28-10-2011, 08:57
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang
הצי מתכוון להחליף את המשטחים לעמידים יותר. בניסוים האחרונים גם ראינו שזה בדיוק מה שקרה.
כן, זו דרך להציג את הדברים בשיטת "ביל", אבל זה ממש לא כך.
הצי האמריקאי מתכוון להחליף את ספינות הסער הישנות מדגם Tarawa ו Wasp בדגם חדש שיקרא America ממנו יבנו 12 ספינות אשר יאכלסו כל אחת כ 10-12 מטוסי F-35B + מסוקים + אוספרי.
הספינות נימצאות בהליכי בניה, הראשונה (LHA-6) צפויה להמסר לצי ב 2013.
ציפוי סיפון הספינות מהדגם החדש יהיה עשוי מחומר חדש, מודרני, קל לתחזוקה ועמיד יותר לחום ושאר פגעי טבע שניקרא Thermion, מין הסתם הוא מתאים יותר ל F-35B.
במסגרת הניסויים הימיים של דגם B הם ניסו גם את החומר על ה Wasp, נכון שזה נשמע אחרת?
|
מה שאתה אומר נשמע כמו צירוף מקרים, מה שביל אומר נותן הסבר לוגי לצירוף המקרים הזה. אבל אני מסכים שהכל תלוי בנקודת המבט.
אגב, סוויטמן פנה לגורמים רשמיים כדי לקבל הסבר על צירוף המקרים הזה, אבל לא הצליח לקבל תגובה לשאלה הפשוטה הזאת. אני מניח שגם לזה אפשר למצוא הסברים שונים.
ציטוט:
ה F-35B לא יכול לפעול ממסלולי המראה עשוים בטון רגיל אלא מצריך סוג חדש ומיוחד של משטחים...
המשטחים האלה שדיברת עליהם ניקראים AM-2 Matting, הם משמשים את חילות האוויר והים האמריקאיים כבר שנים רבות לצורך פריסה מהירה של שדות תעופה במקומות אליהם הם מגיעים (עיראק, אפגניסטן).
להגיד שזה חדש ונעשה בשביל דגם B בלבד זו פשוט מאד דמגוגיה כי הם משמשים להנחתת כל סוגי מטוסי הקרב, מסוקים ואפילו הרקולס.
|
מה שאתה דיברת עליו ומה שביל דיבר עליו אלו שני דברים שונים, להבנתי. על-פי ביל, F-35B דורש משטח המראה\נחיתה עשוי מלוחות מונוליטיות של בטון מזויין מיוחד. זהו פיתוח חדש שלא שימש בעבר את כלי טייס האחרים. מה שאתה דיברת עליו, זה משטח המורכב מלוחיות מתכת קטנות הניתנות להרכבה פשוטה ומהירה.
ציטוט:
על שתי הנקודות האלה כבר כתבתי מספר הודעות מעלה ואפילו הוספתי תמונות, מי שרוצה מוזמן להקשיב להשמצות שלו ומי שרוצה מוזמן להתייחס רק אל העובדות.
|
אז בעצם מה שאתה אומר זה שמה שיש לך אלה העובדות, וכל דעה אחרת היא השמצה שקרית. אפילו אם זה נכון, זה נשמע כמו טענה יהירה ומתנשאת. סה"כ לאף אחד מאיתנו את את כל הידע כולו, וכולנו חשופים לטעויות, גם כאלה שנעשה בתום לב.
ציטוט:
אני לא בטוח שאתה צודק, מדובר על הפרויקט היקר והמורכב ביותר שהפנטגון הזמין אי פעם. אולי השיטות להתמודד איתו שונות.
לא חושב שלנו יש אפשרות למדוד או לבקר את זה, אם זה מקובל עליהם אז כניראה שזה בסדר..
|
אין דעה אחת בנושא הזה, אלא קשת של דעות מהקצה אל הקצה. והפלורליזם הזה גורם לתנודות ושינוים בביצוע התוכנית, כמו למשל החלפת ראש התוכנית מטעם הפנטגון, אירגון מחדש של SDD ושינוי בלוז"ים, תקופת פרובציה של גרסאת ה-STOVL וכד' - דברים שאתה יודע טוב יותר ממני.
---
לפני כמה זמן שמתי לעצמי מטרה שלא לשמש בתור קטגור של התוכנית באשכול הזה. הדברים מתפתחים ממש מנגד לעינינו, אז אפשר לשבת ולראות מה קורה בזמן אמת. בסופו של דבר מבחן התוצאה הוא המדד הטוב ביותר, ולא דעות או עמדות שהן שונות אצל כ"א.