04-09-2011, 10:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
מתכוני כרובית
ציטוט:
כרובית היא ירק חד-שנתי, זן של מין כרוב הבר ממשפחת המצליבים. לכרובית יש ראשי פרחים לבנים, שמסודרים על ענפים הנובטים מגבעול אכיל. יש המוצאים דמיון בצורה ובטעם בין הכרובית לברוקולי. המילה "כרובית" היא חידוש של אליעזר בן יהודה
הכרובית רגישה במיוחד לתנאי גידולה. בדרך כלל היא מתפתחת טוב באקלים קריר ולח. קולסי (ראשי) הכרוביות שגדלות ביובש הם קטנים ולא מוצקים. עם זאת, קור קיצוני עלול לפגוע בכרובית בצורה קשה.
לרוב, צמחי כרובית מתחילים את גידולם בחממה בו הם מונבטים מזרעים וגדלים לתקופה של 35-40 ימים. לאחר מכן, צמחי הכרובית מועברים לשדה בו הם גדלים 40-300 ימים נוספים, בהתאם לזן ותנאי הגידול המקומיים. חשיפת ראש הכרובית לאור השמש בשדה גורמת לשינוי מלבן לצהוב ועל כן נהוג לקשור את עלי הכרובית סביב ראש הכרובית באופן המסתיר את ראש הכרובית מהשמש [9].
המשך בויקיפדיה
|
_____________________________________
|