם העריכה לדעתי, אבל אני עדין חושבת שזה נראה יותר טוב. זה יעזור לך ליצור תמונות מעניינות עד שתלמד ליצור את האפקט הזה בצורה "אמיתית" בעזרת תאורה. יש כל מיני מדריכים לעריכה ממחושבת של צילומים בפורום, ממליצה לחפש בארכיון (באופן כללי מומלץ לבדוק מה יש שם, לא רק בנושא של עריכה).