סלט מעולה שאכלתי במסעדת לוקאס
סלט קינואה וחמוציות
באדיבות מסעדת "לוקאס"
מאת אלדד לוי, עורך היין ב על השולחן
חומרים:
1 כוס קינואה מבושלת (ראה מתכון בסיסי)
מעט שמן זית
מעט מיץ לימון
40 גרם חמוציות מיובשות ממותקות
40 גרם אגוזי מלך קצוצים
גבעול סלרי קצוץ
כף של בצל סגול קצוץ דק
בין כף לכף וחצי מכל אחד מהבאים: כוסברה, נענע, פטרוזיליה
מערבבים הכל יחד.
עד השלב הזה אפשר למשור בקירור, אפילו במשך כמה ימים.
לפני הגשה:
מוסיפים מלח פלפל גרוס טרי ואוכלים קר.
המלצות אישיות שלי (קירה): את החמוציות ניתן לקנות ממותקות במיץ תפוחים, הן יותר טעימות מאלה הממותקות בסוכר. את אגוזי המלך כדאי לצרוך לא קלויים, כך הם מאוד בריאים. הקלייה "הורגת" את התכונות המבריאות של אגוזים.
המלצות שלי - הגר -
לשים יותר ממעט לימון - אני סחטתי לימון שלם - טעים.
אפשר להחליף את אגוזי המלך בפקאן.
קישור למתכון