טורקיה מאיימת: נתקוף אם יחל הקידוח בגבול קפריסין-ישראל
טורקיה לא עוצרת: נתקוף אם יחל הקידוח בבלוק 12
השר הטורקי באיחוד האירופי מאיים כי אם נובל אנרג'י תחל בקידוח הנמצא בגבול הימי בין ישראל לקפריסין, ישלח משחתות לאזור: "הם יודעים שאנחנו רציניים. בדיוק בשביל זה מתאמן הצבא"
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "למה קשה לי להאמין שהם יהרסו..."
אכן. סבירות נמוכה שהאסדות עצמן יותקפו, אם בכלל תהיה תקיפה.
מדובר בהסלמה מילולית שתכליתה הפגנת עוצמה כלפי פנים וכלפי חוץ על מנת להצדיק את מעמדה החדש של תורכיה בזירה. כלפי ישראל, כלפי אירן, כלפי סוריה, כלפי מצרים וגם האיחוד האירופי וארה"ב.
אני צופה יותר הפגנת נוכחות ימית מסוג של "תחזיקו אותי חזק שמא..."
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי roli_bark שמתחילה ב "לפי הכתבה, מקום הקידוח הוא..."
אבל אני רוצה לקבל(עם זה אפשרי)תמונה ברורה יותר.עם הקידוח נמצא בשטח קפריסאי באופן מובהק(נניח)אך הבאר נמצאת גם מתחת לשטח טורקי,האם קפריסין צריכה לשלם לטורקיה פיצוי מסויים?או שפשוט מותר לטורקיה גם להתחיל לקדוח שם?
חלק מקפריסין כבוש ע"י הטורקים מאז 1974. לאחר המלחמה היה טראנספר של ייוונים וטורקים משני הצדדים (שהשלים טרנספר יווני-טורקי מ-1923 שזיכה את היוזם בפרס נובל לשלום). הטורקים הקימו מדינת בובה בחלק הטורקי של קפריסין שלא מקבל הכרה בינ"ל כלשהי, הרואה בשטח המדינה שטח כבוש. אחד הגורמים שסיבך את הטורקים בהצטרפות לאיחוד האירופאי.
הנושא נפתח מחדש, עם המלחמה על זכויות הקידוח. הטורקים רוצים שהזכויות הקידוח ישמרו לשטח הטורקי-קפריסאי שלא מקבל הכרה מאף אחד.
הניסיון לערער על חופש הפעולה של צה"ל בים התיכון והניסיון למנוע מקפריסין לשאוב גז נראים כמו חלק ממהלך לשליטה רחבה יותר בים התיכון,מהלך הגיוני עם דוגלים בתאוריה שארדואן מנסה להחזיר את טורקיה למעמד של אימפריה,כמובן שהפעולות הללו יכולות להיות מהלך שמטרתו היא "לעשות שרירים" מול המערב כדי להרשים את העולם הערבי,אבל בהתחשב במה שטורקיה תפסיד עם היא תמשיך בפעולות אגרסיביות כאלה זה לא נראה לי כל כך סביר.