29-10-2011, 01:04
|
|
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
|
|
חבר מתאריך: 06.12.04
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
זה קצת תמוה בעיני.
ראשית, משום שידוע לי על קצינים ולוחמים לא מבוגרים במיוחד ויוצאי חיר"מ סדיר ששירתת בגדוד במלחמה. למשל אשכנזי שהיה קצין בנח"לֹ וחלא שרק השתחרר משירות סדיר כלוחם בגולני. גם זבולון אורלב היה לוחם צעיר יחסית (28) ששירת בסדיר כלוחם בנח"ל המוצנח והספיק להלחם ולהיפצע במלחמת ששת הימים.
וזו כנראה הסיבה שהוא הוצב שם. חק"ש מורכב לא רק ממבוגרים ושלב ב', אלא מחבר'ה שנפצעו במהלך השירות או שהשירות שלהם לא היה רגיל - הדרכה, יציאה לג'וב או למפקדה וכו'.
הבעיה היותר קריטית בעיני הייתה שבמסגרת איוש המעוזים נראה בבירור שניתן משקל גבוה לחיילי מפקדה מהחטיבה (ומעט חיילי מפקדה סדירים) ואלו לא רק שלא יכלו להילחם ביעילות אלא אף היוו לעיתים בעיה לכלל הכח מבחינת מוראל, משמעת וטירדה למפקדים. בגדוד שלי, שהיה גדוד מעולה לכל הדיעות, היה לעיתים הרכב אנושי דומה בעת איוש מוצבים בגלל אילוצי כח אדם. אני זוכר תע"מ שבו תפסנו גיזרה שכללה מוצב קטן על הגבול ממש, ודווקא אותו איישו בעיקר חיילים מהמפקדה (לוחמים לשעבר מבוגרים או כאלו שהיו חסרי הכשרה קרבית בכלל) כי הפלוגות לא רצו לוותר על חיילים טובים לטובת משימה זו.
הגדוד שלך יחודי מהבחינה הזו, ולא דומה לגדוד חי"ר בסד"כ. מצד שני, הגודל היחסי של פלוגות המפקדה ודרישות הסד"כ כנראה הביאו לפיזור סד"כ פחות מיומן בין הפלוגות.
היו לי גם מילואים שבהם התקשתי לישון בלילה משום שחלק ניכר מהחיילים שהוצבו כשומרים על המחנה היו אנשים ללא רקע קרבי וחלקם בעלי אישיות בעייתית מאוד בהיבט צבאי (או בכלל). הלוחמים היו עסוקים במשימות סיור, ליווי, וכו'.
ואם אכן הגדוד הזה הוגדר כ"חיל משמר"-קרי, ככח דרג שני, לא ברור מי הגאון ששלח אותו דווקא לקו בר לב ואיך לא היו הגדרות ברורות איזה כוחות יכולים לאייש איזה קווים.
|
עומס הבט"ש לאחר מלחמת ששת הימים היה מאוד כבד על כל היחידות. 47 יום לשנה לחייל ועד 60 למפקדים. בהתחשב שהכוחות הטובים יותר גם קיבלו יותר אימונים, דווקא היחידות הפחות טובות ישבו הרבה יותר זמן בבט"ש (חי"מ עשו 36 יום בשנה). אתה צודק בטענה שלך לגבי הגזרה, אבל אתה שוכח דבר חשוב. כל זמן מלחמת ההתשה, התעלה בהחלט היתה מקום מסוכן ועמוס פעילות, אבל ב-73 היתה הפסקת אש בתעלה, בעוד שברמת הגולן ולבנון היתה לחימה, כך שבהתאם לסדרי העדיפויות הצה"ליים, הייתי אומר שהיחידות הטובות יותר הופנו לשם ולא לתעלה.
לבסוף, אני אתייחס לנטיה הלא מלבבת של החבר'ה מאגף תכנון בט"ש, לסנג'ר אנשי מילואים ואת היחידות הפחות יוקרתיות לבצע בט"ש בזמן החגים בעוד היחידות היותר יוקרתיות והסדירים משוחררים לחופשה, נטיה שקיימת עד היום. הייתי אומר שמדובר בסינג'ור של היחידה הנ"ל, אולי יחד עם מג"ד מורעל שנמאס לו להסתובב בערבה.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
|