02-11-2011, 22:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
|
|
טוב, אז כפי שהבטחתי - רשמים.
נתחיל בזה שאיבדתי את הפלאפון בדרך באוטובוס... הפקידה ברבנות הייתה ממש נחמדה וניסתה לעזור לי עם
טלפונים אל הטלפון האבוד ולאגד (שם עדיין לא היה אף אחד).
המדריכה הייתה הרבנית שקיבלה אותנו ברישום - אישה מאד חמה חייכנית ומלאת הומור, שכבר אז עשתה
רושם חיובי. היום נפתח בהקראת שמות + תאריך החתונה (היינו קבוצה של 20 בנות) ואז התחילה ההדרכה
שחולקה ל-2. בחלק הראשון היו הסברים על חינה, הפרשת חלה, הדלקת נרות והחופה עצמה - מה אומר כל
חלק בטקס ונסיון לחבר אותנו לצד הרוחני יותר. באופן כללי היה הרבה מאד דיבור רוחני-יהודי (לא תמיד
התחברתי, אבל היה מעניין). אחרי החלק הזה הייתה הפסקה. בתחילת היום גם נשאלנו מי מביאה רב חיצוני,
והוסבר שבנות כאלה (ובהן גם אני) מקבלות בסוף היום כתובה, העתק כתובה ומכתב לרב, אותם צריך לאחר
החתונה להחזיר לרבנות לשם קבלת תעודת נישואין (לא את הכתובה, אלא רק ההעתק). בנות שהרב הוא רב
הרבנות - הרב מגיע לחופה עם הכתובה וגם מחזיר הכל לרבנות, אלא אם רוצים כתובה משודרגת (קצת יותר
מהודרת) שעולה 90 ש"ח, ואז קונים אותה ומביאים בעצמנו. אני ויתרתי על הכתובה המהודרת.
אחרי החלק הראשון - 15 דקות הפסקה. ירדתי למטה, לשבת בחוץ עם עוד שלוש בנות, והחלפנו חוויות על
קניית הנעליים, מדידת השמלה והתכנונים על סלון (אין לי כאלה). באופן כללי הבנתי שאני מאד צנועה ביחס
להפקות שעושות אחרות...
אחרי ההפסקה החלק השני - בו הוסבר על הלכות נידה, טומאה וטהרת המשפחה. שוב - לא חידשו לי דבר.
בשלב די מוקדם דובר על היותי סטודנטית נצחית ביני לבין אחת הבנות, הרבנית קלטה ושאלה למה - אז עניתי
שעשיתי דוקטורט בביולוגיה. מאותו רגע - כל מה שהיה נסיון כלשהו לקשר למדע, אני הייתי הכתובת... לפחות
הרבנית לא דיברה שטויות מוחלטות...
בשעה 12 הכל הסתיים - החתימו אותנו על טופס נוכחות, קיבלנו ערכת הפתעות עם סדר הדלקת נרות, סדר
הפרשת חלה, ערכת הכתובה ופתק למקווה. יצאתי למסע בעקבות הפלאפון האבוד - מחר הוא יימשך
בירושלים...
|