12-08-2011, 14:18
|
|
|
חבר מתאריך: 18.07.05
הודעות: 3,884
|
|
האנלוגיה שלך לא מתאימה למקרה, אם למשל כולם פתאום יקפצו מהגג, אין זה אומר שגם אני אקפוץ מהגג (שיניתי את הקטע עם הרצח לקפיצה מהגג).
ולמה זה? - משום שמדובר בשינוי פתאומי, כולם פתאום החליטו שהם קופצים, אני שגדלתי לפי ערכים מסויימים וחונכתי לעשות דברים מסויימים, כנראה אחליט שלא אקפוץ.
אבל נניח ונולדתי לחברה שבא כבר אלפי שנים ידוע שמי שמגיע לגיל הבגרות צריך לקפוץ מהגג, האם גם אני אקפוץ מן הגג בהגיעי לבגרות? לא ידוע, אבל סביר להניח שכן, כי ככה חונכתי וגדלתי.
אם אקצר את כל הסיפור, ניתן לאמר שהחינוך והנורמות החברתיות אליהן אתה משתייך ושעליהן גדלת- הן שיכריעו מה טוב ומה לא טוב (כביכול).
גורי אריות חונכו לדעת שהאריה הבוגר (זכר) אוכל ראשון והם יאכלו תמיד אחריו, זוהי נורמה מושרשת בחברת האריות.
בנוגע לפסקה השלישית שלך בה אתה טוען שבני האדם לא יצרו את המוסר: נכון, הטבע יצר אותו בלא ידיעתנו, אבל כן באשמתנו- כפי שביטיס טען: המוסר הוא מותרות של חברה שבעה. בני האדם הגיעו כבר לפני אלפי שנים למצב של חיים נוחים וחברות משגשגות, ברגע שחיים של יצור משתנים לטובה, הוא כבר לא צריך את האיבר/אופן חשיבה שעזר לו להסתגל לעולם לפני כן.
כמו למשל כל החיות בעלות הפרסה- בכדי להסתגל לחיים בטבע הן פיתחו פרסה.
או למשל המוח האנושי- מדוע אנחנו לא טובים בחישובים קשים? כי הטבע לא דורש מאיתנו את היכולת הזאת, אבל אני בטוח שאם בשביל לאכול בני האדם היו צריכים לדעת לחשב שברים עשרוניים עם אלף מספרים- הם היו מסתגלים ולומדים לחשב זאת בקלות.
מצטער על כל הסרבול, פשוט אני מוצא את זה קצת קשה להסבר, אבל הנה שוב בקצרה:
האדם הוא חיה, וכל חיה היא חלק משרשרת המזון, וחיות אוכלות אחת את השניה בטבע בלי מוסר כליות, אבל מצד שני החברה האנושית משגשגת ולכן ויתרה על תכונות פרא מסויימות- נוצרו שינויים במוח האדם במשך אלפי שנים- וזה כנראה הוביל לשרעפים של היום.
|