ב
אני נותן את דעתי ומעלה נקודות שחלקם לא בהכרח הגיוניות ואפשריות וזה רק למטרת המחשה של קו המחשבה שלי ליעול המערכת הצבאית.
קו מחשבה זה נחמד, אבל כדאי שיתבסס על עובדות, ולא על ספקולציות ומשאלות לב - אחרת זה משקף חוסר רצינות
צהל בעבר היה פרה עושקת וחולבת בדומה לחברת החשמל מקורות ומשם הביקורת הקשה
של הציבור שאני חלק ממנו.(לדעתי גם היום הוא פרה קצת פחות פרויה אומנם אבל עדין)
בהמשך נוכיח את הטענה שעדכנית לשנת 2006
שוב, אז מה? בשום מצב לא הפרו חוזה שכבר היה קבוע
יש תפקידים טכנים שפשוט צריך לעשות ואם אין לצבא אפשרות להשיג חברה טובים מספיק
אז אפשר להפריט זה בהחלט דבר שרץ כבר בצבא אפילו בתפקידים שפעם היו של לוחמים
מעברים.
אני כבר לא מדבר על זה שזה עולה יותר כסף למערכת הביטחון.... אתה רוצה שחברה אזרחית תתפעל ימ"ח תחת אש? אתה רוצה שחברה אזרחית תבצע משלוח מזון וציוד באיזור לחימה? יש סיבה למה דווקא צבא עושה את התפקידים האלה, אפילו שהם טכניים. הם קשורים לפעולה תקינה של הצבא.
בוא נדבר מספרים שעדכנים לשנת 2006
סא'ל -22,000
אל'מ -26,000
זה השכר הממוצע בפועל קצינים לוחמים מקבלים יותר לדעתי מדובר בהמון כסף
מפקד גדוד לדעתי מגיע לו כל שקל מה22 אלף אבל האם לכל קצין בקרייה שהוא בדרגת
סגן אלוף מגיע 22 אלף ? הוא לא היה מסתפק ב15? בוא לא נגזים 17 ?אני טוען שכן דרך אגב
מגדים ומחטים יש מאות בודדים וקצינים אחרים יש אלפים ומהם יבוא החיסכון חלילה לא מהמגדים והמחטים.
דרך אגב "עובדי משרד הביטחון הם בעלי השכר הממוצע הגבוה ביותר בשרות המדינה
והנה לינק
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3267450,00.html
אני מעריך שהיום תוסיף לכל סכום עוד 3-4 אלף במינמום וזה רק עבור הצמדה למדד לדעתי.
מעבר לכך שהנתונים שלך לא נכונים, תבדוק במשק מה המשכורת של מנהל ברמה הזו. יהיו כאלה שיסתפקו בסכומים קטנים יותר, אתה גם יכול להציע 8000 ש"ח בחודש, רק שלא בטוח שהיית רוצה שמי שנשאר יבצעאת התפקיד. את הטובים ימשכו מאוד בקלות לאזרחות במצב הזה.
[/color][/b]
אם כל הכבוד לקצינים בכירים כמו מגדים ומחטים הם לא מתקרבים לגירוי האינטלקטואלי
של רופאים בשום פרופרציה במיוחד לא לרופאים שהתקבלו ולמדו רפואה בארץ לגבי הנסיון
מסכים איתך אבל נסיון זה ענין של זמן ויש כמה תכונות שקצין טוב צריך להוולד איתם בדיוק
כמו התכונות שרופא צריך מהנדס או כל מקצוע איכותי אחר.
ושוב פעם, אין לך מושג על מה אתה מדבר.
קודם כל נתתי דוגמא קיצונית שכל אדם סביר יסכים איתי שההבדל של עוד או פחות פצצות
אטום במספרים האלה שולי עד אפסי וניתן לחסוך כסף אמרתי לחסוך מליארדים ? השכל
הישר שלי אומר שמדובר פה בלא מעט מליונים
אבל כן אין לי ידע לדעת כמה בדיוק.
השכל הישר שלך עד עכשיו לא היה קרוב למטרה בשום מקרה, כך שלא הייתי מסתמך על זה יותר מדי
כל הטענות שלי זה שצהל צריך לקבוע סדרי עדיפויות לקבל תקציב ולסמן V על הדברים החשובים לפי סדר..וגם כאן צורת הביטוי נועדה להמחיש הרי בפועל יהיה ועדות צעקות
זעקות לתקציבים ואיומים שזה יפגע בצורה קיצונית בביטחון המדינה ובצדק אומנם מוגזם
לדעתי.
אם הייתי מגביל את עצמך לטענה הזו, והיית מודה שאין לך היכרות מספקת עם המערכת בשביל לדעת איפה, היית יוצא אדם רציני הרבה יותר.
[/color][/b]