05-10-2011, 23:41
|
|
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף
|
|
חבר מתאריך: 10.06.05
הודעות: 2,444
|
|
2 וריאציות שלי-שתיהן טובות לדעתי. הראשוה מעולה לחובבי בשר,כי זה הטעם המרכזי. השניה תהיה מוצלחת גם לילדים ולחובבים פחות.
אופציה א'- הפשוט והטעים
חצי קילו בשר בקר איכותי טחון גס (צלעות,צוואר,מכסה הצלע-מה שיש)
פלפל שחור טחון
מלח דק (בערך שליש-רבע כפית)
2 כפות מים קרים\מי סודה קרים.
מערבבים את כל החומרים לעיסה,ולשים עד שנוצרים מעין חוטים לבנבנים כאלו בתוך הבשר,מה שמעיד על התחברות הבשר והמים, ונותנים לנוח רבע שעה-חצי שעה במקרר,מכוסה.
מוציאים מהמקרר,ועם ידיים רטובות יוצרים קציצות בעדינות,והעדינות חשובה,זה מה שמבדיל המבורגר מקציצה.לא מועכים,לא דוחסים,רק יוצרים צורה של קציצה.
צולים על מחבת פסים\מחבת רגילה\מנגל,בערך 2-3 דקות מכל צד למדיום,ו 4-5 דקות לוול דאן. לדעתי,המבורגר עשוי מדיום זה שדרוג רציני להמבורגר שאוכלים בחוץ,שבד"כ מגיע וול דאן.
אופציה ב'-המתוחכם
התערובת של אופציה א',פחות כף אחת מים,ובלי מלח.
כף חרדל דיז'ון (עדיף גרגרים)
כף רוטב ברביקיו\סטייק\טריאקי,לפי ההעדפה האישית.
שן שום אחת כתושה
חצי בצל טחון\קצוץ דק דק.
הוראות ההכנה-אותו הדבר.
ניתן כמובן לגוון,לשלב,להחליף את הבקר בכבש באופן מלא או חלקי,וכל שינוי שפוי אחר שיעלה על דעתכם. רק חשוב לשמור שיהיה בשר איכותי-אפשר גם קפוא,אבל מאיכות טובה.
על הלחמניה- גוואקמולי ו\\או מיונז שום ילכו טוב עם שתי הגרסאות. לא הייתי ממליץ על קטשופ או צ'ילי מתוק,הם משתלטים יותר מדי.
בתיאבון.
נערך לאחרונה ע"י הנשר הקטן בתאריך 05-10-2011 בשעה 23:44.
|