לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-10-2011, 14:45
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
אני אמקד לך את חיפוש..
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי OHAD100107 שמתחילה ב "זה העניין עשיתי חיפוש רחב..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי OHAD100107
זה העניין עשיתי חיפוש רחב באינטרנט ופשוט לא מצאתי בנושא הזה כמעט מידע

חפש - נחשון וקסמן, טבח מעלות, אוטובוס האמהות. וגם פה בפורום - טחנו את הנושא עד דק.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-10-2011, 16:27
  Cu1 Cu1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.03.11
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי OHAD100107 שמתחילה ב "סיירת מטכ''ל"

אני אתן לך כמה נקודות :
הימ"מ נועד אך ורק לפעילות של חילוץ בני ערובה כאשר משתמשים ביחידה גם בשטחים למעצרים מיוחדים , לסיירת מטכ"ל יעודים נוספים ואני לא חושב שנתן לדון פה האם יש פלגה מיוחדת לחילוץ או לא.
הימ"מ הוקם בעקבות מספר ארועים בהם נכשל חילוץ בני הערובה (רמז , סיירת מטכ"ל כבר היתה קיימת)
בימ"מ משרתים אנשים שזה המקצוע שלהם לאורך שנים מזמן השחרור , לכן לרוב יהיו בעלי נסיון אורך יותר וגם ממוצע הגילאים גבוהה יותר.
לגבי מי יבצע מה , לפי דעתי זה מאוד תלוי בסטיואציה,בזמינות וביכולת השכנוע של דרכי הפעולה של כל אחת מהיחדות (ויש כאלו שיטענו שגם פוליטקה פנימית חלק מהעניין).
לדוגמא: בנסיון חילוץ נחשון וקסמן ז"ך מפקד הימ"מ עד כמה שזכור לי וממה שקראתי היה בחו"ל (או שהיה מפקד זמני) מה שהשפיע על יכולת השכנוע של היחדה בדרך הפעולה שלה ,
אחרי אותה פעולה נטען שלימ"מ היו אמצעים שחסרים לסיירת מטכ"ל לבצע פריצה מוצלחת יותר (שוב מתוך העיתונות) , מן הסתם אני מתאר לעצמי שחלק מהלקחים הופקו ויכולות נרכשו.
אגב יש שנים ששיתוף הפעולה בן היחדות השונות (ולא לא מדובר פה רק במטכ"ל וימ"מ, מסביב יש הרבה יחדות תומכות) היה צמוד יותר ויש שנים שפחות.
ישן 03-10-2011, 20:55
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון

חבר מתאריך: 04.05.02
ברוך הבא
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי OHAD100107 שמתחילה ב "סיירת מטכ''ל"

נושא הדיון באשכול זה נטחן לעומק לרוחב ולכל הכיוונים, גם אצלנו וגם בפורומים ואתרים אחרים.

כמה תשובות בסיסיות שסוגרות את הדיון:
- בעבר היה ברדק, כיום יש נוהל שקובע מי יבצע מה ואיפה, מסיבות מבצעיות ואחרות הנוהל הזה לפעמים מתגמש.
- על המבנה הפנימי של סיירת מטכ"ל בכלל אין מה לדבר, לא יודע למה חשבת שזה מידע לדיון ציבורי.
- ימ"מ מבצעת את כל סוגי הפעולות: החל ממעצרים בסיכון גבוה, דרך חילוץ בני ערובה ומתבצרים, וכלה במבצעים נגד טרור בשטחים.
- מענה לאירועי טרור/בני ערובה מתחלק לשניים: יח' התערבות ויח' השתלטות. הסוג הראשון מיועד לייצב את המצב ולפרוץ רק במקרה חירום, הסוג השני שכולל את ימ"מ וס.מטכ"ל הוא המקצועי והייעודי לאירועים כאלה.
- החלוקה הנ"ל קיימת רק בעשורים האחרונים, בעבר השתתפו גם יח' אחרות. החלוקה נקבעה לאחר שחלק מאותן יחידות נתנו מענה לא מספק.

שוב: כל המידע בתשובה זו קיים בפורום וברשת, אם לא מצאת אותו כנראה שלא חיפשת מספיק לעומק.

האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:26

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר